Δευτέρα 25 Μαΐου 2009

ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΓΙΑ ΣΟΒΑΡΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ

Aπό το www.agioianargyroi-neaepoxh.blogspot.com

Μετά το σάλο που δημιούργησαν τα δημοσιεύματα της «Ε» για τον προαστιακό, μετά την διαπίστωση ότι η περιοχή μας αναγνωρίζεται ως υποβαθμισμένη και από το ΣτΕ (Ανώτατο Δικαστήριο της Χώρας), τώρα που αποκαλύφθηκαν οι σκοτεινές στοχεύσεις των «τεχνοκρατών» του ΟΣΕ σε βάρος της περιοχής μας, τώρα που αποκαλύφθηκαν τα ψίχουλα με τα οποία μας παραπλανούν οι Διοικήσεις του Δήμου μας με τα «τεχνάσματα» των μνημονίων, είναι η ώρα να υποβληθούν, να παλευτούν και να διεκδικηθούν ζωτικής σημασίας ρυθμίσεις και αποφάσεις για τους χώρους που μπορούν και πρέπει να απελευθερωθούν και να αποδοθούν στο Δήμο μας.

Απαραίτητη και κρίσιμη διάσταση προσλαμβάνει η οργανωμένη , πλήρης και αυθεντική ενημέρωση των συμπολιτών μας για την ανάγκη να συμμετέχουν οργανωμένα στις διεκδικήσεις αυτές που θα προστατεύσουν τα συμφέροντα όλης της πόλης και των παιδιών μας. Που θα προστατεύσουν περιουσίες και τη ζωή μας και θα βελτιώσουν τις ασφυκτικές συνθήκες στις οποίες μας καταδίκασαν να ζούμε.

Είναι η ώρα να καλέσουμε ΟΛΑ τα πολιτικά κόμματα να απαντήσουν στις διεκδικήσεις μας, να τοποθετηθούν με ευθύνη απέναντι στα εγκλήματα που μαστίζουν την περιοχή μας και να αποφασίσουν αν θα στηρίξουν τους πολίτες ή τα «εταιρικά συμφέροντα» των ΣΔΙΤ και των ιδιωτών που ετοιμάζονται να κατασπαράξουν το δικαίωμά μας να επιβιώσουμε.

· Οφείλουμε να διεκδικήσουμε ΟΡΙΣΤΙΚΗ επίλυση της κατοχύρωσης των ιδιοκτησιών των συνδημοτών μας κατά μήκος της Κωνσταντινουπόλεως.

· Την παραχώρηση των γραμμών Πελοποννήσου και του χώρου του αμαξοστασίου μεταξύ των οδών Ηρώων Πολυτεχνείου και Λεωφόρου Δημοκρατίας.

· Την παραχώρηση του χώρου του Υπουργείου Γεωργίας που παραμένει χωρίς καμία ουσιαστική δραστηριότητα.

· Την όσο το δυνατόν περιστολή των επιπτώσεων από το εν τέλει αυθαίρετο έργο του προαστιακού, όπως κατασκευάζεται σήμερα με την συνευθύνη όλων των δημοτικών Διοικήσεων μέχρι σήμερα.

Αυτά δεν αποτελούν τυπικές διεκδικήσεις. Συνιστούν όρους επιβίωσης και αναβάθμισης της οικτρά υποβαθμισμένης περιοχής μας κάτι που δεν υπηρετείται από σκηνοθετημένα μνημόνια αλλά μόνο από ουσιαστικές παραχωρήσεις υπέρ της υγείας και της ζωής των ανθρώπων της πόλης μας.

Οφείλουμε όλες οι δημοτικές παρατάξεις να θέσουμε ΑΜΕΣΑ τις πρωτοβουλίες που θα προβάλουν αποφασιστικά και αποτελεσματικά τις λύσεις που διεκδικούμε και έχουμε απόλυτη ανάγκη.

ΤΕΛΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΕ ΟΣΑ ΜΑΣ ΕΙΠΑΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟ;

Μετά τα αλλεπάλληλα δημοσιεύματα για την πορεία του έργου του προαστιακού, το οποίο καθορίζει ουσιαστικά το μέλλον των κατοίκων της πόλης μας για πολλές επόμενες δεκαετίες, προκύπτουν πλήθος ερωτημάτων που οφείλουν να απαντηθούν και από τον ΟΣΕ και από τις Διοικήσεις του Δήμου.

1. Ήταν ή δεν ήταν τελικά το έργο ενταγμένο στο Γ! ΚΠΣ και μέχρι πότε; Είχαν αρχίσει οι εργασίες όταν απεντάχθηκε ή όχι;

2. Είχαν υποβληθεί ή όχι οι απαραίτητες μελέτες για το συγκεκριμένο έργο; Και αν όχι γιατί δεν αντέδρασαν οι Δημοτικές Αρχές;

3. Γιατί δεν λήφθηκε υπόψη η απόφαση του ΣτΕ του Δεκεμβρίου του 2006; Δημιούργησαν τετελεσμένα χωρίς νόμιμο τρόπο και γιατί οι Δήμαρχοι δεν αντέδρασαν; Πολύ περισσότερο γιατί οι Δήμαρχοι δεν προσέφυγαν και εκείνοι στο ΣτΕ όπως έκαναν οι κάτοικοι;

4. Λίγες μέρες μετά την απόφαση του ΣτΕ ανέλαβε τον Δήμο η Διοίκηση Σαράντη. Τι έπραξε ώστε να διασφαλίσει τα συμφέροντα της πόλης; Κρίνει αρκετή την υπογραφή μνημονίου 2,5 χρόνια μετά; Μέχρι τότε τι έκανε;

5. Θα μπορούσαν οι Δήμαρχοι να αποτρέψουν τις αυθαιρεσίες της ΕΡΓΟΣΕ, να έχουν ζητήσει όλα τα νομιμοποιητικά έγγραφα των εργασιών που οι εργολάβοι της ΕΡΓΟΣΕ είχαν ξεκινήσει καταστρέφοντας το λιγοστό πράσινο που είχε η πόλη;

6. Οι συζητήσεις των Δημάρχων με την ΕΡΓΟΣΕ σε ποια βάση γίνονταν αφού το έργο, κατά την Ελευθεροτυπία και σύμφωνα με την απόφαση του ΣτΕ ήταν αυθαίρετο και παράνομο; Γιατί οι Δήμαρχοι «νομιμοποίησαν» τις αυθαιρεσίες της ΕΡΓΟΣΕ;

Αυτά και πολλά άλλα έχουν ΚΑΙ ΟΦΕΙΛΟΥΝ να απαντήσουν οι Δήμαρχοι και η ΕΡΓΟΣΕ. Και οι πολίτες βεβαίως, οι δημότες των Αγίων Αναργύρων οφείλουν να απαντήσουν στους εαυτούς τους και τα παιδιά τους , αν οι επιλογές τους μέχρι σήμερα δικαιώθηκαν και ωφέλησαν την πόλη μας. Όχι με την έννοια του αυτομαστιγώματος αλλά με την έννοια του να διαπιστώσουμε τι δεν πήγε καλά και να το αλλάξουμε.

Αν μιλήσουμε και ενεργήσουμε έντιμα θα έχουμε τη δυνατότητα να περιορίσουμε τη ζημιά από όσα ήδη μοιάζουν χαμένα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: