Τετάρτη 11 Μαρτίου 2009

ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΡΕΜΑΤΟΣ ΚΑΝΑΠΙΤΣΕΡΙ

Ένα μεγάλο έργο ξεκινά στα Μυκονιάτικα, καθώς άρχισαν οι εργασίες για το σκέπασμα του ρέματος Καναπιτσερί.
Το έργο αυτό είναι σημαντικό για το Δήμο Αγίων Αναργύρων, καθώς με την κυκλική κίνηση πέριξ του Δήμου των οχημάτων που κατευθύνονται από και προς Ίλιον – Πετρούπολη - Θηβών, θα λυθεί σε μεγάλο βαθμό το κυκλοφοριακό πρόβλημα που δημιουργείται στην κεντρική πλατεία του Δήμου Αγίων Αναργύρων.

Πρέπει να τονίσουμε δε, ότι το συγκεκριμένο έργο έχει συμπεριληφθεί στην κυκλοφοριακή μελέτη που εκπονείται για το Δήμο Αγίων Αναργύρων, έτσι ώστε να μην δημιουργήσει κανένα πρόβλημα στη γειτονιά των Μυκονιατίκων.

Τα έργα για την κάλυψη του ρέματος Εσχατιάς (Καναπιτσερί) και την κατασκευή κλειστού αγωγού ξεκινούν άμεσα, καθώς ήδη έχει εγκατασταθεί το εργοτάξιο στα Μυκονιάτικα και γίνονται οι προετοιμασίες για το έργο συνολικά.
Το συγκεκριμένο έργο, σύμφωνα με την ανάδοχο εταιρία, περιλαμβάνει τη «Διευθέτηση ρέματος Εσχατιάς παρά την οδό Φλέβας και άρση στένωσης διευθετημένου τμήματός του» και το αντικείμενο της εργολαβίας συνοπτικά αποτελείται από τα κάτωθι υποέργα:
1.Άρση στένωσης διευθετημένου τμήματος ρέματος Εσχατιάς που βρίσκεται πάνω από το κατάστρωμα της Λεωφόρου Παπανδρέου και του παράδρομου της Εθνικής Οδού (Λεωφ. Κηφισού), 90μ περίπου πριν τη συμβολή της Λεωφόρου Παπανδρέου με τον παράδρομο της Εθνικής Οδού (Λεωφ. Κηφισού), έως και 30μ εντός του παράδρομου της Εθνικής Οδού. Στη συνέχεια θα κατασκευαστεί νέος αγωγός μεγαλύτερης υδραυλικής διατομής (10.90μΧ5.50μ). Οι εργασίες θα διαρκέσουν έξι μήνες.
2.Διευθέτηση θέματος Εσχατιάς παρά την οδό Φλέβας: προβλέπεται η κάλυψη όλου του ρέματος και η κατασκευή κλειστού αγωγού 10.50μΧ5.00μ, σε όλο το μήκος που υφίσταται ανοιχτή τραπεζοειδής διατομή παρά την οδό Φλέβας.

Η προβλεπόμενη έναρξη των εργασιών θα είναι εντός του Απριλίου 2009 και θα διαρκέσουν περίπου 20 μήνες.
3.Προστασία πρανούς στο Κόκκινο Μήλο με κατασκευή συρματοκιβωτίων: Το μήκος επέμβασης είναι περίπου 140μ και το ύψος του πρανούς φτάνει τα 11μ. Η κατασκευή του έργου θα γίνει εντός του καλοκαιριού του 2009.
4.Αποχέτευση κλειστής λεκάνης Δήμου Αγίων Αναργύρων:

Προβλέπεται η κατασκευή αγωγού ομβρίων Φ1000 συνολικού μεγέθους 290μ περίπου για να αποχετευτεί η χαμηλή περιοχή έμπροσθεν της εκκλησίας του Αγίου Νικολάου.
Η όδευση του αγωγού είναι μέσω της παρακείμενης στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου πλατείας, προς τον μαντρότοιχο του σχολείου τον οποίο αποκόπτει και διέρχεται μέσα από τον προαύλιο χώρο, για να εξέλθει στην οδό Αγίου Νικολάου και να «κουμπώσει» σε υφιστάμενο φρεάτιο ομβρίων έμπροσθεν της Παναγίτσας. Από εκεί και έως την συμβολή με την οδό Ολύμπιων ο αγωγός ανακατασκευάζεται σε Φ1000 ώστε να ανακτηθεί υδραυλική επάρκεια.
Τέλος στην οδό Μενάνδρου από το ύψος της οδού Αγίου Παντελεήμονος έως την οδό Αγίου Νικολάου ο αγωγός ανακατασκευάζεται σε Φ1000 για τον ίδιο λόγο.
Η έναρξη των εργασιών προβλέπεται μέχρι το τέλος Μαρτίου 2009 και η ολοκλήρωση μετά από δυο μήνες περίπου.
5.Αποχέτευση κλειστής λεκάνης Δήμου Ίλιον:

Προβλέπεται η κατασκευή αγωγού ομβρίων Φ1000 συνολικού μεγέθους 550μ περίπου για να αποχετευτεί η περιοχή στην οδό Φλέβας από το ύψος της οδού Μυκηνών έως 30μ πριν την συμβολή με τη Λεωφ. Παπανδρέου. Συμπεριλαμβάνεται και η κατασκευή φρεατίων υδροσυλλογής και επίσκεψης.
Η έναρξη των εργασιών θα προγραμματιστεί σε συνδυασμό με τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην οδό Φλέβας για την κάλυψη του ρέματος Εσχατιάς.
Η διάρκεια των εργασιών θα είναι 3 μήνες περίπου.
Το σημαντικό αυτό έργο το οποίο έχει μείνει ημιτελές εδώ και πολλά χρόνια, με την ολοκλήρωσή του θα είναι μια ανάσα για το κέντρο της πόλης, αλλά και για ολόκληρο το Δήμο Αγίων Αναργύρων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: