Τρίτη 3 Μαρτίου 2009

ΞΑΝΑΡΧΙΣΑΝ ΤΙΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ!

Μύρισαν από τώρα εκλογές και η δημοτική αρχή πιστή στο πνεύμα για μελέτες,εξαγγελίες,υποσχέσεις και για... μεγάλα έργα που θα γίνουν στη πόλη διαφημίζει μέσα από το agan.gov.gr την πράσινη διαδρομή!
Ευχόμαστε όλα να πάνε καλά και το έργο να γίνει αλλιώς το όνειρο για κάποιους προβλέπεται να γίνει εφιάλτης.

Διαβάστε παρακάτω τι λέει το δελτίο τύπου του δήμου για το συγκεκριμένο ζήτημα:

"Ο Δήμος Αγίων Αναργύρων με γνώμονα τις νέες εξελίξεις και τα Διεθνή Πρότυπα για τον Τεχνο – οικοδομικό Σχεδιασμό με προσπάθειες για την περιβαλλοντική αποκατάσταση και αναβάθμιση του αστικού τοπίου και την βελτίωση του αστικού μικροκλίματος προγραμμάτισε, συνέταξε και κατέθεσε στη Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Αττικής την προμελέτη του έργου: ανάπλαση και διαμόρφωση με ενίσχυση πρασίνου και σύνδεση χώρων πλατειών, δημιουργώντας πράσινη διαδρομή, προϋπολογισμού 4.0000.000,00 € και θα χρηματοδοτηθεί από το Δ΄ Κ.Π.Σ..

Το έργο περιλαμβάνει τις οδούς: Δωδεκανήσου, Κρυονερίου, Καλύμνου, Δημοσθένους, Κυπρίων Αγωνιστών, Ευβοίας, Νάξου, Κολοκοτρώνη, Παρθενώνος και Ανθέων, καθώς και τις πλατείες , Άρη Βελουχιώτη, Πλαπούτα και Ειρήνης.

Τα βασικά σημεία είναι:
- Σύμφωνα με την προμελέτη οι δρόμοι που θα ορίσουν την δημιουργία πράσινης διαδρομής - ξεπερνούν τα 2 χλμ- είναι για τον Δήμο ζωτικής σημασίας, ενώ η κατασκευή του ποδηλατόδρομου θα αναβαθμίσει ολόκληρη την περιοχή.
- Διαμόρφωση χώρων καλαίσθητων και λειτουργικών, εμπλουτισμός της σύγχρονης αστικής ζωής.
- Βιοκλιματική αντιμετώπιση με τη χρήση νέων μεθόδων και τεχνολογιών για την φύτευση των υπό ανάπλαση χώρων.
- Οικολογική και αισθητική αναβάθμιση του χώρου, με επιλογή κατάλληλων φυτικών ειδών και διαμορφώσεων προσαρμοσμένων στις κλιματολογικές και βιοκλιματικές συνθήκες της περιοχής.
- Επεμβάσεις ανάπλασης των πεζοδρομίων.
- Εξασφάλιση της εύκολης συντήρησης του χώρου και της ελαχιστοποίησης των καλλιεργητικών φροντίδων.


Έργα βελτίωσης της ποιότητας ζωής

Η προσπάθεια επικεντρώνεται σε έργα βελτίωσης της ποιότητας ζωής στην πόλη, χρησιμοποιώντας νέες μεθόδους και τεχνολογίες (πιλοτικά), μέσα από παρεμβάσεις μεγάλης και μικρής κλίμακας, που συμβάλλουν στην ανάδειξη της εικόνας του Δήμου.

Στόχος του Δήμου είναι να δημιουργήσει με το εν λόγω έργο πόλο ανάσχεσης της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, με τις ανάλογες τεχνολογίες, όπως εξοικονόμηση υδάτινων πόρων με φυσικούς διαδρόμους, μέσα στον αστικό ιστό της πόλης όπου η βλάστηση, δημιουργεί ειδικές τοποκλιματικές συνθήκες, καθώς και μοναδικές ενότητες φυσικού χώρου, περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και βελτίωσης των μικρο κλιματικών συνθηκών.

Δημιουργείται ένας άξονας ζωής με ταυτόχρονη έμφαση στη μέριμνα χώρων φύτευσης και περιπάτου με εξασφάλιση ανεμπόδιστης πορείας για άτομα με μειωμένες κινητικές ικανότητες.
Η μελέτη συγκεντρώνει όλες τις προϋποθέσεις ώστε να χρηματοδοτηθεί εξ’ ολοκλήρου από την Ευρωπαϊκή Ένωση."

Δεν υπάρχουν σχόλια: