Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΕΥΕΡΓΕΤΗΣ...

Από το http://kro-potkin.blogspot.com/

Η φωτογραφία αυτή απεικονίζει τα έργα που (σύμφωνα με Μπόμπολα, ΕΡΓΟΣΕ και δημοτική διοίκηση) θα μεταμορφώσουν το δήμο μας σε ελβετικό καντόνι. Πιο συγκεκριμένα, είναι η άποψη της οδού Μικράς Ασίας όπως αυτή φαίνεται από την οδό Αρκαδίας, η οποία είναι μία μικρή οδός μήκους 35 μέτρων και που ενώνει τις οδούς Τριπόλεως και Κων/πόλεως.

Πλησιάζοντας λίγο πιο κοντά, διαπιστώνουμε ότι στο ύψος ακριβώς των οδών Μικράς Ασίας και Αρκαδίας (αντίστοιχα) τα τοιχεία του ενοποιημένου (υποτίθεται) πεζόδρομου - χώρου πρασίνου κάνουν καμπύλη και, στην ουσία, σταματούν τον πεζόδρομο.
Η πρώτη μας σκέψη ήταν πως πρόκειται για μία ακόμη ποιητική-αρχιτεκτονική πινελιά του Μεγάλου Ευεργέτη του δήμου μας (που περιφέρεται και διαλαλεί πως έχει αναμορφώσει τους Αγίους Αναργύρους και πως θα έπρεπε να του στήσουμε αδριάντα στην κεντρική πλατεία). Όμως όχι.
Όπως μας πληροφόρησαν οι εργαζόμενοι, ο δήμος (και πιο συγκεκριμένα οι έγκριτοι συγκοινωνιολόγοι του) αποφάσισε να ενώσει της οδούς Μικράς Ασίας και Αρκαδίας διχοτομώντας (παραβλέποντας τις αρχικές μελέτες) επί της ουσίας τον περιβόητο πεζόδρομο - χώρο πρασίνου.
Η καταφανώς γελοία δικαιολογία των δημοτικών φωστήρων είναι η "αποσυμφόρηση της οδού Αγίων Αναργύρων", η οποία, κατά τα λεγόμενά τους, θα επιτευχθεί με τη συνένωση αυτών των δύο εξαιρετικά στενών δρόμων, οι οποίοι διασχίζουν γειτονιές πυκνοκατοικημένες.

Περισσότερες λεπτομέρειες προσεχώς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: