Τετάρτη 1 Ιουλίου 2009

ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΟΙΚΟΠΕΔΟΥ ΓΙΑ ΠΡΑΣΙΝΟ

Aπό το http://dimotis-agan.blogspot.com/

Τις πληροφορίες τις αντλούμε από το blog της δημοτικής παράταξης ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ, διότι η διαδικτυακή πύλη του Δήμου μας αντί να είναι μέσο ενημέρωσης, έχει καταντήσει όργανο προπαγάνδας, στα χέρια της προοδευτικής Δημοτικής μας Αρχής.
Πρόκειται Την Πέμπτη, 2 Ιουλίου 2009, να γίνει Δημοτικό Συμβούλιο και μεταξύ των άλλων υπάρχουν δυο θέματα :
Θέμα 13: Ανάκληση της με αριθμό 215/2002 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου.
Θέμα 14: Τροποποίηση εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου στο Ο.Τ. 409 με χαρακτηρισμό τμήματος αυτού σε χώρο πρασίνου...
Και τα δυο θέματα αφορούν ένα χώρο στο οικοδομικό τετράγωνο 409.
Το Ο.Τ. 409 βρίσκεται μεταξύ των οδών Στουρνάρα, Μεσολογγίου, Κωνσταντινουπόλεως και Δωδεκανήσου.
Σύμφωνα με το ιστορικό, που το αντλούμε όπως είπαμε από το blog της ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ έχουμε και λέμε:
16-03-1995: Το Δημοτικό Συμβούλιο ομόφωνα αποφασίζει να δεσμεύσει το χώρο για σχολείο.
07-10-1997: Το Δημοτικό Συμβούλιο ομόφωνα αποφασίζει να δεσμεύσει το χώρο για να χρησιμοποιηθεί για κοινωφελή σκοπό.
18-04-2002: Το Δημοτικό Συμβούλιο ομόφωνα αποφασίζει να δεσμεύσει το χώρο για στάθμευση αυτοκινήτων (garage) στο πλαίσιο της εξυπηρέτησης του προαστιακού.
14-10-2005: Η Δ/νση Πολεοδομικού σχεδιασμού του ΥΠΕΧΩΔΕ στέλνει επιστολή στον δήμο με το οποίο ενημερώνει ότι απαιτείται κυκλοφοριακή μελέτη και ως εκ τούτου η υπόθεση μπαίνει στο αρχείο.
24-01-2007: Η τεχνική υπηρεσία του Δήμου ζητά την αποδέσμευση του χώρου, με εισήγησή της προς το Δημοτικό Συμβούλιο.
03-10-2007: Οι ιδιοκτήτες με αίτησή τους ζητούν υψομετρική βεβαίωση ώστε να αναγείρουν οικοδομή.
02-07-2009: Το θέμα έρχεται στο δημοτικό συμβούλιο με το θέμα 14, σύμφωνα με το οποίο η Δημοτική Αρχή εισηγείται τον χαρακτηρισμό του σε χώρο πράσινου.
Αν καταλάβαμε καλά η εκάστοτε Δημοτική Αρχή δεν ξέρει τι θέλει και τι ζητάει.
Την μία θέλει τον χώρο για σχολεία, την άλλη για κοινωφελή σκοπό, την παρ άλλη για στάθμευση των αυτοκινήτων και τώρα... για πράσινο, μόνο για εκκλησία δεν το έχει δεσμεύσει ακόμα, αυτή θα είναι η επόμενη επιλογή, θυμηθείτε μας.
Ξέρετε γιατί η Δημοτική Αρχή το κάνει αυτό και αλλάζει τον σκοπό της δέσμευσης κάθε λίγο και λιγάκι, δεσμεύοντας την περιουσία του κόσμου για 15 και πλέον έτη;
Διότι πολύ απλά απλά όταν δεσμεύεις την περιουσία κάποιου για έναν σκοπό, θα πρέπει να τον αποζημιώσεις μέσα σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, αλλιώς η δέσμευση παύει να έχει ισχύ. .
Έτσι λοιπόν η Δημοτική Αρχή ανανεώνει την δέσμευση αλλάζοντας τον σκοπό αυτής κάθε φορά, χωρίς να αποζημιώνει τους ιδιοκτήτες και κρατώντας τους σε ομηρία.
Κάτι τέτοιο συμβαίνει στην συγκεκριμένη περίπτωση όπως και σε πλήθος άλλων δεσμεύσεων κατα καιρούς, εξοντώνοντας έτσι τους ιδιοκτήτες οι οποίοι δεν ορίζουν πλέον την περιουσία τους δεν μπορούν να την αξιοποιήσουν παραμένοντας για δεκαετίες σε ομηρία.
Σαφώς η ανάγκη για χώρους πρασίνου είναι έντονη και πλέον έχουν απομείνει ελάχιστοι χώροι, ανάλογης έκτασης , ελεύθεροι που μπορούν να διαμορφωθούν με σκοπό την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της περιοχής.
Πλην όμως, η τακτική αυτή συμβαίνει μόνο στον Δήμο Αγίων Αναργύργων και είναι γνωστό ποιοι άρχισαν να την εφαρμόζουν και ποια κυκλώματα συμμετείχαν.
Όπως επίσης είναι γνωστό πως άνθρωποι έχασαν την περιουσία τους τυγχάνοντας εύκολης εκμετάλευσης λόγω πολυετούς δέσμευσης της περιουσίας τους ανευ αποζημιώσεως... για να "βρεθεί" η περιουσία τους αργότερα σ' άλλα χέρια και αντί για πράσινο... να γίνονται πολυκατοικίες με υψόμετρα που δόθηκαν απ΄αυτούς που δέσμευαν τις περιουσίες των αρχικών ιδιοκτητών.
Είναι μια φασιστική μέθοδος, την οποία πέραν της εκάστοτε δημοτικής αρχής, στηρίζουν κάθε φορά και οι δημοτικές παρατάξεις της αντιπολίτευσης, προφανώς εν αγνοία τους.
Σκάστε τους τα λεφτά Κύριοι και μετά κάντε ό,τι θέλετε.
Έτσι είναι, για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους.
Για το δικό σας οικόπεδο Κύριοι της εκάστοτε δημοτικής αρχής και κύριοι του δημοτικού συμβουλίου, έτσι θα κάνατε;
Θα δεσμεύατε για 15 και 20 χρόνια οικόπεδό σας, αλλάζοντας κάθε φορά τον σκοπό της δέσμευσης, χωρίς να ορίζετε την περιουσία σας, χωρίς να μπορείτε να την αξιοποιήσετε και χωρίς να έχετε αποζημιωθεί;
Στην προκειμένη περίπτωση γιατί από 1995 δεσμεύετε και αλλάζετε κάθε τόσο το σκοπό της δέσμευσης χωρίς να έχετε αποζημιώσει τους ιδιοκτήτες;
Απορία την έχουμε, απάντηση δεν περιμένουμε.
Με τις υγείες σας...

Οι πληροφορίες αντλήθηκαν από το http://dimotikianagennisiagionanargyron.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: