Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

Bλαχοδήμαρχοι και μαυρογιαλούροι

Από το http://dimotis-agan.blogspot.com

Διαβάζουμε στο δελτίο τύπου του Δημάρχου Νίκου Σαράντη :"Ο Δήμαρχος Αγίων Αναργύρων – Καματερού και Πρόεδρος της ΠΕΔΑ Νίκος Σαράντης, μαζί με τον Βουλευτή Β’ Αθήνας Λάμπρο Μίχο επισκέφθηκαν τον Υπουργό Υποδομών κ. Γιάννη Ραγκούση και συζήτησαν την προώθηση του έργου Διευθέτησης του Ρέματος της Εσχατιάς. Μετά την παρέμβαση αυτή, και την εκδήλωση προσωπικού ενδιαφέροντος του Υπουργού, η Διεύθυνση Εγγειοβελτιωτικών Έργων της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Έργων του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων προκήρυξε την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011 διαγωνισμό για την ανάδειξη αναδόχου για την εκτέλεση του εν λόγω έργου, προϋπολογισμού € 83.763.000."


Πλην όμως, στις........ 13 Σεπτεμβρίου 2011 το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων δημοσίευσε δελτίο τύπου του Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων. Το δελτίο τύπου είχε ως εξής:


"Εγκρίθηκε από το ΥΠΟΜΕΔΙ η δημοπράτηση του έργου «Διευθέτηση Ρέματος Εσχατιάς , τμήμα 1ο (από πλατεία Ιλίου έως συμβολή αγωγού Ευπυρίδων)», προϋπολογισμού 83.763.000,00 € (με ΦΠΑ). Ο Υφυπουργός κ. Γ. Μαγκριώτης υπέγραψε την σχετική απόφαση της δημοπράτησης του έργου, το οποίο είναι ενταγμένο στο ΕΣΠΑ....."


Αυτό σημαίνει ότι, είχε ολοκληρωθεί η διαδρομή των διαδικασιών (ένταξης, αδειοδοτήσεων, νομιμότητας στο χώρο παρέμβασης, προεγκρίσεων και εγκρίσεων) από τις υπηρεσίες που εμπλέκονται και εντέλλονται και πως, νομοτελειακά, το επόμενο βήμα ήταν η προκήρυξη του διαγωνισμού (εύλογη και η 7η Οκτωβρίου).


Απλά, στη προκειμένη, βλαχοδήμαρχοι και μαυρογιαλούροι στριμώχνονται για να χωρέσουν κι αυτοί στο κάδρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: