Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

Τσίπρας: Οι δήμαρχοι προσπαθούν να είναι αρεστοί στην τρόικα

Ρήξη και ουσιαστική σύγκρουση με τα μεγάλα συμφέροντα, προκειμένου να διαφοροποιηθεί η σημερινή λανθασμένη, όπως τη χαρακτήρισε, πορεία της Ελλάδας προς τον γκρεμό, πρότεινε από την Καβάλα ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας. Μιλώντας σε εκπροσώπους του Σωματείου Εργαζομένων ΟΤΑ της Π.Ε. Καβάλας και σε εργαζομένους του Δήμου Καβάλας, ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε ότι ο λαός πρέπει να συνειδητοποιήσει τη μεγάλη δύναμη που διαθέτει ώστε να εξασφαλιστεί έτσι η απαραίτητη λαϊκή ενότητα για τις μεγάλες αλλαγές που πρέπει να γίνουν στο κοινωνικό σύστημα.
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Τσίπρας στο ρόλο και τη λειτουργία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ενώ αναρωτήθηκε εάν υφίσταται πλέον ο συγκεκριμένος όρος, ύστερα από την εφαρμογή του ισοπεδωτικού «Καλλικράτη»:
«Δυστυχώς δεν υπάρχει συμμετοχική λειτουργία μεταξύ πολιτών και δημοτικών Αρχών», τόνισε και συνέχισε λέγοντας ότι «οι μεν αρμοδιότητες είναι υπέρμετρα αυξημένες, οι δε πόροι είναι πια ελάχιστοι. Όλα αυτά έχουν ως αποτέλεσμα οι δημοτικοί άρχοντες να μην αφουγκράζονται επαρκώς τα προβλήματα των δημοτών τους, αλλά να προσπαθούν να είναι αρεστοί στην τρόικα».
Ο κ. Τσίπρας παρατήρησε ότι αρχικός στόχος του μνημονίου ήταν η βίαιη φτωχοποίηση των πολιτών, η διάλυση της μεσαίας τάξης, ενόψει του πλιάτσικου της δημόσιας υπηρεσίας που ετοιμάζεται. Οι «αμαρτωλές συνιστώσες» αυτού του σχεδίου, όπως σημείωσε, είναι οι βιομήχανοι, οι εφοπλιστές, οι εθνικοί εργολάβοι, οι εθνικοί προμηθευτές, που με τη συνεργασία των τραπεζιτών και των ΜΜΕ οδηγούν τη χώρα στον αφανισμό. Αυτοί ήταν που συμφώνησαν να οργανωθεί το πείραμα και να γίνουν οι Έλληνες τα πειραματόζωα, προκειμένου να προσμετρηθεί το μέγεθος του πολιτικού σοκ που δύναται να αντέξει ένας λαός.
ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: