Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011

‘Να μην υποκύψουν στην τρομοκρατία και τον εκβιασμό‘

 
"Οι εκλεγμένοι του ΚΚΕ στο Δήμο Αγίων Αναργύρων" (σ.σ. οι δημοτικοί σύμβουλοι του συνδυασμού ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ) εξέδωσαν ανακοίνωση για την επίθεση του δήμαρχου Νίκου Σαράντη στα τρία μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Αγίων Αναργύρων.
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Στις 21/9 απλήρωτοι εργαζόμενοι του Δήμου πήγαν στο δημαρχείο προκείμενου να συναντηθούν με το δήμαρχο και να ζητήσουν να καταβληθούν τα δεδουλευμένα τους. Εκεί έγιναν δέκτες απαράδεκτης επίθεσης του δημάρχου με ύβρεις και απειλές. 
Η επίθεση επικεντρώθηκε στα μέλη του Δ.Σ. του σωματείου που έχουν εκλεγεί με την παράταξη της Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας (ΔΑΣ) που συσπειρώνεται στο ΠΑΜΕ επειδή συμπαραστάθηκαν στους συναδέλφους τους.
Σαν να μην έφτανε αυτό, ακολούθησε ανακοίνωση του δημάρχου που μοιράστηκε την Τρίτη 27/9 στους εργαζόμενους. Στην ανακοίνωση αυτή γίνεται μια προσπάθεια να διαψευστεί η ανακοίνωση-καταγγελία της ΔΑΣ, να παρουσιαστεί ουσιαστικό το άσπρο μαύρο αναφορικά με τα γεγονότα της 21/9 αλλά και συνολικά για την πολιτική που εφαρμόζει η διοίκηση.
Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου στις 27/9 ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου απαγόρευσε τη συζήτηση του θέματος όταν εκπρόσωπος της ΔΑΣ εκλεγμένη στη διοίκηση του σωματείου ζήτησε το λόγο. 
Μάλιστα αξιοποίησε τους συσχετισμούς στο σώμα, ζητώντας από το δημοτικό συμβούλιο να τοποθετηθεί για το εάν πρέπει 
να γίνει συζήτηση. 
Μετά και από αυτήν την εξέλιξη, οι εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι του ΚΚΕ 
με το ψηφοδέλτιο της 
Λαϊκής Συσπείρωσης κατήγγειλαν της στάση της διοίκησης και αποχώρησαν από τη συνεδρίαση.
Η στηριζόμενη από το ΠΑΣΟΚ διοίκηση του κ.Σαράντη, απόλυτα ευθυγραμμισμένη με τις κατευθύνσεις κυβέρνησης-τρόικας-πλουτοκρατίας, αντιμετωπίζει ως εχθρικές τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων. 
Την ίδια στιγμή που αναγορεύει ως συνομιλητή της αποκλειστικά τη συμβιβασμένη πλειοψηφία του σωματείου, είναι καρφί στο μάτι της οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ και το αυξανόμενο κύρος τους στους εργαζόμενους του δήμου.
Οι εργαζόμενοι στο δήμο πρέπει να βγάλουν συμπεράσματα από τη στάση της δημοτικής αρχής και της πλειοψηφίας του σωματείου. 
Να μην υποκύψουν στην τρομοκρατία και τον εκβιασμό, στη λογική της ατομικής λύσης. Να εμπιστευθούν τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ στον αγώνα για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους, για την απόκρουση της αντιλαϊκής επίθεσης, στην πάλη για την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων.
Οι εργαζόμενοι παράγουν τον πλούτο, αυτοί πρέπει να τον καρπώνονται.
ΟΙ ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ-ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: