Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2012

Υπ. Διοικ. Μεταρρύθμισης: ΑμεΑ το 10% των προσλήψεων το 2012


 
Προσπάθειες σταδιακής απορρόφησης των επιτυχόντων ατόμων με ειδικές ανάγκες, πολύτεκνων, τέκνων αναπήρων και θυμάτων πολέμου και αγωνιστών εθνικής αντίστασης του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ του 2008 καταβάλλονται από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης. Από το 2008, δεν έχει προσληφθεί κανείς από τους επιτυχόντες των προστατευομένων κατηγοριών, σύμφωνα με το νόμο 2643/1998. Tο θέμα τους τέθηκε και στους εκπροσώπους του μηχανισμού στήριξης από τον υπουργό Δημήτρη Ρέππα και τον υφυπουργό Ντίνο Ρόβλια.
 Εκπρόσωποι των Ομοσπονδιών όλων των κατηγοριών προσήλθαν την προηγούμενη εβδομάδα στο υπουργείο και είχαν συνάντηση με τη γενική γραμματέα Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Ευσταθία Μπεργελέ, όπου ενημερώθηκαν για τις σχετικές ενέργειες που προωθούνται με κοινωνική ευαισθησία, στο υπάρχον στενό δημοσιονομικό πλαίσιο.
Ήδη, πάντως, έχει εκδοθεί απόφαση κατανομής του 50% των άμεσα και έμμεσα ΑΜΕΑ με βάση τη μοριοδότησή τους για τις προσλήψεις του 2012, και θα προχωρήσει εντός των επόμενων ημερών και η κατανομή του 50% των υπόλοιπων προστατευόμενων κατηγοριών, μεταξύ των οποίων οι πολύτεκνοι, οι οποίοι είναι ενήμεροι για το θέμα.
Ειδικότερα, το σύνολο των κατηγοριών αυτών που αναμένεται να διοριστούν θα αποτελεί περίπου το 10% του συνόλου που πρόκειται να προσληφθούν στο Δημόσιο το 2012, αφαιρουμένων των ανελαστικών υποχρεώσεων διορισμού (απόφοιτους σχολών, κ.λπ.).

Δεν υπάρχουν σχόλια: