Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

Ο Π.ΚΟΚΚΑΛΗΣ... ΚΑΙ Ο ΚΗΠΟΣ ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ Α. ΤΡΙΤΣΗΣ

Ο Πέτρος Κόκκαλης, απόγονος μιας εκ των πιο ισχυρών οικογενειών της Ελλάδας, έχει κατασκευάσει ένα τεράστιο κήπο σε ένα από τα πιο φτωχά μέρη της Αθήνας, στο Ίλιον. (μέσα στο Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης Αντώνης Τρίτσης).

Παλιότερα, οδηγούσε φανταχτερά σπορ αυτοκίνητα, αλλά τώρα βολεύεται με ένα Volkswagen Golf. Οπως λέει ο ίδιος στο Spiegel, η κρίση του άνοιξε τα μάτια και τον έκανε να σκέφτεται πιο πολιτικά. Υποστηρίζει ακόμα ότι γνωρίζει καλά τα προβλήματα της χώρας του. Παραδείγματος χάριν, διηγείται πως έπρεπε να περιμένει έξι μήνες για να λάβει μια άδεια εγκατάστασης ενός μπαρ από μπαμπού στον κήπο του. Σε ερώτηση για το αν ήταν αυτή ακριβώς η κυβερνητική απραξία που επέτρεψε στην οικογένεια του να πλουτίσει, ο κ. Κόκκαλης απαντά σηκώνοντας τους ώμους. Το κράτος πρέπει να γίνει περισσότερο δίκαιο και αποτελεσματικό λέει. Ερωτηθείς για το εάν έχει μεταφέρει τα χρήματά του στο εξωτερικό απαντά «σίγουρα όχι όλα», και το εννοεί ως αστείο.
Όπως λέει ο ίδιος δεν μπορεί να κάνει κάτι για το γεγονός ότι είναι πλούσιος, αλλά τονίζει ότι το πράσινο πάρκο είναι το πρότζεκτ του. Σκέφτεται μάλιστα να μειώσει το εισιτήριο εισόδου στα 2 ευρώ από 4.

Δεν υπάρχουν σχόλια: