Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

Αποφάσεις Δημοτικού Συμβουλίου

Από το http://www.a-po-drasi.gr/

1.- ΕΚΤΑΚΤΟ ΘΕΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΚΕΡΑΙΑΣ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ ΣΤΟ ΚΑΜΑΤΕΡΟ. Με βάση ενημέρωση που έγινε από την επιτροπή κατοίκων, αποφασίστηκε να σταλεί ψήφισμα στο αρμόδιο Υπουργείο και να παρασχεθεί κάθε βοήθεια (νομική κ.α.) στην επιτροπή κατοίκων στον αγώνα τους να κατέβει η παράνομη κεραία. Στο ζήτημα αυτό ζητήσαμε από το Δήμο, εάν ο ιδιώτης δεν πειστεί να κατεβάσει μόνος του την κεραία, να την κατεβάσει ο Δήμος με δικά του μέσα.


2.- ΕΚΤΑΚΤΟ ΘΕΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΙΚΑ ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ ΣΤΑ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΑ. Αποφασίστηκε να μην επιτραπεί με κανένα τρόπο αυτή η μεταφορά, την οποία μάλιστα δεν ζήτησε ο Δήμος Άνω Λιοσίων, όπως ενημέρωσε ο κ. Σαράντης.

3.- Μετά την παραίτηση του κ. Βελισσάριου Σπανού από Σχολικές Επιτροπές στις οποίες συμμετείχε, εκλέχτηκαν στις θέσεις αυτές οι δημοτικοί σύμβουλοι: ως μέλος και Πρόεδρος της 20ης σχολικής επιτροπής (2ο Γυμνάσιο) ο κ. Κουτελιέρης Ιωάννης, ως μέλος και Πρόεδρος της 24ης σχολικής επιτροπής (3ο Λύκειο) ο κ. Μαρίνης Κων/νος, και ως μέλος και Αντιπρόεδρος της 26ης σχολικής επιτροπής (10ο νηπιαγωγείο) ο κ. Κουρλέτης Απόστολος

3.- Ορισμός Προέδρου στη Δημοτική Επιτροπή Παιδείας. Για τη θέση αυτή εκλέχτηκε ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Στάθης Ευάγγελος.

Για το θέμα αυτό η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ κατέθεσε την εξής έγγραφη δήλωση:

«Όποιος και να οριστεί Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας το σίγουρο είναι ότι θα έχει πολλή δουλειά και άλλα τόσα ακανθώδη ζητήματα να διαχειριστεί αλλά και να πείσει τους κατοίκους της πόλης μας ότι βρίσκονται σε σωστή κατεύθυνση. Οι εξελίξεις στο χώρο της Παιδείας τρέχουν με ιλιγγιώδεις ρυθμούς. Τόσο οι κατά καιρούς δηλώσεις της υπουργού όσο και οι διαρροές και το όργιο φημών των τελευταίων μηνών, επιτείνουν την ανησυχία μας.

Η «αλληλεγγύη» παρακολουθεί στενά όσα διαδραματίζονται στο χώρο της Παιδείας τόσο σε κεντρικό όσο και σε τοπικό επίπεδο και το αμέσως επόμενο διάστημα θα προκαλέσει συζήτηση για το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο. Σήμερα περιοριζόμαστε να θέσουμε μόνο ορισμένα ερωτήματα.

1. Διακινείται με ευθύνη του Δήμου το έγγραφο του υπουργείου Παιδείας με το οποίο έχει ζητηθεί η απογραφή σχολικών εγκαταστάσεων και αριθμού μαθητών; Γνωρίζει η δημοτική αρχή τι στόχο έχει αυτή η κίνηση; Φοβούμαστε ότι στο τέλος αυτής της διαδικασίας μάς περιμένει όλους η έκπληξη της συγχώνευσης σχολείων. Έχει διαμορφώσει η Δημοτική Αρχή μια θέση επί του ζητήματος ή επιχειρεί να κερδίσει χρόνο εφησυχάζοντας τους κατοίκους με παρελκυστικές τακτικές περί αποστολής διευκρινιστικών ερωτήσεων στο υπουργείο ώστε τάχα να καθορίσει την πολιτική της;

2. Συζητείται η κατάργηση των σχολικών επιτροπών και η αντικατάστασή της με μία για όλες τις σχολικές μονάδες όπως και η δημιουργία κωδικών ανά σχολική εγκατάσταση στον προϋπολογισμό του Δήμου. Διασφαλίζεται η ομαλή λειτουργία των σχολείων ή θα βρεθούμε το αμέσως επόμενο διάστημα μπροστά σε αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου για μεταφορά κωδικών για να μπαλωθούν τρύπες;

3. Ζητάμε να μας δοθούν σήμερα οι απολογισμοί όλων των σχολικών επιτροπών μια και δεν συμμετείχαμε στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο.

4. Ενώ τέλος ανακοινώνουμε ότι αύριο κιόλας θα ζητήσουμε εγγράφως τις αναθέσεις έργου του προγράμματος των 790.000 ευρώ για τη συντήρηση σχολείων του Δήμου Αγ. Αναργύρων.»

4.- Ακύρωση προηγούμενης απόφασης (457/2010) που αφορούσε το πρόγραμμα δράσης της ΔΗΚΕΑΑ και έγκριση επιχορήγησης της με το ποσό των 30.000€.

Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος της επιχείρησης κ. Προβατόπουλος και επανέλαβε μετά από την αναφορά μας ότι υπάρχουν 12 εργαζόμενοι στον Αθλητικό Οργανισμό οι οποίοι πληρώνονται από τη Δημοτική Επιχείρηση και άλλοι 19 διάσπαρτοι σε άλλες υπηρεσίες που πληρώνονται συνεχώς με έναντι, το ποσό αυτό αφορά αποκλειστικά πληρωμές προσωπικού.

Σε ό,τι αφορά ερώτημα μας για τις νέα νομικά πρόσωπα αλλά και τις επιχειρήσεις του Δήμου, ο κ. Σαράντης απάντησε ότι αναμένει τη σχετική εγκύκλιο με τις οδηγίες.

5.- Ορισμός μελών του δημοτικού συμβουλίου της «ΓΑΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ Α.Ε.». Τα νέα μέλη που αποφασίστηκαν είναι οι: Μαρινάκη, Σταφυλάς, Κοντοπίδης, Ηλιάκης, Γιαννικόπουλος, Ασημακόπουλος, Λυμπερόπουλος, Πηλιχός, Νταηλάκης και Παπαδήμας.

Για το θέμα αυτό η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ κατέθεσε την εξής δήλωση:

«Ζητήθηκε από τη δημοτική κίνηση «Αλληλεγγύη» να καταλάβουμε με εκπρόσωπό μας μία θέση στο Δ.Σ. της «ΓΑΙΑΣ Α.Ε.» και ορίζουμε εκπρόσωπό μας τον Χρήστο Παπαδήμα.

Δηλώνουμε παράλληλα ότι διαφωνούμε πλήρως με την εκχώρηση της όποιας αξιοποίησης της δημοτικής περιουσίας σε μια ανώνυμη εταιρεία με πρόσχημα το πιο ευέλικτο σχήμα που τάχα προσφέρει μια τέτοια λύση. Η αξιοποίηση της περιουσίας του Δήμου θα έπρεπε να γίνεται με μόνο κριτήριο τον κοινωφελή χαρακτήρα της χωρίς να υπεισέρχονται ιδιωτικο-οικονομικά κριτήρια, που εγγενώς έχει μια ανώνυμη εταιρεία. Δηλώνουμε δημόσια ότι αποφασίσαμε να ορίσουμε εκπρόσωπό μας στο εν λόγω Δ.Σ. μόνο για να έχουμε έγκαιρη πληροφόρηση επί των αποφάσεων αξιοποίησης και να ενημερώνουμε με τη σειρά μας τους κατοίκους του Δήμου μας.»

Στο σημείο αυτό πρέπει να πούμε ότι, στην απόφασή μας αυτή σημαντικό ρόλο έπαιξε και η πρόσφατη περίπτωση του «Βούκινου», όπου όλες οι ευθύνες για την απόφαση να δοθεί ο χώρος σε ιδιώτη παραπέμπονταν από τη Δημοτική Αρχή, ως άλλος Πόντιος Πιλάτος, στην «ΓΑΙΑ Α.Ε.». Η οποία με τη σειρά της, βέβαια, καμία ενημέρωση δεν μας έδωσε ποτέ παρά τις φορτικές μας πιέσεις. Έχουμε αναλάβει το καθήκον να ενημερώνουμε τους κατοίκους και παρά τις μικρές μας δυνάμεις αυτό θα πράξουμε.

6.- Το θέμα της κατάργησης εναέριου και εγκατάστασης επίγειου Υποσταθμού της ΔΕΗ σε κοινόχρηστο χώρο του Δήμου, αποσύρθηκε και θα ζητηθεί από τη ΔΕΗ η εγκατάσταση υπόγειου υποσταθμού. Στο σημείο αυτό ζητήσαμε να γίνει μελέτη για τη συνολική υπογειοποίηση του δικτύου της ΔΕΗ, το οποίο σε ορισμένες περιπτώσεις προκαλεί επιβάρυνση μεγαλύτερη από αυτή των κεραιών της κινητής τηλεφωνίας.7.- Ορίστηκε εκπρόσωπος του Δήμου στο Διοικητικό Συμβούλιο του Κέντρου Πρόληψης ΦΑΕΘΩΝ, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Παντελιάς Νικόλαος. Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ζήτησε από τον κ. Παντελιά αλλά και τον υπεύθυνο αντιδήμαρχο κ. Καμαρινόπουλο να προκαλέσουν συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο για το σοβαρό ζήτημα των ναρκωτικών.8.- Στο θέμα της ψήφισης του Κανονισμού Διαβούλευσης του Δήμου Αγίων Αναργύρων – Καματερού, η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ δήλωσε ότι παρόλο που είναι ριζικά αντίθεση με τον Καλλικράτη και γνωρίζει ότι τα όργανα που περιλαμβάνονται σε αυτόν, θα επιχειρηθεί να χειραγωγηθούν από την κυβέρνηση, επέλεξε να συμμετέχει στην Επιτροπή διαβούλευσης θεωρώντας την ένα ακόμη μέσο για να ακούγονται οι θέσεις της. Γνωρίζοντας τις δυσκολίες που θα υπάρξουν απόφαση μας είναι να μην αφήσουμε αναξιοποίηση καμία δυνατότητα επικοινωνίας με τους δημότες.

9.- Ως αντιπρόσωποι στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΑΣΔΑ, εκλέχτηκαν, ο Δήμαρχος Νίκος Σαράντης και η δημοτική σύμβουλος κ. Θεοδοσία Στίγκα. Το γεγονός ότι δεν υπερψηφίστηκε από την πλειοψηφία κανένας από τους δημοτικούς συμβούλους της μειοψηφίας (Κατσαντώνης, Σκολαρίκος, Δανάκος και Τερζόγλου) που κατέθεσαν υποψηφιότητα, δείχνει ξεκάθαρα την απόφαση της κυβέρνησης να ελέγξει αυστηρά και για προφανείς λόγους, κάθε θεσμό της αυτοδιοίκησης.

Όπως είχαμε δεσμευτεί, καταθέσαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο εκτός ημερησίας, την πρόταση μας να δίνονται στη δημοσιότητα απομαγνητοφωνημένα τα πρακτικά των συνεδριάσεων, ώστε οι δημότες να έχουν τη δυνατότητα να ενημερώνονται για τα τεκταινόμενα στο Δ.Σ. Την πρόταση μας αποδέχτηκαν οι παρατάξεις της μειοψηφίας αλλά κι ο Δήμαρχος ο οποίος ενημέρωσε ότι σύντομα θα ολοκληρωθεί από την ΚΕΔΚΕ κώδικας για τις μαγνητοφωνήσεις των συνεδριάσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: