Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ:ΚΛΕΙΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΙΚΑ ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ

Μετά το Εσπερινό Γυμνάσιο των Αγίων Αναργύρων, καταργείται και το υποκατάστημα του ΙΚΑ Καματερού από τις 14 Μάρτη.
Αυτά προβλέπει η αμφιλεγόμενη "μεταρρύθμιση" του Καλλικράτη, της οποίας ένθερμος υποστηρικτής είναι ο Δήμαρχος και η Διοίκηση του Δήμου μας.
Δυστυχώς οι αντιλαϊκές παρενέργειες της εφαρμογής του "Καλλικράτη" άρχισαν να παίρνουν σάρκα και οστά στην πόλη μας.
Σε μια πόλη της υποβαθμισμένης Δυτικής Αθήνας, με τον κύριο όγκο των εργαζομένων να είναι ασφαλισμένοι στο ΙΚΑ, οι κυβερνώντες έκριναν σκόπιμο να καταργήσουν τις υγειονομικές, οικονομικές και διοικητικές υπηρεσίες του υποκαταστήματος Καματερού, μεταφέροντας τις στα Άνω Λιόσια.
Για την ιστορία αναφέρω ότι το ΙΚΑ Καματερού ιδρύθηκε το 2000 μετά από αγώνες, κινητοποιήσεις, κλείσιμο δρόμων και παραστάσεις στον τότε Διοικητή κ. Νεκτάριο.
Η επιτυχία της ίδρυσης του ΙΚΑ Καματερού ήταν απόρροια της αγωνιστικότητας που μας διέκρινε ως Διοίκηση και που με τη δύναμη της συμμετοχής των συνδημοτών μας κατακτήσαμε αυτό που μας ανήκε.
Σήμερα πραγματικά θλίβομαι και αγανακτώ, όταν η Διοίκηση ενός υποτιθέμενου "ισχυρού Δήμου", υποτάσσεται και συνθηκολογεί στις κεντρικές κυβερνητικές εντολές και αποφάσεις, εις βάρος της πόλης και των εργαζόμενων σ΄αυτήν.
Εκτός από χλιαρές διαμαρτυρίες μέσω επιστολών, δεν έχω διαπιστώσει την αντίδραση ( αν υπάρχει), της Διοίκησης για την κατάργηση του Εσπερινού Γυμνασίου και του ΙΚΑ.
Δεν έχει διατυπώσει ακόμα η Διοίκηση του Δήμου μας πολιτικό λόγο για τον τρόπο λειτουργίας των σχολείων μας, για την ασέλγεια της κεντρικής εξουσίας στις φτωχογειτονιές μας, για τα πολιτικά, κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα που ολοένα αυξάνουν, για την ανεργία που καθημερινά μαστίζει ιδιαίτερα τη νεολαία μας.
Έχω στα χέρια μου την επιστολή "φιλοφρόνησης" του Δημάρχου προς τον αναπληρωτή Υπουργό Εργασίας κ. Κουτρουμάνη.
Μια επιστολή "ύμνος" στον Καλλικράτη και "της γενικής μεταρρύθμισης της δημόσιας διοίκησης, για την επιτυχία της οποίας όλοι εργαζόμαστε" όπως αναγράφεται στην επιστολή και όπως υπογραμμίζεται παρακάτω "..προσδοκώ στην κατανόηση και τη συνεργασία σας, πιστεύοντας ότι με τον Καλλικράτη στην Αυτοδιοίκηση, ο Δήμος να έχει ισχυρό λόγο για όποια παρέμβαση πραγματοποιείται.."
Η πεποίθησή μου κ. Δήμαρχε είναι ότι με επιστολές σε μορφή "αγιαστούρας" και με ευχολόγια προς Υπουργούς και Γραμματείς, κανένας στόχος μέχρι σήμερα δεν έχει επιτευχθεί.
Οι μάχες κερδίζονται με αγωνιστικότητα, με συμμετοχή, με πλατιά μέτωπα πολιτών, με διεκδίκηση και συνεργασίες.
Αλήθεια δεν σας εντόπισα ούτε στη διαμαρτυρία των κεραιών στο Καματερό, ούτε στην προχθεσινή συγκέντρωση στο ΙΚΑ Καματερού.
Δεν θα σας δούμε φαντάζομαι μπροστάρη σε μελλοντικές κινητοποιήσεις και αγώνες που θα μας αφορούν όλους.
Προσωπικά γνωρίζω ότι αυτού του είδους οι ανένδοτοι αγώνες έχουν πολιτικό κόστος.
Είναι ζήτημα επιλογής λοιπόν.
Είτε συντάσσεται κανείς με τα συμφέροντα της πόλης και των συμπολιτών του, αγνοώντας το όποιο πολιτικό κόστος, ή προσπαθεί με επαναστατική γυμναστική κατά καιρούς να θολώσει τα νερά χωρίς να έρθει σε ρήξη με τους εκάστοτε κυβερνώντες.
Δεν έχετε παρά να επιλέξετε τον τρόπο δράσης και Διοίκησης του Δήμου μας, τιμώντας και δικαιώνοντας τη μεγάλη πλειοψηφία των συνδημοτών μας που σας εμπιστεύτηκε με την ψήφο του.
Εμείς από τη θέση που έχουμε ταχθεί να υπηρετήσουμε το Δήμο μας, είναι σίγουρο ότι θα είμαστε στην πρώτη γραμμή στους αγώνες που θα είναι προς όφελος της πόλης και των συμπολιτών μας.
Είναι επιτακτική η ανάγκη όλα αυτά που αφορούν το μέλλον και την εξέλιξη της πόλης μας, να τα εισάγετε ως τακτικά θέματα στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Και αν χρειαστεί, εμείς θα γίνουμε οι κακοί και ατίθασοι πολίτες παίρνοντας την πολιτική ευθύνη.
Εσείς μπορείτε να παραμείνετε αρεστός στους κυβερνητικούς κύκλους, αλώβητος κομματικά και πολιτικά.

Για την ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ
Χριστόφορος Δανάκος

Δεν υπάρχουν σχόλια: