Τετάρτη, 22 Ιουνίου 2011

Τα τεράστια λάθη που συνειδητά κάνετε κ. Δήμαρχε

Απο το http://enotikhporeia.blogspot.com/

Στις 24 Ιουνίου ημέρα Παρασκευή, συγκαλείται το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου μας, να συζητήσει ούτε λίγο ούτε πολύ 72 (ναι καλά διαβάζετε) 72 τακτικά θέματα...
Στο πλαίσιο της υποβάθμισης των σοβαρότερων θεμάτων της ημερήσιας διάταξης, η Διοίκηση δια του Προέδρου του Δ.Σ., έχει ως 71ο θέμα τη συζήτηση αναφορικά με το ΙΚΑ Καματερού, μετά από αίτημα της Θεατρικής Σκηνής Εκτός Σχεδίου, που έγινε με αίτηση με αρ. πρ. 16381 στις 17-5-11. και ως 72ο θέμα την συζήτηση αναφορικά με τη λειτουργία των Παιδικών Σταθμών του Δήμου μας, μετά από αιτήματα της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Καματερού και της Πρωτοβουλίας Γονέων των Βρεφονηπιακών Σταθμών του Δήμου μας.
Φαίνεται πως η Διοίκηση με τη μέθοδο της "έμμεσης φίμωσης" και της αναμενόμενης απ' αυτήν (λόγω ωραρίου) απουσίας των ενδιαφερόμενων φορέων, απαξιωτικά κλείνει την ημερήσια διάταξη
με δύο φλέγοντα για το Δήμο μας ζητήματα.
Θεωρούμε απαράδεκτη αυτή την ενέργεια και την καταγγέλλουμε στους συνδημότες μας, καλώντας τους παράλληλα να πλαισιώσουν μέχρι τέλους το Δημοτικό Συμβούλιο της Παρασκευής.
Η Διοίκηση θα πρέπει να καταλάβει, ότι τόσο σοβαρά θέματα όπως αυτά που προσπαθεί η ίδια να υποβαθμίσει, συζητούνται στην αρχή του Δημοτικού Συμβουλίου και όχι στο τέλος.
Κατανοούμε τους φόβους της Διοίκησης από την αναμενόμενη μαχητική και διεκδικητική παρουσία των συνδημοτών μας, δεν καταλαβαίνουμε όμως τη μέθοδο που επέλεξε για την αντιπαράθεσή της με τους δικαίως αγανακτισμένους συμπολίτες μας.
Βλέπετε κ. Σαράντη τα ψέματα περί επιστροφής του ΙΚΑ στο Καματερό και οι προεκλογικές κορώνες και υποσχέσεις για διεκδικήσεις και παροχές προς τους δημότες, έχουν κοντά ποδάρια.
Ξέρουμε ότι η πολιτική σας συμπλέει με την πολιτική της κυβέρνησης, ταυτίζεται με το ξεπούλημα δια του μνημονίου, συμπορεύεται με τη μεγάλη ιδέα του "Καλλικράτη" και της μεταρρύθμισης, που μόνο κακό θα προκαλέσει στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Εμείς διαφωνούμε πολιτικά μαζί σας και το δηλώνουμε.
Είναι ζήτημα ουσίας και αξιοπρέπειας όμως, να ιεραρχούμε τα προβλήματα της πόλης, να βάζουμε μια σειρά στις συζητήσεις και στις προτάσεις μας και ας διαφωνούμε.
Αυτός είναι και ο θεσμός της δημοκρατίας.
Τα τεράστια λάθη που συνειδητά κάνετε κ. Δήμαρχε, είναι η απαξίωση της διαφορετικής πολιτικής άποψης, είναι το κρύψιμο του προβλήματος κάτω από το χαλί, είναι η λαθεμένη πολιτική που κατά τη γνώμη μας ασκείτε εις βάρος της τοπικής μας κοινωνίας.
Αυτά είναι επικίνδυνα παιγνίδια όσο οι πλατείες γεμίζουν αγανακτισμένους πολίτες, όσο τα νοικοκυριά δυσκολεύονται να τα βγάλουν πέρα, όσο η ανεργία αυξάνεται και η ανθρώπινη αξιοπρέπεια καταρρακώνεται μέρα με τη μέρα.
Λίγη περισυλλογή και αυτοκριτική καλό θα κάνει σε τούτες τις δίσεκτες μέρες του τόπου.

Για την
ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΑΓ.ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ - ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ
Χριστόφορος Δανάκος

Δεν υπάρχουν σχόλια: