Δευτέρα 31 Μαΐου 2010

"Ο Καλλικράτης δημιουργεί νέους ανεπάγγελτους πολιτικούς!"...

Από το http://www.press-gr.blogspot.com/
Ιδιαιτέρως σκληρή και επικριτική ήταν στην ομιλία της στην Ολομέλεια της Βουλής, η βουλευτής Α΄ Αθηνών της ΝΔ Φ. Πιπιλή κατά τη διάρκεια της συζήτησης για το νομοσχέδιο "Καλλικράτης".
Ζήτησε από τον παριστάμενο υπουργό Εσωτερικών Γ. Ραγκούση να αποσύρει τη διάταξη που επιβάλλει ασυμβίβαστο στους δημάρχους, επισημαίνοντας ότι αυτή η λογική δημιουργεί μια νέα συντεχνία ανεπάγγελτων πολιτικών:

«Πάρτε πίσω το ασυμβίβαστο των δημάρχων!
Θα μας μουντζώνουν ακόμη περισσότερο οι πολίτες έξω από τη Βουλή. Εμείς ψηφίσαμε αυτήν την κατάντια του πολιτικού συστήματος, που ήταν το ασυμβίβαστο των Βουλευτών.
Αυτό οδήγησε σε...
συντεχνίες, οδήγησε σε συντάξεις και παροχές στους Βουλευτές, που εξοργίζουν τον κόσμο. Έχουμε δηλαδή τώρα ένα σαθρό βουλευτικό σύστημα με ανεπάγγελτους Βουλευτές που διεκδικούν συντάξεις για τις οποίες πληρώναμε παλιά οι πολίτες και τα ασφαλιστικά ταμεία.

Τώρα αυτό το σαθρό σύστημα το ενισχύουμε!».
Επίσης, ζήτησε από τον υπουργό να αποσύρει την άγνωστη στο σύνολο των πολιτών διάταξη που συνοδεύει τα περί ασυμβιβάστου, σύμφωνα με την οποία προβλέπεται ότι ΤΙΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΤΩΝ 325 ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΕΣΑΕΙ ΘΑ ΤΙΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΥΨΗΛΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΟΝΤΑΙ. Συγκεκριμένα, είπε: «Άκουσον-άκουσον, κύριε Υπουργέ! Είναι δυνατόν να πληρώσει ο Έλληνας πολίτης τα ασφαλιστικά ταμεία των δημάρχων, επειδή θα είναι ανεπάγγελτοι, δηλαδή επαγγελματίες πολιτικοί;

Επιτρέπεται να μάθει ο ελληνικός λαός που μουντζώνει εμάς τους Βουλευτές, ενώ εμείς τώρα πληρώνουμε τα ασφαλιστικά μας ταμεία από την αποζημίωση μας, ότι τους δημάρχους θα τους πληρώνουν οι δημότες;»
Κλείνοντας, αναφέρθηκε στις "συντεχνιακές λογικές που αμαυρώνουν το πολιτικό σύστημα διαχρονικά", ζητώντας "να καταργηθούν όλα τα προνόμια από τις χήρες όλου του πολιτικού συστήματος, όπως π.χ. πρώην Πρωθυπουργών, πρώην Προέδρων της Βουλής, την ίδια στιγμή που η Κυβέρνηση θέλει να κόψει τις συντάξεις χηρείας γυναικών με ανήλικα παιδιά".

Δεν υπάρχουν σχόλια: