Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2008

ΘΕΩΡΟΥΝ ΟΤΙ ΠΑΡΑΓΟΥΝ ΕΡΓΟ ΜΕ ΤΟ ΒΑΨΙΜΟ ΤΩΝ ΠΕΖΟΥΛΙΩΝ


Διαβάζουμε στον φιλοσαραντικό τύπο για τις αναπλάσεις και τις παρεμβάσεις που γίνονται σε διάφορα σημεία της πόλης όπως σε πλατείες και σε σχολεία, προβάλλοντας με αυτό τον τρόπο το έργο(;) της δημοτικής αρχής.
Εκείνο όμως πουμας εντυπωσίασε είναι η συντήρηση του πεζόδρομου στο εμπορικό κέντρο της πόλης όπου κάτοικοι και καταστηματάρχες υποδέχτηκαν με "ενθουσιασμό" τις παρεμβάσεις που έγιναν.
Βέβαια αυτό που δεν γράφουν οι φιλοσαραντικές εφημερίδες είναι ότι οι περισσότερες πλάκες των πεζόδρομων στο εμπορικό κέντρο είναι σπασμένες ή ελαττωματικές από τις κακοτεχνίες των εργολάβων που τις τοποθέτησαν πριν από μια δεκαετία περίπου με αποτέλεσμα αρκετοί συνδημότες μας καθημερινά να στραβοπατούν και να κινδυνεύουν να κτυπήσουν.
Τότε που κατασκευάσθηκαν οι πεζόδρομοι στη διοίκηση ήταν και ο κ Σαράντης, και οι διαμαρτυρίες των καταστηματαρχών για την προχειρότητα της τοποθέτησης των πλακών ήταν συνεχείς και έντονες.
Δεν είδαμε τότε λοιπόν των σημερινό δήμαρχο να συμμερίζεται τα παράπονα των κατοίκων και του εμπορικού κόσμου ώστε να καταγγείλει τις κακοτεχνίες των εργολάβων αλλά το βασικότερο είναι ότι ούτε και σήμερα οι τεχνικές υπηρεσίες του δήμου αντικατέστησαν τις πλάκες που είναι παγίδες τραυματισμού για τους ανύποπτους πολίτες.
Όσο για τον σύλλογο των επαγγελματοβιοτεχνών τον τελευταίο καιρό, δεν τον βλέπουμε να διαμαρτύρεται για το χάλι που επικρατεί στους πεζόδρομους με τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα αλλά προτιμά να αναλώνεται σε δημόσιες σχέσεις με των δήμαρχο.
Μάλλον το βάψιμο των πεζουλιών...θα βοηθήσει την ανάκαμψη της αγοραστικής κίνησης οπότε το προεδρείο των επαγγελματοβιοτεχνών μπορεί να συνεχίσει να κοιμάται ήσυχα...

Δεν υπάρχουν σχόλια: