Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011

ΑΝΤΙΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ!


parelasi_stratiwtiki

ΔΙΑΚΟΠΕΣ, ΛΟΓΩ ΛΑΪΚΩΝ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΩΝ, ΠΟΛΛΩΝ ΠΑΡΕΛΑΣΕΩΝ!
ΜΑΖΙΚΕΣ ΑΝΤΙΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ!
ΑΦΑΝΤΟΙ Ή ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΠΑΣΟΚ-ΝΔ
Πρωτοφανή γεγονότα εκτυλίχθηκαν κατά τις καθιερωμένες ανά την Ελλάδα παρελάσεις για την ιστορική επέτειο του «ΟΧΙ» της 28ης Οκτωβρίου.
Για πρώτη φορά μεγάλος αριθμός παρελάσεων ματαιώθηκαν ή και διακόπηκαν λόγω του αυθόρμητου πλήθους που πλημμύριζε τους δρόμους και διαμαρτυρόταν ειρηνικά κατά της κυβερνητικής πολιτικής και του κυρίαρχου συναινετικού αστικού πολιτικού κόσμου, με αποκορύφωμα τη ματαίωση της στρατιωτικής παρέλασης της Θεσ/κης.
Πέρα από τις ματαιώσεις ή διακοπές παρελάσεων, σε όλες, σχεδόν, τις παρελάσεις ανά την Ελλάδα εκφράστηκαν αυθόρμητα πρωτοφανείς σε έκταση και μαζικότητα ειρηνικές διαμαρτυρίες εναντίον της κυβέρνησης, των μνημονίων και των κυβερνητικών μέτρων.
Είναι εντυπωσιακό ότι σε καμία, σχεδόν, παρέλαση δεν παρευρέθηκαν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΛΑΟΣ, οι οποίοι τα προηγούμενα χρόνια είχαν την τιμητική τους σε περίοπτες θέσεις, ενώ όπου αποπειράθηκαν να εμφανιστούν βουλευτές του αστικού πολιτικού τόξου και περισσότερο υπουργοί, αναγκάστηκαν, μάλλον, από παντού, να αποχωρήσουν κάτω από τις αποδοκιμασίες του πλήθους.
Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει στο γεγονός ότι, για πρώτη φορά, δέκτης εντονότατων διαμαρτυριών έγινε και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, ο οποίος εκδήλωσε με ιδιαίτερα οξύ τρόπο τον εκνευρισμό του.

ΜΑΤΑΙΩΣΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΛΑΣΗΣ ΣΤΗ ΘΕΣ/ΝΙΚΗ
Στη Θεσ/νικη από νωρίς το πρωί μεγάλος αριθμός πολιτών διαδήλωνε με αντικυβερνητικά συνθήματα στους δρόμους της πόλης και αργότερα πλήθος διαδηλωτών προσέγγισε το χώρο όπου θα γινόταν η στρατιωτική παρέλαση για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, πράγμα που χρησιμοποιήθηκε ως πρόσχημα για να ματαιωθεί η διεξαγωγή της.
Ο κ. Παπούλιας αποχώρησε εκνευρισμένος από το χώρο της παρέλασης, εκφράζοντας τη λύπη του για όσα συμβαίνουν. «Λυπάμαι πολύ. Πρέπει να ντρέπονται. Εγώ ήρθα για να τιμήσω τη Θεσσαλονίκη και κάποιοι δεν ήθελαν να γίνει η παρέλαση. Εγώ στα 15 μου πολέμησα για την πατρίδα. Δεν μπορούν να με λένε προδότη», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο πρόεδρος της Δημοκρατίας.
Οργισμένος για την εξέλιξη αυτή ήταν κι ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Μπεγλίτης, ο οποίος επίσης αποχώρησε.
Μετά την αποχώρηση των επισήμων, κάτω από την κατακραυγή των διαμαρτυρομένων πολιτών οι οποίοι είχαν κλείσει την παραλιακή οδό, αποκλείοντας έτσι τη δυνατότητα να γίνει η παρέλαση, αποχώρησαν και οι τρεις κλούβες των ΜΑΤ οι οποίες είχαν διαταχθεί κάθετα στην παραλιακή οδό, αποκλείοντας τους διαδηλωτές από την εξέδρα των επισήμων.
Οι διαδηλωτές ξεκίνησαν μια μεγάλη πορεία, ανέβηκαν στην εξέδρα των επισήμων με τα πανό τους, ενώ τραγουδούσαν τον εθνικό ύμνο και το "πότε θα κάνει ξαστεριά". Τα συνθήματα που κυριάρχησαν ήταν: "ψωμί, παιδεία, ελευθερία η χούντα δεν τελείωσε το 73", "ή τώρα ή ποτέ εξέγερση λαέ', "θα γίνει χαμός, θα γίνει πανικός, δε θα μας πεθάνει ο καπιταλισμός".
Οι στιγμές ήταν συγκινητικές, με το πλήθος που είχε έρθει να παρακολουθήσει την παρέλαση να χειροκροτά τους διαδηλωτές.

ΕΝΤΑΣΗ ΣΤΗ ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ  
Από αποδοκιμασίες μαθητών χαρακτηρίστηκε η σημερινή μαθητική παρέλαση για τον εορτασμό της επετείου της 28ης Οκτωβρίου στο Σύνταγμα.
Οι μαθητές δύο σχολείων έστρεψαν το κεφάλι τους αρνούμενοι να χαιρετίσουν συμβολικά την υπουργό Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου και τους υπόλοιπους επίσημους, ενώ οι μαθητές ενός σχολείου σήκωσαν το χέρι τους σε σχήμα γροθιάς τυλιγμένη σε μαύρο περιβραχιόνιο.
Επίσης με μαύρα περιβραχιόνια, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα, συνόδευσε μουσικά την παρέλαση και η φιλαρμονική του δήμου Αθηναίων.
Η φιλαρμονική επέλεξε να δημοσιοποιήσει τη διαμαρτυρία της με τις μαύρες κορδέλες σε όλα τα μουσικά όργανα, παρ`ότι ο δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης, τους είχε προειδοποιήσει προφορικά ότι αν κατέβαιναν στην παρέλαση με μαύρες κορδέλες θα τους παραπέμψει τη Δευτέρα στο πειθαρχικό, με το ερώτημα της απόλυσης.
Καθόλη τη διάρκεια της παρέλασης διαδηλωτές φώναζαν τα συνθήματα «Ψωμί Παιδεία Ελευθερία, η χούντα δεν τελείωσε το '73» και «Προδότες, Προδότες, Προδότες», ενώ σε ένα από τα πανό είχε γραφεί το ναζιστικό σύνθημα που βρισκόταν στην είσοδο στρατοπέδων συγκέντρωσης «Η δουλειά φέρνει ελευθερία» ("Αrbeit macht frei Dachau 1933").
Η παρέλαση έγινε κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας.

ΕΝΤΑΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΘΕΣ/ΚΗΣ
Εν τω μεταξύ στη μαθητική παρέλαση της Θες/κης που ήταν ολιγόλεπτη, επικράτησε ερημιά στην εξέδρα των επισήμων, χωρίς εκπρόσωπο της κυβέρνησης, χωρίς κανένα βουλευτή. Μόλις 35' λεπτά κράτησε η διέλευση των μόλις 15 σχολείων μπροστά από την εξέδρα των επισήμων, στην οποία έτσι κι αλλιώς δεν επικρατούσε ο συνωστισμός που ήταν συνηθισμένος τα προηγούμενα χρόνια. Ούτε ένας βουλευτής δεν εμφανίστηκε, γεγονός που σχολιάστηκε σαρκαστικά από το συγκεντρωμένο πλήθος.
Ο μητροπολίτης Ανθιμος επίσης απουσίαζε και εκπροσωπήθηκε από τον αρχιμανδρίτη Νεκτάριο, ενώ ούτε το υπουργείο Παιδείας εκπροσωπήθηκε από πολιτικό πρόσωπο.
«Δεν σας θέλει ο λαός, το Μνημόνιό σας και μπρος...», ήταν το σύνθημα που κυριάρχησε πριν, μετά και κατά τη διάρκεια της σύντομης παρέλασης, από τα μπλοκ διαδηλωτών που είχαν στηθεί τριγύρω από την πλατεία Αριστοτέλους. «Κλέφτες», «λαμόγια», «πουλημένοι», ήταν τα επίθετα με τα οποία... «στόλιζαν» σχεδόν κάθε επίσημο που περνούσε, ενώ ήταν αναρτημένα πολλά πανό «επώνυμα» και «ανώνυμα»!
Από τα σχολεία που παρέλασαν, και ήταν λιγότερα από κάθε άλλη χρονιά, τρεις ομάδες μαθητών γύρισαν τα κεφάλια από την άλλη πλευρά, καθώς περνούσαν από την εξέδρα των επισήμων.
«Στρίψτε τα κεφάλια αριστερά, δείξτε το δρόμο στη λευτεριά...», φώναζαν οι διαδηλωτές.
Οι «Αγανακτισμένοι» παρέλασαν με πλακάτ και πανό μετά τη διέλευση των σχολικών τμημάτων, όμως οι επίσημοι είχαν ήδη φύγει.

ΔΙΑΚΟΠΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗΣ ΣΤΗ ΡΟΔΟ
Επεισόδια σημειώθηκαν επίσης στην παρέλαση που πραγματοποιήθηκε στην πόλη της Ρόδου. Ομάδες αγανακτισμένων πολιτών διέσπασαν τον αστυνομικό κλοιό και κινήθηκαν εναντίον της εξέδρας των επισήμων, όπου βρισκόταν ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Κώστας Σκανδαλίδης, οι βουλευτές Δ. Κρεμαστινός του ΠΑΣΟΚ και Μίκα Ιατρίδη της ΝΔ, και οι εκπρόσωποι των τοπικών αρχών.
Τα γεγονότα αυτά έγιναν αφορμή για να διακοπεί με ευκολία η παρέλαση και να αποχωρήσουν οι επίσημοι.

ΠΑΤΡΑ: ΕΔΙΩΞΑΝ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΗΜΟΥΣ! ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ
12.45 Ξεκίνησε η παρέλαση των μαθητών στην Πάτρα. Στην εξέδρα κάθονται διαδηλωτές με πανό και όχι επίσημοι, οι οποίοι αποχώρησαν. Είναι χαρακτηριστικό και συγκινητικό ότι όλοι οι παριστάμενοι χειροκροτούν θερμά και παρατεταμένα τους μαθητές που παρελαύνουν κρατώντας τη Γαλανόλευκη
12.35 Έφυγαν τελικά οι επίσημοι από το σημείο και στην εξέδρα πλεόν δεν κάθονται εκπρόσωποι αρχών και φορέων αλλά διαδηλωτές. Ο Αχαιός Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Κώστας Σπηλιόπουλος έφυγε και στη θέση που θα καθόνταν, ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης κάθονται εργαζόμενοι της ΕΒΟ

12.30 Αποδεκτό φαίνεται να γίνεται το αίτημα των διαδηλωτών για αποχώρηση των εκπροσώπων αρχών και φορέων από το σημείο. Ήδη αποχωρούν οι εκπρόσωποι στρατιωτικών αρχών. Τις διαπραγματεύσεις έκανε από την πλευρά των επισήμων ο αντιπεριφερειάρχης Γρ. Αλεξόπουλος και από την πλευρά των διαδηλωτών ο Βασίλης Χατζηλάμπρου.
12.15 Κλειστή παραμένει η Αγίου Ανδρέου από διαδηλώτές οι οποίο ζητούν να φύγουν οι επίσημοι για να αποχωρήσουν και να ξεκινήσει η παρέλαση.

12.05 Ένταση επικρατεί αυτή την ώρα και στην Πάτρα. Απέναντι από την εξέδρα των επισήμων, στην Αγίου Ανδρέου, ένα γκρουπ διαδηλωτών κρατώντας μαύρες σημαίες φώναζε συνθήματα κατά της κυβερνητικής πολιτικής και στη συνέχεια κινήθηκαν στην εξέδρα των επισήμων στην οποία δεν είχαν ανέβει ακόμα τα επίσημα πρόσωπα. Διαδηλωτές κατέλαβαν τον δρόμο, η παρέλαση διαλύεται πριν καν αρχίσει και αστυνομικές δυνάμεις προσπαθούν να ελέγξουν την επεισοδιακή κατάσταση χωρίς να μπορούν. Τα συνθήματα που ακούγονται είναι ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ -ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ- Η ΧΟΥΝΤΑ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΤΟ 1973.Μάλιστα έκαψαν στη μέση του δρόμου και μια Γερμανική σημαία.

ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΙΣ ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΣΙΕΣ ΜΕ ΑΥΓΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΕΠΙΣΗΜΩΝ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ!
Στόχος έντονων αποδοκιμασιών έγιναν πριν από λίγη ώρα, και πριν από την έναρξη της καθιερωμένης παρέλασης στο Ηράκλειο, οι βουλευτές του Ηρακλείου, κκ Μ. Στρατάκης, Μ. Κεφαλογιάννης και Μ. Σκραφνακη, μεταξύ άλλων από τους συγκεντρωμένους πολίτες. Άγνωστο εάν τελικά θα γίνει η παρέλαση καθώς το κλίμα είναι εκρηκτικό!

ΓΥΡΙΣΑΝ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΣΤΟΥΣ ΕΠΙΣΗΜΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΛΙΚΑΡΝΑΣΟ
 Την..πλάτη γύρισαν οι μαθητές στους επισήμους φτάνοντας στην εξέδρα κατά τη σημερινή μαθητική παρέλαση στη Ν. Αλικαρνασό! Μάλιστα, μόλις έφτασε η παρέλαση στην εξέδρα, τα τύμπανα "σίγησαν" επιδεικτικά ενώ ακολούθως, οι μαθητές γύρισαν την πλάτη στους βουλευτές κκ Μ. Στρατάκη και Μ. Κεφαλογιάννη και οι παραστάτες δεν..χαιρέτισαν!

Όπως γίνεται αντιληπτό, επικράτησε μεγάλη αμηχανία ενώ δύο πολίτες προσπάθησαν να προσεγγίσουν τους βουλευτές αλλά χωρίς αυτό να καταστεί εφικτό!

ΠΥΡΓΟΣ, ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ, ΧΙΟΣ, ΒΟΛΟΣ, ΛΑΡΙΣΑ, ΛΑΜΙΑ
Στον Πύργο, ο κόσμος από νωρίς το πρωί φώναζε συνθήματα κατά της κυβέρνησης και του πολιτικού συστήματος. Η αστυνομία συγκράτησε τους πιο θερμόαιμους που προσπάθησαν να πλησιάσουν την εξέδρα των επισήμων, ενώ οι αποδοκιμασίες κορυφώθηκαν όταν έκανε την εμφάνισή του, ο περιφερειάρχης κ.Κατσιφάρας. Μετά τη μαθητική παρέλαση, δάσκαλοι και καθηγητές που βρίσκονταν στην ουρά, ξεκίνησαν πορεία με μαύρα περιβραχιόνια!

Στο Μεσολόγγι, οι μαθητές δεν χαιρέτησαν τους επισήμους. Στην εξέδρα των επισήμων δεν υπήρχε κανένας βουλευτής αλλά παρόλα αυτά οι αποδοκιμασίες στους γενικούς γραμματείς ήταν έντονες.


Στη Χίο, η παρέλαση δεν έχει ξεκινήσει ακόμη, γιατί ο κόσμος ζητάει να αποχωρήσουν οι επίσημοι. Αυτή τη στιγμή στην εξέδρα των επίσήμων έχουν μείνει ο ταξίθαρχος και ο Μητροπολίτης. Ζητούν από τον βουλευτή της ΝΔ, Κων/νο Μουσουρούλη να φύγει για να αφήσουν να γίνει η παρέλαση.


Στο Βόλο υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να μην πραγματοποιηθεί η παρέλαση. Μία ομάδα 300 και πλέον ατόμων, πολιτες αλλά και οπαδοί του Ολυμπιακού Βόλου, με το που τελείωσε η δοξολογία, άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα όπως ''έξω οι κλέφτες και οι λωποδύτες''.


Στη Λάρισα, ομάδα πολιτών ύψωσε πανό διαμαρτυρίας αλλά παρόλα αυτά η παρέλαση ξεκίνησε κανονικά. Οι μαθητές όταν φτάνουν στην εξέδρα των επισήμων γυρίζουν το κεφάλι τους στην αντίθετη κατεύθυνση.


Στη Λαμία το παρών έδωσε ο βουλευτής κ.Σταϊκούρας, που... τα άκουσε από τους πολίτες που είχαν συγκεντρωθεί. Ζητούν να αποχωρήσουν οι επίσημοι για να ξεκινήσει η παρέλαση.


ΈΝΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ
Γονείς και μαθητές με πανό και συνθήματα κατά της κυβερνητικής πολιτικής στο Περιστέρι. Μαύρα περιβραχιόνια φορύσαν μαθητές. Το ΝΕWS 247 σάς μεταφέρει εικόνα από την κορύφωση των εκδηλώσεων της εθνικής επετείου από την Παναγή Τσαλδάρη
Μαρίνα Κουτσούμπα Δημοσιεύτηκε: Οκτώβριος 28 2011 12:48 Ενημερώθηκε: Οκτώβριος 28 2011 12:51
Με αποδοκιμασίες κατά των πολιτικών προσώπων και της κυβερνητικής πολιτικής που έχει ισοπεδώσει τα μεσαία και τα λαϊκά στρώματα, εξελίσσεται η πορεία στην κεντρική πλατεία Περιστερίου.
Στην οδό Παναγή Τσαλδάρη, έξω από το δημαρχείο, μέλη της πρωτοβουλίας "Αριστερή Κίνηση Πολιτών" παρήλασαν μπροστά από την εξέδρα των επισήμων, κρατώντας πανό, με το ηρωϊκό "Όχι". Η κίνηση είναι συμβολική και στόχο έχει να περάσει το μήνυμα της μη ανοχής άλλων πιο επώδυνων μέτρων.
Στο μεταξύ, με συνθήματα κατά της κατάστασης που επικρατεί στην παιδεία, εμφανίστηκε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου δημοτικού σχολείου Περιστερίου.
Χωρίς να στρέψουν το κεφάλι τους προς τους επισήμους εμφανίστηκαν στη φετινή κορύφωση των εκδηλώσεων της εθνικής επετείου τα περισσότερα δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια της περιοχής.

ΈΝΤΑΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΣΕΡΡΕΣ
Συγκεντρωμένο πλήθος, που βρέθηκε στο κέντρο των Σερρών για να παρακολουθήσει τη μαθητική παρέλαση, πέταξε αυγά στην εξέδρα των επισήμων και στην κα Καραβασίλη που εκπροσωπεί την κυβέρνηση.

Αυτή την ώρα σημειώνονται επεισόδια μεταξύ της αστυνομίας και του κόσμου.


Επίσης, απόγονοι των Μακεδονομάχων κατάφεραν να ανέβουν στην εξέδρα των επισήμων, όμως η αστυνομία τούς απομάκρυνε.

ΑΓΡΙΝΙΟ
Ένταση επικράτησε στο τέλος της παρέλασης του Αγρινίου, καθώς οι πολίτες αποδοκίμασαν έντονα τους επισήμους (που αποχώρησαν κάπως βιαστικά για το δημαρχείο), ενώ εκσφενδονίστηκαν και μπουκάλια, με την αστυνομία να τίθεται σε εγρήγορση.

ΚΑΛΑΜΑΤΑ
Εξαγριωμένο πλήθος επιτέθηκε στον βουλευτή του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Οδυσσέα Βουδούρη, ο οποίος βρισκόταν στην εξέδρα των επισήμων στην παρέλαση της Καλαμάτας.

Οι αστυνομικοί έσπευσαν στο σημείο, αλλά δεν μπόρεσαν να αποτρέψουν το περιστατικό.

ΚΕΡΚΥΡΑ, ΤΡΙΚΑΛΑ, ΤΡΙΠΟΛΗ, ΝΑΥΠΛΙΟ
Ένταση και στην πλατεία της Κέρκυρας, εξαιτίας αντιδράσεων πολιτών κατά την παρέλαση για τον εορτασμό της επετείου της 28ης Οκτωβρίου, παρουσία του ΓΓ Εμπορίου Στέφανου Κομνηνού.

Ομάδες «Αγανακτισμένων», εκπαιδευτικοί και εκπρόσωποι κομμάτων βρίσκονταν από νωρίς το πρωί στο χώρο.


Τελικά, ο γγ της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων Σπ.Σπύρου έδωσε εντολή να μην γίνει η παρέλαση λόγω της τεταμένης κατάστασης.


Διακόπηκε στα Τρίκαλα η παρέλαση, όταν ομάδες πολιτών έσπασαν τον ισχυρό αστυνομικό κλοιό και επιτέθηκαν στην εξέδρα των επισήμων.


Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ο βουλευτής Τρικάλων του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Μαγκούφης δέχτηκε επίθεση από νεαρό, ο οποίος συνελήφθη, και οδηγήθηκε σε αστυνομική κλούβα.


Αυτή η εξέλιξη εξαγρίωσε το συγκεντρωμένο πλήθος το οποίο απαίτησε με συνθήματα και δυναμική αντίδραση να απελευθερωθεί ο νεαρός όπως και έγινε.


Οι επίσημοι τελικά αποχώρησαν από το χώρο της παρέλασης, ενώ αυτή μετατράπηκε σε μια μεγάλη συγκέντρωση πολιτών.


Παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης, αλλά με ένταση, υβριστικά και υποτιμητικά συνθήματα, ολοκληρώθηκε η μαθητική και στρατιωτική παρέλαση στην Τρίπολη, παρουσία του υπουργού Δικαιοσύνης Μιλτιάδη Παπαϊωάννου, του γραμματέα της ΝΔ βουλευτή Ανδρέα Λυκουρέντζου, του βουλευτή ΠΑΣΟΚ Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη και του δημάρχου Τρίπολης Γιάννη Σμυρνιώτη.


Να σημειώσουμε ότι οι μαθητές κατά την παρέλαση περνώντας από την εξέδρα των επισήμων έστρεφαν απέναντι το κεφάλι τους, ενώ με την ολοκλήρωση της, αποχώρησαν αμέσως οι βουλευτές και φυγαδεύτηκε κυριολεκτικά ο υπουργός Δικαιοσύνης.


Αποδοκιμασίες από αγανακτισμένους πολίτες και ομάδες εργαζομένων σημειώθηκαν στην παρέλαση που διεξήχθη στο Ναύπλιο, παρουσία του υφυπουργού Περιβάλλοντος Γιάννη Μανιάτη με τους αστυνομικούς να κάνουν αισθητή την παρουσία τους, ενώ με την ολοκλήρωση της παρέλασης ο υφυπουργός φυγαδεύτηκε.


E-mail Εκτύπωση PDF

Δεν υπάρχουν σχόλια: