Παρασκευή 31 Ιουλίου 2009

ΝΕΟ ΔΟΥΛΕΜΑ ΣΑΡΑΝΤΗ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΗΣ ΑΙΝΟΥ

Απίστευτη η ανασφάλεια του δημάρχου. Επιτέθηκε διαβάζουμε από το blog της Δημοτικής Αναγέννησις κατά του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης
Σ. Ραυτόπουλο, κατηγορώντας τον για… ψηφοθηρία και… καιροσκοπισμό(!!!).
Ο λόγος, ότι τόλμησε", ο κ.Ραυτόπουλος, να κάνει κριτική για το … δημοψήφισμα για τη "γέφυρα στην Αίνου"!
Έτσι λοιπόν με αφορμή αυτό το συμβάν ο συνδημότης μας Τ.Μ μας στέλνει το εξής διαφωτιστικό mail.

"Είμαι κάτοικος της Αίνου και διάβασα με προσοχή όσα έγιναν στο δημοτικό συμβούλιο για την γέφυρα της Αίνου και αγανάκτησα άλλη μια φορά με όσα γίνονται πίσω από τις πλάτες μας.
Έψαξα και ρώτησα τι προβλέπει ο Κώδικας για ανάλογες περιπτώσεις και έφριξα.
Μα τέλος πάντων εκεί στο δημαρχείο, ούτε τον Κώδικα δεν διαβάζουν!
Διότι αν (λέμε) διάβαζαν, θα έβλεπαν ότι για να γίνει δημοψήφισμα και να παράγει έγκυρο αποτέλεσμα, θα έπρεπε να τηρείται η παράγραφος ( 6) του άρθρου 216 του Δ.Κ.Κώδικα, το οποίο λέει:
"Δικαίωμα συμμετοχής στο τοπικό δημοψήφισμα έχουν οι έχοντες δικαίωμα ψήφου στις εκλογές για ανάδειξη δημοτικών και κοινοτικών αρχών.
Έγκυρο θεωρείται το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος εφόσον συμμετέχει το πενήντα τοις εκατό (50%) των εγγεγραμμένων στους εκλογικούς καταλόγους.
Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος , που διεξάγεται σύμφωνα με τις ανωτέρω διατάξεις, δεσμεύει το οικείο συμβούλιο στο πλαίσιο της απόφασης, που θα λάβει για το θέμα που διεξήχθη".
Έχουμε και λέμε:

1) Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος είναι δεσμευτικό για το οικείο συμβούλιο και όχι μόνο για τη Διοίκηση.
Άρα η "πατάτα" του δημάρχου (πρότεινε, λέει, να είναι δεσμευτικό τουλάχιστον για τη Διοίκηση!!!) δεν έχει έννοια ούτε αποτελεί παραχώρησή του.
Είναι υποχρέωση από τον Κώδικα.
2) Αν λαμβάνονταν απόφαση για δημοψήφισμα, θα έπρεπε να συμμετέχει τουλάχιστον το 50% των εγγεγραμμένων που ψήφισαν στις δημοτικές εκλογές.

Που θα ψήφιζαν όλοι αυτοί; Στο γειτονικό σχολείο;
Σοβαρευτείτε επιτέλους!
3) Και αν ακόμη γίνονταν το δημοψήφισμα, και αν συγκεντρώνονταν το απαιτούμενο 50%, και αν μπορούσαν όλοι αυτί να προλάβουν να ψηφίσουν στο ένα σχολείο, πώς θα γνώριζαν οι δημότες, π.χ των Μυκονιάτικων ή του Κοκκινόπουλου για το πρόβλημα των κατοίκων της Αίνου, στην άλλη άκρη της πόλης;

Πάλι το μυαλό στα "μαγειρέματα"; Αν χρειαστεί θα επανέλθω στο θέμα."

Με τούτα και με εκείνα, φαίνεται ότι ο δήμαρχος δεν αισθάνεται ικανός να πάρει έστω και μια τέτοια απόφαση. Πανικοβάλλεται από την ψήφο των κατοίκων . Σκαρφίζεται λοιπόν τη μπαρούφα του δημοψηφίσματος που (έτσι κι αλλιώς) δεν πρόκειται να γίνει με τον τρόπο που το πρότεινε, ώστε να συνεχίσει η ΕΡΓΟΣΕ ανενόχλητη τη … δουλίτσα της , όπως έχει σχεδιάσει και όπως ο δήμαρχος τις επιτρέπει ανενόχλητα να συνεχίσει τα... λάθη της.

Δεν υπάρχουν σχόλια: