Τρίτη 17 Μαρτίου 2009

ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΝ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ

Για άλλη μια φορά εκτεθειμένη είναι η διοίκηση Σαράντη απέναντι στους δημότες των Αγίων Αναργύρων σχετικά με το μνημόνιο συνεργασίας που παρουσίασε ως επιτυχία.
Δυστυχώς για την σημερινή δημοτική αρχή των ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ παρουσιάστηκε στον τύπο και το μνημόνιο συνεργασίας του ΟΣΕ με τον δήμο της Αθήνας όπου το αίτημα των κατοίκων του δήμου της Αθήνας για υπογειοποίηση ικανοποιείται με συνέπεια να καταρρίπτεται το επιχείρημα της διοίκησης Σαράντη ότι διαχειριστήκαμε ότι μπορούσαμε...

Απλά η δική μας διοίκηση , ποτέ δεν διεκδίκησε,ποτέ δεν άκουσε την φωνή των δημοτών και κυρίως ποτέ δεν πίστεψε στην πλήρη υπογειοποίηση(κοπάνες και κρυφτό από τα δημοτικά συμβούλια) ενώ κάτι τέτοιο δεν συνέβη με τον δήμο της Αθήνας.

Μάλλον ο κ. Σαράντης προτίμησε να σιωπήσει και να δέχτεί αδιαμαρτύρητα ότι του σέρβιραν από τον ΟΣΕ και το Υπουργείο και φυσικά για να μη στενοχωρήσει τους "γαλάζιους" Υπουργούς που άλλωστε τους ευχαρίστησε και δημόσια.


Συγκεκριμένα διαβάζουμε στο http://www.aftodioikisi.gr/c

"Με το Μνημόνιο - οι βασικοί άξονες του οποίου παρουσιάστηκαν από τον αναπληρωτή δήμαρχο Χρόνη Ακριτίδη και το διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΣΕ Γιώργο Γιαννούση - ικανοποιείται ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής και υλοποιείται η προεκλογική δέσμευση του δημάρχου Αθηναίων Νικήτα Κακλαμάνη, για υπογειοποίηση ενός πολύ μεγάλου τμήματος των σιδηροδρομικών γραμμών του ΟΣΕ με ταυτόχρονη καταβύθιση του υπολοίπου".

Επίσης σαφή είναι η δέσμευση χώρων από κοινού Δήμου της Αθήνας και ΟΣΕ κάτι που δεν γίνεται με τους δικούς μας ελεύθερους χώρους."

Και συνεχίζει το μνημόνιο να λέει:

" Σημαντικό επίσης στοιχείο είναι ότι το ιστορικό κτίριο Τσίλερ θα αξιοποιηθεί, από κοινού από τον Δήμο Αθηναίων και τον ΟΣΕ, ως χώρος πολιτισμού και αναψυχής σε συνδυασμό με την διατήρηση και προβολή της διαχρονικής ιστορίας του σιδηροδρόμου και της σχέσης του με την πόλη".


Για άλλη μια φορά λοιπόν αποδείχτηκε ότι η σημερινή δημοτική αρχή χαρακτηρίζεται ως ανίκανη και δουλική απέναντι στους κυβερνητικούς φορείς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: