Πέμπτη, 8 Νοεμβρίου 2012

«Σκούπα» Γερμανών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση!


βουλη, ραιχ, λαος, πασοκ ΤΟΥ ΛΑΜΠΡΟΥ ΚΑΛΑΡΡΥΤΗ
Στην τελική ευθεία βρίσκεται το «γερμανικό σχέδιο» οικονομικής κατάληψης της χώρας μέσω της παραχώρησης της δημόσιας περιουσίας και αρπαγής της ιδιωτικής.
Ταυτόχρονα, επιχειρείται η μετατροπή της Ελλάδας σε κανονικό προτεκτοράτο, με τον απόλυτο έλεγχο και τη διαχείριση από τους δανειστές των πόρων του κράτους –έσοδα, δαπάνες, πληρωμές (!)–, πρόταση που διατύπωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, και την οποία προσπάθησε κατόπιν εορτής και ανεπιτυχώς να διαψεύσει το Μέγαρο Μαξίμου. Σύμφωνα με «υποψίες», μάλιστα, της αντιπολίτευσης αλλά και των κυβερνητικών εταίρων, ο πρωθυπουργός έχει συζητήσει και είχε συμφωνήσει ακόμα και με αυτή τη ρύθμιση στις συνομιλίες με τους Γερμανούς…
Περιουσία Τοπικής Αυτοδιοίκησης
Στις προτεραιότητες των Γερμανών βρίσκεται και η απόκτηση της περιουσίας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, διότι, όταν λένε ότι τα θέλουν όλα, εννοούν όλα. Ο αγαπημένος της Άνγκελα Μέρκελ, Χανς Γιοακίμ Φούχτελ, έχει αναλάβει να διασφαλίσει ότι οι περιουσίες των δήμων θα περάσουν και αυτές σε γερμανικά χέρια. Το μυστικό βρίσκεται στην «αδελφοποίηση» ελληνικών με γερμανικούς δήμους και στα κοινά αναπτυξιακά projects ελληνικών δήμων με γερμανικές επιχειρήσεις. Με δεδομένη τη μείωση της χρηματοδότησης από το κράτος, οι δήμοι –πέραν της φορολογίας που θα επιβάλουν στους δημότες για να αντεπεξέλθουν στα έξοδα λειτουργία τους–, θα βάζουν ως εγγύηση την ακίνητη περιουσία τους είτε για να συμμετάσχουν σε κοινές αναπτυξιακές επιχειρήσεις με γερμανικές εταιρείες είτε για να λαμβάνουν δάνεια. Και, βέβαια, σε οτιδήποτε προσφέρεται για business σε επίπεδο δήμων, από τη διαχείριση απορριμμάτων μέχρι τον τουρισμό, τον πρώτο λόγο θα έχουν οι Γερμανοί επιχειρηματίες. Οι Γερμανοί έχουν ανακαλύψει έναν τεράστιο θησαυρό στην περιουσία των δήμων και γι’ αυτό ο Φούχτελ οργώνει την Ελλάδα. Να σημειωθεί ότι ο Σόιμπλε δήλωσε πως «πρέπει να δημιουργηθούν διοικητικές δομές σε όλη την Ελλάδα, ακόμα και από το επίπεδο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης»…
Στο μείζον θέμα της ενέργειας οι Γερμανοί φυσικά και είναι παρόντες. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Άνγκελα Μέρκελ έχει θέσει με σαφήνεια και με επιτακτικό τρόπο το γερμανικό ενδιαφέρον για τα πιθανολογούμενα κοιτάσματα υδρογονανθράκων στις ελληνικές θάλασσες. Οι προσπάθειες να υποθηκευτούν τα κοιτάσματα θα ενταθούν μετά τα αποτελέσματα των γεωτρήσεων, υπάρχει, εξάλλου, πρόνοια στο Μνημόνιο για δέσμευση και των μελλοντικών κρατικών εσόδων.
Ειρήσθω εν παρόδω, πληροφορίες αναφέρουν ότι η απόλυτη πρόσδεση της κυβέρνησης στο γερμανικό άρμα έχει προκαλέσει τη δυσφορία των Αμερικανών, που εκδηλώνεται με διάφορους τρόπους, ίσως όχι άμεσα αντιληπτούς σε αυτή τη φάση. Η συνέχεια μετά τις αμερικανικές εκλογές.

 Δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Επίκαιρα»

Δεν υπάρχουν σχόλια: