Παρασκευή 23 Ιουλίου 2010

Συνεχίζεται ο πόλεμος Ραγκούση – ΚΚΕ

Από το www.aftodioikisi.gr
Δεύτερη μέρα συζήτησης στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής για το νομοσχέδιο που αφορά στις εκλογικές δαπάνες των κομμάτων, με ΚΚΕ και υπουργό Εσωτερικών να κλιμακώνουν την κόντρα τους για το «μαύρο» πολιτικό χρήμα.
«Ούτε ένα βήμα πίσω δεν κάνουμε στην απόφαση μας να μπει τέλος στη διακίνηση του μαύρου χρήματος στα κόμματα και όσοι είναι αντίθετοι με αυτό το μέτρο είναι και απέναντι μας», επανέλαβε ο υπουργός Εσωτερικών.
«Η δική μας διαφωνία δεν είναι με το ΚΚΕ αλλά με κάθε τι που ευνοεί τη διακίνηση μαύρου χρήματος και έχει οδηγήσει στη κατάπτωση του πολιτικού κόσμου. Με αυτές τις μαύρες πτυχές έχουμε αντιπαράθεση και θα την έχουμε μέχρι τέλους και όσο ο κόσμος θέλει και εμπιστεύεται το ΠΑΣΟΚ», τόνισε ο κ. Ραγκούσης.
Από την πλευρά του ΚΚΕ, ο Αντώνης Σκυλλάκος κατηγόρησε τον υπουργό ότι με περισσή αλαζονεία ανοίγει πόλεμο με το ΚΚΕ.
«Μιλήσατε με περισσή αλαζονεία κατά του ΚΚΕ, και με απαράδεκτο τρόπο για ένα κοινοβουλευτικό κόμμα που πάτε να το στραγγαλίσετε οικονομικά και πολιτικά. Προαναγγείλατε μάλιστα ότι τα ίδια θα εφαρμοστούν και στις βουλευτικές εκλογές. Αναλαμβάνεται μεγάλη ευθύνη. Η ιστορία του κόμματος μου έδειξε ότι δεν κάνουμε πίσω. Εμείς λέμε, αν κάποιος θέλει να αγοράσει ένα κουπόνι, να βοηθήσει το κόμμα δεν μπορεί να φακελώνεται. Εσάς σας ενδιαφέρει να φαινόσαστε διαφανείς. Όμως με το ΠΑΣΟΚ και με τον κ Τσουκάτο προέκυψαν οι τεράστιες συναλλαγές με τη Ζήμενς», σημείωσε ο κ. Σκυλλάκος.
Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Θανάσης Πλεύρης του ΛΑΟΣ τόνισε «Επειδή το ΠΑΣΟΚ ευαγγελίζεται την κάθαρση να σημειώσω ότι η διαδρομή μαύρου χρήματος από τη Ζήμενς έγινε τη περίοδο που ήταν οι μισοί υπουργοί του στη κυβέρνηση και δεν κατάλαβαν τίποτα από αυτές τις διαδρομές και σήμερα υποστηρίζουν ότι θα πετύχουν τη διαφάνεια».
«Είμαστε υπέρ της διαφάνειας των εσόδων- εξόδων των υποψηφίων και των συνδυασμών όμως δεν μπορεί να γίνεται ονομαστικοποίηση με 30 και 40 ευρώ για ένα πολίτη που θέλει να μας στηρίξει», ανέφερε για τον ΣΥΡΙΖΑ η Ευαγγελία Αμανατίδου.
«Δεν τίθεται θέμα με το κουπόνι των 10 και 20 ευρώ αλλά με τη δυνατότητα κάποιων συνδυασμών να πουν στο τέλος των εκλογών ότι από τα χιλιάδες κουπόνια μάζεψαν τέσσερα και πέντε εκατομμύρια ευρώ από ανώνυμες πηγές και κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει τη προέλευση τους», πρόσθεσε ο υπουργός.

Δεν υπάρχουν σχόλια: