Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

ΠΟΕ-ΟΤΑ: NON STOP ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΜΕ NON STOP ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ

Aπό το http://www.aftodioikisi.gr/

Στον «κήπο» με τα σκουπίδια αναμένεται να «βαδίζουν» για ακόμα δύο εβδομάδες οι πολίτες της χώρας, καθώς οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση σκληραίνουν τη στάση τους έναντι της κυβέρνησης, όσον αφορά την εργασιακή εφεδρεία και το νέο μισθολόγιο-βαθμολόγιο. Με απόφαση που πήρε αργά χθες βράδυ η ΠΟΕ-ΟΤΑ, όπως είχε γράψει άλλωστε νωρίτερα η aftodioikisi.gr, θα συνεχιστούν οι αποκλεισμοί στους ΧΥΤΑ και στα δημοτικά αμαξοστάσια, ενώ οι εργαζόμενοι στην Αυτοδιοίκηση θα προχωρήσουν και σε νέες καταλήψεις των δημαρχείων της χώρας.
Να σημειωθεί πως η εξέλιξη αυτή αναμένεται να επιδεινώσει την ήδη επιβεβαρυμένη κατάσταση με τα σκουπίδια, καθώς ήδη εδώ και περίπου πέντε ημέρες δε γίνεται αποκομιδή.
Με το δεδομένο πως οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση θα συνεχίσουν την αυτή τακτική -τουλάχιστον- έως και τη νέα 24ωρη απεργία στις 19 Οκτωβρίου, είναι βέβαιον πως τόνοι με σκουπίδια θα κάνουν πλέον εμφανή την «επέλασή» τους στους δρόμους των πόλεων, με ό,τι αυτό συνεπάγεται, δυσκολεύοντας τη ζωή των κατοίκων.
Κάλεσμα σε ΑΔΕΔΥ και Ομοσπονδίες Δημοσίου σε κοινή δράση


"Για μας δεν υπάρχει άλλος δρόμος από τη συνέχιση και την ένταση του ποικιλόμορφου αγώνα τις επόμενες μέρες εν όψει και της γενικής απεργίας στις 19 Οκτωβρίου 2011, και συνεχίζουμε μέχρι την τελική νίκη".
Συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε με κατάληψη όλων των δημοτικών κτηρίων, των γκαράζ και των ΧΥΤΑ όλης της χώρας», αναφέρει μεταξύ άλλων η ΠΟΕ-ΟΤΑ σε ανακοίνωσή της και καλεί «όλα τα Σωματεία να προχωρήσουν Πέμπτη και την Παρασκευή σε γενικές συνελεύσεις και σε συντονισμένες δράσεις με άλλους τοπικούς φορείς και τη συμμετοχή των όμορων δήμων».
Επίσης, καλεί «τις άλλες Ομοσπονδίες του Δημοσίου και την ΑΔΕΔΥ να συντονίσουν τη δράση τους και να προχωρήσουν σε καταλήψεις υπουργείων, σχολείων, νοσοκομείων και άλλων δημόσιων κτηρίων».
Να σημειωθεί πως την επομένη Τρίτη η ΠΟΕ-ΟΤΑ πραγματοποιεί στάση εργασίας από τις 11 το πρωί έως τη λήξη της βάρδιας, καθώς και συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία Καραϊσκάκη και πορεία προς το υπουργείο Εσωτερικών και τη Βουλή.





Δεν υπάρχουν σχόλια: