Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2011

"ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ": ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΦΥΓΟΜΑΧΙΑΣ 'Η ΑΠΑΞΙΩΣΗ;


Μας έχει δημιουργηθεί εύλογα η απορία.
Γιατί ένας πολιτικός που σέβεται τον πολίτη απέχει από ένα τόσο σημαντικό πολιτικό γεγονός, δηλαδή από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου θα πρέπει να ληφθούν αποφάσεις για την τύχη των πολιτών και της πόλης;
Γιατί με το πρόσχημα των "ανειλημμένων υποχρεώσεων", ο Δήμαρχος απουσίαζε σήμερα από τη συνεδρίαση του Δ.Σ. ;
Γιατί η διακοπείσα συνεδρίαση της Τρίτης, ορίστηκε στις 2 μμ σήμερα, ώρα εργασίας για όλους μας;
Που οφείλεται αυτή η φυγομαχία του Δημάρχου;
Πιστεύουμε πως μόνο όποιος έχει να κρύψει κάτι από τους πολίτες, αποφεύγει το δημόσιο διάλογο.
Η σημερινή συνεδρίαση που ήταν η συνέχεια της διακοπείσας από τους αγανακτισμένους συμπολίτες μας, συνεχίστηκε έπειτα από έντονες διαμαρτυρίες της παράταξής μας και της "Αλληλεγγύης", αφού η Διοίκηση δια του Προέδρου του Δ.Σ. ήταν αποφασισμένη να ...αναβάλλει το 1ο θέμα της ημερήσιας διάταξης, που δεν ήταν τίποτε άλλο από το χαράτσι της ΔΕΗ, που κομψά ονομάζουν ειδικό τέλος.
Και βέβαια δεν μπορούσε να γίνει διαφορετικά, αφού με βάση τον κώδικα, σε ενδεχόμενη προσφυγή μας στην Περιφέρεια, θα ήταν άκυρες όλες  οι αποφάσεις του  Δ.Σ.
Η Διοίκηση βέβαια πρότεινε να συζητήσουμε το θέμα, χωρίς να πάρουμε απόφαση, αφού ο πρώτος πολίτης ...απουσίαζε.
Μα επιτέλους ο Δήμαρχος δεν ψηφίζει, γιατί θα έπρεπε η παρουσία του να είναι καθοριστική;
Εξάλλου από την προχθεσινή συνεδρίαση κατανοήσαμε τη θέση του, που είναι ταγμένη και ευθυγραμμισμένη με τα αφεντικά της κυβέρνησης και όχι των ταλαίπωρων συνδημοτών μας.
Την εξέφρασε και από την ποταπή ανακοίνωσή του, ότι τελικά πρέπει να γίνει διάκριση μεταξύ των πολιτών που έχουν "αποδεδειγμένα ανάγκη" και των άλλων που φοροδιαφεύγουν....
Πλήρης δηλαδή υποταγή στην πολιτική του μνημονίου και  της τρόικας.
Σε αντιπαράθεση αυτής της επαίσχυντης πολιτικής, η παράταξή μας, έθεσε προς ψήφιση το ακόλουθο κείμενο.
¨Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αγίων Αναργύρων - Καματερού, συναισθάνεται απόλυτα τις σοβαρές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν σήμερα όλοι οι κάτοικοι της πόλης μας.
Τα φορομπηχτικά μέτρα της κυβέρνησης με αποκορύφωμα το χαράτσι με τη μορφή του ειδικού τέλους της ΔΕΗ, έχουν φέρει σε απόγνωση όλους τους πολίτες.
Θεωρούμε ότι το ειδικό τέλος ακινήτων είναι καταχρηστικό και αντισυνταγματικό.
Και αυτό γιατί προσβάλλεται η θεμελιώδης διάταξη του αστικού δικαίου, που μιλάει περί καταχρήσεως του δικαιώματος.
Επιπλέον, η ενέργεια διακοπής του ρεύματος από τη ΔΕΗ επέχει κακουργηματικό χαρακτήρα, αφού από ενδεχόμενη διακοπή μπορεί να υπάρξει απώλεια ζωής.
Για τους λόγους αυτούς, οι πολίτες που επιλέγουν τη μη πληρωμή του ειδικού τέλους, μπορούν να προσκομίσουν στη νομική υπηρεσία του Δήμου αντίγραφο λογαριασμού της ΔΕΗ και αποδεικτικό πληρωμής των λοιπών ποσών, πλην του ειδικού προστίμου και ο Δήμος ως αρωγός των πολιτών, υποχρεούται να αποστείλει εξώδικο στη ΔΕΗ".
Αυτή είναι η θέση μας, την οποία η Διοίκηση του Δήμου καταψήφισε, βάζοντας στον αντίποδα τη μη λήψη απόφασης.
Τα συμπεράσματα δικά σας...

Δεν υπάρχουν σχόλια: