Παρασκευή 26 Ιουνίου 2009

ΣΟΒΑΡΕΣ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Από το http://www.dimotikianagennisiagionanargyron.blogspot.com/

Γιατί η δημοτική αρχή επιλέγει το δρόμο της επιβάρυνσης των γονέων για τα απαραίτητα λειτουργικά έξοδα;
Στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο εγκρίθηκαν οι οικονομικοί απολογισμοί των 29 Σχολικών Επιτροπών του Δήμου μας.
Σημειώνεται ότι έργο κάθε Σχολικής Επιτροπής είναι η διαχείριση των πιστώσεων που της διατίθενται για την κάλυψη των δαπανών λειτουργίας των αντίστοιχων σχολείων (θέρμανσης, φωτισμού, ύδρευσης, τηλεφώνων, αποχέτευσης, αγοράς αναλώσιμων υλικών κλπ.), η αμοιβή των καθαριστριών (αυτών που δεν κατατάχτηκαν σε κενές οργανικές θέσεις προσωπικού ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου κατ’ εφαρμογή του Π.Δ. 164/2004), μικροεπισκευές και μικροσυντηρήσεις του διδακτηρίου, ο εξοπλισμός των σχολείων με εποπτικά μέσα, η διαχείριση των εσόδων από την ενδεχόμενη εκμετάλλευση των σχολικών κυλικείων, καθώς και η λήψη κάθε άλλου μέτρου που κρίνεται αναγκαίο για τη στήριξη της διοικητικής λειτουργίας των σχολικών μονάδων.
Τα στοιχεία συγκεντρωτικά είναι:
378.303.23 Υπόλοιπο 2007
994.622,49 ΕΣΟΔΑ 2008
812.830,09 ΕΞΟΔΑ 2008
--------------------------------
560.095,63 Υπόλοιπο 2008
Όπως διαπιστώνει εύκολα κανείς, το υπόλοιπο των σχολικών επιτροπών είναι ένα αρκετό σεβαστό ποσό, το οποίο διαρκώς αυξάνει.
Εύλογα λοιπόν τα ερωτήματα που εξέφρασε, ο δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της Δημοτικής Αναγέννησης κ. Σ. Ραυτόπουλος, προς την δημοτική αρχή, στην παραπάνω συνεδρίαση.
Τα σχολεία δουλεύουν όλα στην εντέλεια; Δεν υπάρχουν ελλείψεις ή προβλήματα; Οι σχολικές επιτροπές επιτελούν το έργο τους;
Πως εξηγεί η δημοτική αρχή αυτό το υπόλοιπο; Γιατί επιλέγει το δρόμο της επιβάρυνσης των γονέων για τα απαραίτητα λειτουργικά έξοδα;
Πρόσφατα γράφαμε: «...Μεγάλες είναι οι ευθύνες της δημοτικής αρχής και της δημοτικής επιτροπής παιδείας που επιλέγουν το δρόμο της επιβάρυνσης των δημοτών με το κόστος λειτουργίας των σχολικών μονάδων...»
Δείτε εδώ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: