Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2011

Ο Δήμαρχος Νίκος Σαράντης αλλόφρων...

Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε του Δήμου Αγ. Αναργύρων
Είμαι μία από τις εργαζόμενες, που την προηγούμενη Τετάρτη 21/9/2011, όντας απλήρωτη και κάτω από την πίεση των αυξανόμενων συγκυριακών αναγκών τόλμησα με τους συναδέλφους μου, και ζητώντας τη στήριξη του Σωματείου των εργαζομένων, να διεκδικήσω τα δεδουλευμένα μου.
Είχα – και εξακολουθώ να έχω, σε πείσμα των καιρών – την πεποίθηση ότι είναι απολύτως δίκαιο το αίτημα να πληρώνεσαι όταν εργάζεσαι, και απευθυνθήκαμε, εγώ και οι συνάδελφοί μου, σε εσάς ως τον κορυφαίο και κυρίως αρμόδιο.
Μόνο που μπερδεύτηκα με την αντίδρασή σας;;!!
Πεταχτήκατε αλλόφρων και μαινόμενος απ’ το «αμπαρωμένο» γραφείο σας και στολίσατε με τους χειρίστου είδους χαρακτηρισμούς τις εκλεγμένες εκπροσώπους της παράταξης της Δ.Α.Σ. οι οποίες, ας σημειωθεί, είναι οι μόνοι εκπρόσωποι του επταμελούς που γνωρίζω. (Αλήθεια, οι υπόλοιποι είναι υπαρκτοί ή φαντάσματα; Ή μήπως απλώς συμβιβασμένοι;)
Κύριε Δήμαρχε, ποιοι είναι οι «κοπρίτες, τεμπέληδες, ρουσφετολόγοι και καφενόβιοι»; (τους χαρακτηρισμούς που χρησιμοποιήσατε σας θυμίζω...)
Μήπως έχετε μπερδευτεί κι εσείς;...
Μήπως τους μπερδεύετε με τους «αυλοκόλακες» που σας ενημερώνουν; (αλλιώς πώς γνωρίζετε απ’ το κλειδαμπαρωμένο γραφείο σας;)
Εκτίθεστε κύριε Δήμαρχε... Χάνετε τον έλεγχο και το μέτρο, όταν αντιμετωπίζετε έτσι εργαζόμενους και συνδικαλίστριες, τις οποίες μάλιστα απειλείτε ευθέως με εργασιακή "εφεδρεία".
Ξεχνάτε από που πηγάζει η ιδιότητα κι η εξουσία σας;
Ξεχνάτε ότι είστε εκλεγμένος;
Ξεχνάτε ότι είστε θεσμός και όχι πρόσωπο;
Χαμηλώστε τους τόνους και αποβάλλετε την υπέρτατη αλαζονεία σας (αλήθεια πως σας προέκυψε σε χαλεπούς καιρούς;)
Επίσης, γιατί «αμπαρώνεστε» στο γραφείο σας κύριε Δήμαρχε; Γιατί το γραφείο σας δεν είναι προσβάσιμο, γενικώς;
Κάποτε τα γραφεία των Δημάρχων ήταν ορθάνοιχτα και προσβάσιμα σε εργαζόμενους και δημότες.
Έχετε αναρωτηθεί γιατί;
Και ένα τελευταίο ερώτημα: την επομένη, που κάποιοι αιτούντες εργαζόμενοι τολμήσουν να διεκδικήσουν, πρέπει να κλείσουν ραντεβού με την γραμματέα σας; (Δική σας και αυτή η απαίτηση;;)

Και για την υπογραφή
Οργισμένη, μόλις πληρωμένη
και καθόλου φοβισμένη
(αν αυτή ήταν η πρόθεσή σας)
εργαζόμενη του Δήμου Αγ. Αναργύρων

(Υ.Σ. Τολμώ και αναμένω σύντομα την απάντησή σας)

Διαβάστε και την ανακοίνωση - καταγγελία που εξέδωσαν τα τρία μέλη (από τα επτά) του Δ.Σ. Εργαζομένων στο Δήμο Αγίων Αναργύρων, όπου εξιστορείται και το γεγονός...


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,
Την Τετάρτη 21/9/11 τα εκλεγμένα μέλη της παράταξης μας στο Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων, βρεθήκαμε στο Δημαρχείο μαζί με τους συναδέλφους των βρεφονηπιακών σταθμών και της Δ.Η.Κ.Ε.Α.Α. και ζητήσαμε συνάντηση με τον Δήμαρχο στηρίζοντας το δίκαιο αίτημα των συναδέλφων μας να πληρωθούν τα δεδουλευμένα τους. Για τους μεν συναδέλφους των ΔΒΣ, οφείλονται δεδουλευμένα για 1 μήνα, ενώ για τους συναδέλφους από τη Δ.Η.Κ.Ε.Α.Α. οφείλονται δεδουλευμένα 6 μηνών.
Βεβαίως θα πρέπει να βγουν συμπεράσματα για τη στάση της πλειοψηφίας και συγκεκριμένα του Προέδρου του σωματείου. Οι συνάδελφοι είχαν απευθυνθεί αρχικά και στον Πρόεδρο του Σωματείου. Ο ίδιος δεν εμφανίστηκε ποτέ και δεν απαντούσε καν στα τηλεφωνήματα των συναδέλφων, ενώ είχε δεσμευτεί ότι θα παραβρεθεί,
Συνάδελφοι, οι εργαζόμενοι και οι οικογένειές τους τσακίζονται από τις περικοπές μισθών, την ληστρική φορολογία και όλα τα αντεργατικά μέτρα ως αποτέλεσμα της πολιτικής που ακολουθούν κυβέρνηση και τρόικα. Η δημοτική αρχή είναι απόλυτος εκφραστής της πολιτικής αυτής. Ενώ, κανείς θα περίμενε ότι στις δύσκολες αυτές μέρες ο Δήμαρχος θα είχε τουλάχιστον την ευθιξία να κοιτάξει κατάματα τους απλήρωτους εργαζόμενους και να δεσμευτεί για το πότε θα λάβουν το μισθό τους, ο ίδιος περιορίστηκε από το να εξαπολύει επίθεση στους συνδικαλιστές της παράταξής μας χρησιμοποιώντας χαρακτηρισμούς όπως: «τεμπέληδες, κοπρίτες, που δεν δουλεύετε και γυρίζετε στα καφενεία και δεν έχετε αντικείμενο εργασίας». Σχολίασε, επίσης, ότι πολύ κακώς βρισκόμαστε σε αυτή τη δουλειά, με παράνομο και ρουσφετολογικό τρόπο, δίνοντας την υπόσχεση ότι «θα μας ξεφτιλίσει στο Δημοτικό Συμβούλιο». Η επίθεση κορυφώθηκε με την απειλή ότι θα είμαστε οι πρώτοι υπάλληλοι που θα βγούμε στην εργασιακή εφεδρεία, εφόσον έχουμε το χρόνο να ασχολούμαστε με το συνδικαλισμό και όχι με τη δουλειά μας.
Συνάδελφοι, η επίθεση του Δημάρχου δε μας ξαφνιάζει. Στόχο έχει να προκαλέσει κλίμα τρομοκρατίας και εκφοβισμού στους εργαζόμενους, κτυπώντας πρώτα τους συνδικαλιστές που τους στηρίζουν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ. Επιδιώκει μια καλή μάζα υποταγμένων και συμβιβασμένων εργαζομένων οι οποίοι δεν θα αποτελούν απειλή για την βάρβαρη αντεργατική θύελλα που θα ακολουθήσει.
Εμείς, όμως, συνάδελφοι, δεν πρέπει να αποδεχτούμε τέτοιου είδους τακτικές και να τις τσακίσουμε στην πράξη. Να μην υποταχτούμε στο φόβο και την μοιρολατρία, γιατί το δικαίωμά μας στη δουλειά είναι αδιαπραγμάτευτο. Ότι υπάρχει γύρω μας παράγεται από το δικό μας μόχθο. Κι αυτό θα πρέπει συνάδελφοι να μας γεμίζει Δύναμη και Κουράγιο για να παλεύουμε και να μην επιτρέπουμε σε κανέναν να σφετερίζεται το Δικό μας κόπο και ιδρώτα, να μας τσακίζει και να μας τρομοκρατεί.
Είναι σίγουρο ότι όσο θα οξύνεται η επίθεση αυτής της πολιτικής ενάντια στο λαό και στους εργαζόμενους τόσο θα οξύνεται και η αντιπαράθεση και η τρομοκρατία μέσα στους χώρους δουλειάς.
Λειτουργούμε συλλογικά και οργανωμένα
Συσπειρωνόμαστε στο ΠΑΜΕ
ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ
Για την Δ.Α.Σ.
Καμαρινοπούλου Ελένη
Ανδρακίδη Σοφία
Τζατζαράκη Ελένη

Δεν υπάρχουν σχόλια: