Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2008

ΤΟΝ ΕΞΑΨΑΛΜΟ ΑΚΟΥΣΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

Τον εξάψαλμο άκουσε την ημέρα του Εσταυρωμένου ο δήμαρχος Νίκος Σαράντης από τον πάτερ Βασίλη για την εγκατάλειψη που παρουσιάζει το μικρό εκκλησάκι που βρίσκεται στα Μυκονιάτικα.
Ο πάτερ-Βασίλης τα "χώσε" δημόσια και από μικροφώνου (αφού προηγήθηκε η περιφορά της εικόνας) στο δήμαρχο για τις υποσχέσεις που έδινε πέρσι την ίδια μέρα ότι θα χρηματοδοτήσει ο δήμος τεχνική μελέτη για να σωθεί και να μην καταρρεύσει το εκκλησάκι του Εσταυρωμένου που είχε πληγεί από τους σεισμούς.
Ο δήμαρχος με σκυμμένο κεφάλι και αιφνιδιασμένος άκουγε τις βαριές κουβέντες από τον πάτερ χωρίς να αντιδρά ενώ πολλά στελέχη της διοίκησης σχολίαζαν ότι κακώς ο Ν.Σαράντης έταζε χρήματα και μελέτες διότι ο κίνδυνος να μην υλοποιηθούν ήταν ορατός αλλά ακόμα θα στοίχιζε εκλογικά στη παράταξη του δημάρχου.
Οι πιστοί έκπληκτοι άκουγαν τον πάτερ να αναφέρεται στον μοναχικό αγώνα που δίνει ο ίδιος για την σωτηρία του Εσταυρωμένου ενώ συνέχισε να κατηγορεί τον δήμαρχο όχι μόνο για την ασυνέπεια του στο θέμα της τεχνικής μελέτης αλλά και για τα χάλια που παρουσιάζει ο δήμος και ειδικά στον τομέα της καθαριότητας.
Είναι φανερό πλέον ότι η δημοτική αρχή είχε χορτάσει με υποσχέσεις μέχρι και τους παπάδες αλλά η αμαρτία του ψέμα τος τιμωρείται όχι μόνο από την εκκλησία αλλά και από τον...κυρίαρχο λαό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: