Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ...

ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ ΤΟ 2ο φύλλο της τοπικής εφημερίδας ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ με αρκετά ενδιαφέροντα θέματα. Αναλυτικά μπορείτε να κάνετε κλικ στο https://docs.google.com/viewer?a=v&pid=explorer&chrome=true& για να διαβάσετε όλη την εφημερίδα.

ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΕΨΟΥΜΕ
την αγανάκτηση μας σε οργή, να κάνουμε το φόβο μας, φόβο τους. Να αντισταθούμε στη νέα επίθεση που δεχόμαστε και η οποία επιχειρείται μέσω εκβιασμών και ιδεολογικής τρομοκρατίας. Δημιουργώντας κλίμα «συναίνεσης» και «εθνικής συνεννόησης» θέλουν να περάσουν ανώδυνα γι' αυτούς, την κοινωνική καταστροφή. Όλος ο αστικός πολιτικός θίασος επί σκηνής!
Ο αέρας κι η γη αυτής της χώρας παραδίδεται στο κεφάλαιο έναντι πινακίου «φακής», ξεπουλιέται ο δημόσιος τομέας, κλείνουν οργανισμοί, ετοιμάζεται μισθολόγιο - φτωχολόγιο, ξεθεμελιώνεται ό,τι έχει απομείνει από το δημόσιο σύστημα υγείας και παιδείας, έρχεται καταιγίδα απολύσεων, καταργούνται συλλογικές συμβάσεις, γενικεύεται η περιστασιακή εργασία, πετσοκόβονται κι άλλο οι συντάξεις και τα κοινωνικά επιδόματα, πτωχεύουν με λίγα λόγια το λαό.
Η αγανάκτηση και η οργή μας ξεχείλισαν. Πρέπει να γίνουν το φουσκωμένο ποτάμι που θα παρασύρει τους πλιατσικολόγους. Που θα ανατρέψει το σάπιο πολιτικό-επιχειρηματικό κατεστημένο που κυβερνάει τόσα χρόνια.
Να βγουν στο προσκήνιο οι «από κάτω», να δώσουν τη δική τους απάντηση.
Δεν χρωστάμε σε κανέναν, δεν πληρώνουμε κανέναν.
Στις πλατείες, στους δρόμους, με απεργίες, συλλαλητήρια, διαδηλώσεις, καταλήψεις, με κάθε είδους ανυπακοή, οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, οι μετανάστες, τα κινήματα-δεν πληρώνω, γειτονιάς-φοιτητές, μαθητές, όλοι ενωμένοι να δώσουμε τη μάχη για την υπεράσπιση της ζωής μας.
Δεν έχουμε άλλη επιλογή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: