Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

Υποχρεωμένοι οι ΟΤΑ να καλύψουν ελλείψεις σε ΚΕΠ


  
Υποχρεωμένοι να μετακινήσουν μόνιμους υπαλλήλους ή υπαλλήλους με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου θα είναι οι οικείοι ΟΤΑ για να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα δυσλειτουργίας των ΚΕΠ, μετά τη λήξη των συμβάσεων μίσθωσης έργου.Αυτό προκύπτει από έγγραφο του υφυπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Ντίνου Ρόβλια, το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή προς απάντηση ερώτησης του βουλευτή της ΝΔ Αθανάσιου Δαβάκη, σχετικά με τα προβλήματα λειτουργίας στα ΚΕΠ, λόγω της λήξης συμβάσεων των εργαζομένων σε αυτά.
Όπως ενημερώνει ο υφυπουργός, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα, ιδίως για τα ΚΕΠ τα οποία λειτουργούν αποκλειστικά με την απασχόληση συμβασιούχων μίσθωσης έργου, πρόσφατα το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης εξέδωσε εγκύκλιο, δίνοντας οδηγίες στους οικείους ΟΤΑ να μετακινήσουν μονίμους υπαλλήλους ή υπαλλήλους με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου από άλλες οργανικές μονάδες τους, και σε περίπτωση έλλειψης των ανωτέρω υπαλλήλων να μετακινήσουν προσωρινά υπαλλήλους του κλάδου Διεκπεραίωσης Υποθέσεων Πολιτών από άλλα ΚΕΠ του ίδιου δήμου.
Ο Αθανάσιος Δαβάκης έχει προειδοποιήσει ότι είναι ορατός ο κίνδυνος να βάλουν λουκέτο περισσότερα από 460 ΚΕΠ στη χώρα, μεταξύ αυτών και ΚΕΠ του νομού Λακωνίας, διότι μεγάλο μέρος των εργαζομένων σε αυτά λειτουργούν με εργαζομένους ορισμένου χρόνου που λήγουν οι συμβάσεις τους.
Ο βουλευτής, στην ερώτησή του, επικαλούνταν προφορική δέσμευση που ανέλαβε ο κ. Ρόβλιας προς τους εργαζόμενους στα ΚΕΠ, κατά τη διάρκεια συνάντησής του με εκπροσώπους τους, ότι θα επιδιώξει σύντομα να δώσει λύση στα προβλήματα λειτουργίας των ΚΕΠ.
Για το λόγο αυτό, είχε καλέσει τον υφυπουργό να απαντήσει, αν η πολιτική ηγεσία του υπουργείου σκοπεύει να προχωρήσει σε ανανέωση των συμβάσεων των εργαζομένων στα ΚΕΠ, οι οποίες είτε έχουν λήξει ή πρόκειται να λήξουν σε σύντομο χρονικό διάστημα.
Στην απάντησή του, που διαβιβάστηκε στη Βουλή με ημερομηνία 19 Σεπτεμβρίου 2011, ο υφυπουργός θυμίζει ότι με βάση το άρθρο 37 του Ν. 3986/2011, οι εγκρίσεις συμβάσεων έργου για το 2011 περιορίζονται κατά 50% σε σχέση με τις αντίστοιχες του 2010 και κατά 10% κατ' έτος για τα έτη έως και το 2015.

Δεν υπάρχουν σχόλια: