Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

Τι λησμόνησε να πει ο δημοτική αρχή...

 Aναδημοσίευση από το http://dimotis-agan.blogspot.gr
Ο Δήμαρχος Αγίων Αναργύρων - Καματερού Νίκος Σαράντης, με την υπ' αριθμ. 313/2012 Απόφαση Δ.Σ., παραχωρεί (!!!) στην INTRAKAT το πρώην αμαξοστάσιο του Καματερού μέχρι ολοκληρώσεως του έργου "Διευθέτηση ρέματος Εσχατιάς". Σημειώνεται δε στην στην ίδια απόφαση ότι, "ανταποδοτικά (!!!) η εταιρεία θα προχωρήσει σε εργασίες πλήρους ανακαίνισης του εν λόγω χώρου"!

Τι λησμόνησε να πει ο Σαράντης στους αφελείς Συμπολίτες μας, που τον στήριξαν στο Δημοτικό Συμβούλιο σ' αυτή του την απόφαση;


Λησμόνησε να τους πει ότι,

σύμφωνα με τη νομοθεσία των δημοσίων έργων...................... στο τιμολόγιο των έργων και κατά συνέπεια στη προσφορά που δίνουν οι συμμετέχουσες στους διαγωνισμούς εταιρείες, προβλέπεται και η αποζημίωσης για την δαπάνη εγκατάστασης εργοταξίου ή χώρου φύλαξης κλπ.
Δηλαδή οι δαπάνες αυτές έχουν προβλεφθεί "ανηγμένα" (εκ του ανάγω) στις τιμές προσφοράς του αναδόχου. Με λίγα λόγια, το ελληνικό δημόσιο έχει συμπεριλάβει στα τιμολόγια των έργων την δαπάνη για την εγκατάσταση εργοταξίου.

Ο ανάδοχος λοιπόν, είτε του χαρίσουν τις εγκαταστάσεις εργοταξίου είτε τις βρει έτοιμες και δωρεάν, αποζημιώνεται για αυτή τη συμβατική υποχρέωση  του με χρήματα των Ελλήνων Πολιτών, βάσει της έκπτωσης που έχει δώσει και μέσω κάθε λογαριασμού που υποβάλλει προς πληρωμή .

Κατόπιν των ανωτέρω προκύπτει πως,
η Δημοτική Αρχή απροκάλυπτα και χωρίς αιδώ "εξυπηρέτησε" σκανδαλωδώς την εταιρεία ΙNTRAKAT παραχωρώντας της για επαγγελματική χρήση επί έτη (μέχρι να ολοκληρωθεί το έργο), ένα μεγάλης αξίας περιουσιακό στοιχείο των Δημοτών.

Το χειρότερο δε, που αποτελεί ενέργεια παρπλάνησης των Πολιτών και η οποία ενέργεια έχει καταγραφεί στην Απόφαση είναι ότι, εμφανίζεται "ανταποδοτική πράξη" της εταιρείας στην παραχώρηση αυτή. Δηλαδή , πως η εταιρεία θα ζημιώσει την τσέπη της καταβάλλοντας χρήματα προκειμένου να κάνει λίφτινγκ στο αμαξοστάσιο, προς ανταπόδοση του καλού που της έγινε.
Οι δαπάνες δηλαδή που προκύπτουν από τις συμβατικές υποχρεώσεις της εταιρείας για την δημιουργία εργοταξίου, και οι οποίες δαπάνες καταβάλλονται με το παραπάνω στην εταιρεία από το ελληνικό δημόσιο, βαφτίστηκαν από την Δημοτική Αρχή ως ανταποδοτικές ...που θα προσφέρει η εταιρεία!!!
Και λέμε με το παραπάνω διότι στη προκειμένη περίπτωση η εταιρεία, αίφνης, βρέθηκε με δωρεάν εγκαταστάσεις και το μόνο που θα κάνει είναι ένα λίφτινγκ, που ούτως ή άλλως θα το έκανε για τους δικούς της λειτουργικούς λόγους.

Αντί λοιπόν η Δημοτική Αρχή να εκμισθώσει τις εγκαταστάσεις στην ιδιωτική εταιρεία, προς όφελος των οικονομικών του Δήμου και των Δημοτών, παραμύθιασε και παραπλάνησε τους αφελείς Συμπολίτες του Δημοτικού μας Συμβουλίου και με την συναίνεσή τους "εξυπηρέτησε" σκανδαλωδώς την κακόμοιρη εταιρεία (σας θυμίζει τίποτα αυτό;) και όχι τον πολύπαθο Δημότη του οποίου, πριν λίγο καιρό και εν μέσω μνημονίου, του είχε αυξήσει τα τροφεία στους βρεφονηπιακούς σταθμούς διότι λέει είχαν ακριβύνει τα παμπερς!

Εμείς αυτό που καταλάβαμε είναι ότι, σε δύο χρόνια από τώρα θα πνιγούμε και πάλι στο …..ιλουστρασιόν!


Εν κατακλείδι,

Συντρόφισσες και Σύντροφοι, αγωνιζόμαστε για τον σοσιαλισμό….




Δείτε τώρα ποιοι Συμπολίτες εμπλέκονται στην "παραχώρηση"προς τον μικροεργολάβο:

Δεν υπάρχουν σχόλια: