Τρίτη, 11 Οκτωβρίου 2011

ΑΚΟΜΗ 10 ΗΜΕΡΕΣ «ΠΑΡΕΑ» ΜΕ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ

Από το http://www.aftodioikisi.gr/

Μέχρι τουλάχιστον τις 19 Οκτωβρίου, οπότε και πραγματοποιείται η 24ωρη πανελλαδική απεργία των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, αποφάσισαν να συνεχίζουν τους αποκλεισμούς ΧΥΤΑ και τις καταλήψεις δημαρχείων και δημοτικών αμαξοστασίων οι εργαζόμενοι στους δήμους. Παρά τις πιέσεις που ασκούνται από πολλές πλευρές*, η σχετική απόφαση ελήφθη έπειτα από εισήγηση της εκτελεστικής επιτροπής σχεδόν ομόφωνα κατά τη διάρκεια σύσκεψης-συνέλευσης στη χωματερή Φυλής χθες όλων των Σωματείων-μελών της ΠΟΕ-ΟΤΑ στην Περιφέρεια Αττικής.

Μάλιστα, στη συνέλευση αποφασίστηκε ότι σε περίπτωση που κινηθεί αυτόφωρη διαδικασία σε εργαζόμενο που συμμετέχει στην κατάληψη σύμφωνα με σχετική παραγγελία της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Ελένης Ράικου θα κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους με 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες.
Να σημειωθεί ότι ανάλογη απόφαση αναμένεται να λάβουν και οι εργαζόμενοι στη Θεσσαλονίκη, τους οποίους καλεί η Ομοσπονδία των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση σε έκτακτη σύσκεψη στο ΧΥΤΑ Μαυροράχης αύριο στις 10 το πρωί.
Υπενθυμίζεται πως οι εργαζόμενοι την Τοπική Αυτοδιοίκηση κάνουν αποκομιδή από ευαίσθητους χώρους, όπως είναι τα σχολεία, το νοσηλευτικά ιδρύματα και οι λαϊκές.


Δεν υπάρχουν σχόλια: