Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

48ΩΡΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΣΑΒΒΑΤΟ (10-11/02)!



http://www.iskra.gr/

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΙΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΤΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ!
 ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 12 ΦΛΕΒΑΡΗ!
ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΛΑΪΚΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΑΠΟΨΕ
 Ύστερα από τις πιέσεις των δυνάμεων της συνδικαλιστικής Αριστεράς αλλά και την κατακραυγή του ίδιου του κόσμου της εργασίας για τις συνεχείς υπαναχωρήσεις τους απέναντι στην υπεράσπιση των θεμελιωδών δικαιωμάτων των εργαζομένων μπροστά στην τακτική ''φωτιά και τσεκούρι'' από πλευράς τρόικας-κυβέρνησης και εργοδοσίας,  οι δικομματικές πλειοψηφίες της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ αποφάσισαν τελικά να κηρύξουν νέα 48ωρη απεργία  την Παρασκευή 10 και το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου και περικύκλωση της Βουλής την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου εφόσον έρθει σε ψηφοφορία τη μέρα εκείνη το Νομοσχέδιο.
Ήδη το βράδυ της Πέμπτης (09/02) χιλιάδες πολίτες έδωσαν δυναμικό και μαζικό παρών στα συλλαλητήρια που διοργάνωσαν ο Συντονισμός Πρωτοβάθμιων Σωματείων και το ΠΑΜΕ για την ανατροπή της κυβέρνησης και την αποτροπή της υπογραφής του νέου μνημονίου/δανειακής σύμβασης (βλ.  ρεπορτάζ  εδώ).
Την ώρα που το μαύρο μέτωπο της τριαδικής κυβέρνησης(ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ), Τρόϊκας και Κεφαλαίου προχωρά σχεδιασμένα και οργανωμένα στην τελική επίθεση εναντίον του κόσμου της εργασίας για να δώσει τη χαριστική βολή στις κατακτήσεις που κερδήθηκαν με σκληρούς ταξικούς αγώνες και αίμα, έφτασαν οι ώρες και μέρες ευθύνης για τον κόσμο της εργασίας !
Κάθε εργάτης/τρια, εργαζόμενος/η, άνεργος/η, νέος/α, συνταξιούχος, μικρομεσαίος επαγγελματίας και αγρότης, κάθε επιστήμονας, διανοούμενος, καλλιτέχνης πρέπει να πάρει τη θέση του στα μετερίζια αυτού του μεγάλου ταξικού και παλλαϊκού αγώνα, που το αποτέλεσμα του θα προσδιορίσει το μέλλον των επόμενων γενιών και την τύχη της χώρας μας.
Τις επόμενες ημέρες η πλατεία Συντάγματος, ολόκληρη η Αθήνα, οι πλατείες των πόλεων, ολόκληρη η Ελλάδα θα πρέπει να βουλιάξουν από απεργούς και διαδηλωτές. Κάθε πλατεία, κάθε δρόμος, κάθε χώρος εργασίας, σπουδών και κατοικίας, κάθε γειτονιά πρέπει να γίνουν κέντρα αντίστασης κι αγώνα.
Από απόψε λοιπόν όλοι και όλες δίνουμε το παρών στις τριήμερες κλιμακούμενες εργατικές-λαϊκές κινητοποιήσεις (συλλαλητήρια, 48ωρη απεργία, περικύκλωση της Βουλής την Κυριακή) μέχρι την τελική νίκη!
ΟΛΟΙ & ΟΛΕΣ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ENANTIA ΣΤΟ ΤΡΙΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ!

****ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ - ΣΑΒΒΑΤΟ (10-11/02) 48ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ*****
Προσυγκέντρωση Συντονισμού Πρωτοβάθμιων  Σωματείων Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα, (τη στηρίζουν το  Δικτύο Συνδικαλιστων Ριζοσπαστικής Αριστεράς, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και άλλες συνδικαλιστικές δυνάμεις της Αριστεράς  στα Προπύλαια στις 10:30 π.μ. και πορεία προς το Σύνταγμα.
Προσυγκέντρωση ΠΑΜΕ 11:00 στην Ομόνοια και πορεία προς τη Βουλή
Σε ό,τι αφορά τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς:  αύριο Παρασκευή και μεθαύριο Σάββατο θα λειτουργήσουν από τις 10.00 το πρωί εώς τις 5.00 το απόγευμα  τα τρένα (ΗΣΑΠ) και οι συρμοί του Τραμ για να διευκολύνουν τους διαδηλωτές να μετακινηθούν προς τις απεργιακές συγκεντρώσεις. Χειρόφρενο τραβούν  ΜΕΤΡΟ, ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ ΚΑΙ ΤΡΟΛΛΕΙ. 

***ΚΥΡΙΑΚΗ 12 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΗΜΕΡΑ ΨΗΦΙΣΗΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ***
17:00 Συγκέντρωση έξω από τη Βουλή

Δεν υπάρχουν σχόλια: