Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

Ν.Νταηλάκης: Η δημοτική αρχή συνεχίζει να διαλύει οικονομικά το Δήμο



Αμείλικτα ήταν για τη διοίκηση του Δήμου τα οικονομικά στοιχεία που αναγκάστηκε να παρουσιάσει στο δημοτικό συμβούλιο και που αφορούσαν την οικονομική διαχείριση για το 2010. Παρά το «μαγείρεμα» και την καθυστερημένη και με εκβιαστικά ασφυκτικά χρονικά περιθώρια παρουσίαση τους, διεφάνη η πλήρης σύγχυση και αδυναμία διαχείρισης του δήμου Αγίων Αναργύρων αλλά και η διαχειριστική επάρκεια και τα πλεονάσματα του πρώην δήμου Καματερού.

Συγκεκριμένα ενώ ο δήμος Αγίων Αναργύρων παρουσιάζει (παρά τα οικονομικά «μαγειρέματα» των λογιστών) έλλειμμα που υπερβαίνει τα 16.000.000 ευρώ, ο δήμος Καματερού συνεισφέρει στον ενιαίο δήμο μας πλεόνασμα της τάξεως των 3.800.000 ευρώ!!

Προεκλογικά ο προπαγανδιστικός μηχανισμός της δημοτικής αρχής άφηνε να διαχέεται στην ατμόσφαιρα, με περισσή μάλιστα έπαρση, ότι η συνένωση των δύο δήμων θα συνέβαλε στην αναβάθμιση του υποβαθμισμένου Καματερού!

Τελικά  ευτυχώς που το Καματερό με τη διαχειριστική του επάρκεια και τα χρηματικά πλεονάσματά του ήλθε την 1η Ιανουαρίου του 2011 να δώσει ανάσα οικονομικής ρευστότητας στον ενιαίο Δήμο, που δυστυχώς προικίσθηκε αναγκαστικά με την πλήρη οικονομική διάλυση που η Διοίκηση Σαράντη είχε καταστήσει καθεστώς για τους Αγίους Αναργύρους.

Ανάλογα αρνητικά οικονομικά αποτελέσματα παρουσίασε η ΔΗΚΕΑ στον απολογισμό της. Πέραν όμως της περίεργης και επικίνδυνης διαχειριστικής συμπεριφοράς, στη ΔΗΚΕΑ, μέσω των εκπροσώπων της, η δημοτική αρχή απέδειξε το 2010 πόσο πιστά υπηρετεί την τροϊκανή οικονομική λογική του θράσους απέναντι στους αδυνάτους. Λίγες μόλις μέρες πριν τις τελευταίες εκλογές προσέλαβαν, μέσω της ΔΗΚΕΑ, με συμβάσεις έργου, πάνω από 30 εργαζόμενους που σήμερα έχουν απολυθεί και παραμένουν απλήρωτοι κατά το μεγαλύτερο μέρος της συμφωνηθείσης εργολαβικής αμοιβής τους.

Θράσος λοιπόν απέναντι στους αδυνάτους αλλά και δειλία απέναντι στους δυνατούς. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ότι έχουν περάσει πάνω από 3,5 χρόνια που οι γραμμές Πελοποννήσου και ο χώρος του τέως σταθμού  δεν χρησιμοποιούνται, χωρίς όμως ο Δήμος να τολμά να τους διεκδικήσει. Έχουμε κάνει δεκάδες προτάσεις για την κατοχύρωση των ελεύθερων χώρων που ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ. Η δημοτική αρχή συνεχώς αναβάλλει και αποφεύγει το θέμα. Γιατί; Μήπως διότι «φυλάει» το χώρο ως κόρη οφθαλμού μέχρις ότου η καθεστωτική τροϊκανή κυβέρνηση ξεπουλήσει τον ΟΣΕ σε ιδιώτες που θα αξιοποιήσουν τους ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ για εμπορικές χρήσεις;

Και για τον πρωτοφανή εμπαιγμό των εργαζομένων που είχαν προσληφθεί με σύμβαση έργου από την ΔΗΚΕΑ και για την επικίνδυνη απεμπόληση συμφερόντων του Δήμου σε σχέση με τους ελεύθερους χώρους των πρώην γραμμών Πελοποννήσου θα επανέλθουμε με αναλυτικά στοιχεία και ενημέρωση.


Δεν υπάρχουν σχόλια: