Τρίτη 14 Ιουλίου 2009

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΑΙΚΗ ΑΓΟΡΑ

Κόλαφος αποτελεί για την διοίκηση Σαράντη το πόρισμα του Συνήγορου του Πολίτη σχετικά με το θέμα της λαϊκής αγοράς .
Οι αποκαλύψεις του blog ης ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ είναι ενδιαφέρουσες για το συγκεκριμένο ζήτημα και αναδεικνύεται για άλλα μια φορά η αναλγησία της δημοτικής αρχής.
Διαβάστε παρακάτω με προσοχή τι αποκαλύπτει το
http://www.agioianargyroi-neaepoxh.blogspot.com/.
"Είναι γνωστό το πρόβλημα των κατοίκων της οδού «Κεφαλληνίας» από την υπέρ 15 ετή λειτουργία της κεντρικής λαϊκής αγοράς του Δήμου μας.
Η Διοίκηση Τρίγκα προσπάθησε ανεπιτυχώς να επιλύσει το θέμα.
Η Διοίκηση Σαράντη απέφυγε να ασχοληθεί, κρύβοντάς το «κάτω από το χαλί».
Όμως ο Συνήγορος του Πολίτη, ανταποκρινόμενος σε προσφυγές κατοίκων, είχε άλλη γνώμη. Απέστειλε «πόρισμα - κόλαφο» το οποίο συνέταξαν οι υπηρεσίες του προς το Υπουργείο Ανάπτυξης, τον Γ.Γ Περιφέρειας και βέβαια προς τον υπεύθυνο Δήμαρχο κ. Σαράντη.
Στο πόρισμα επισημαίνονται οι ευθύνες (του τελευταίου) για την απραξία που επέδειξε επί 2,5 περίπου χρόνια.
Κάτι που φαίνεται (η απραξία) να αποτελεί την πολιτική του «άποψη» για όλα τα προβλήματα της πόλης μας.
Από το πολυσέλιδο κείμενο του πορίσματος , παρουσιάζουμε το μέρος των συμπερασμάτων, που έχει ως εξής:
«Συμπερασματικά , ο Συνήγορος του Πολίτη εκτιμά ότι η συνολική συμπεριφορά (ιδιαίτερα) του Δήμου Αγίων Αναργύρων και του Ο.Λ.Α Α.Π είναι παρελκυστική .
Η λειτουργία της συγκεκριμένης λαϊκής αγοράς είναι παράνομη και όσον αφορά την χωροθετημένη οδό αλλά και όσον αφορά την επέκταση εκτός των προκαθορισμένων νομίμων ορίων της, ο δε έλεγχος από πλευράς αρμοδίων φορέων είναι ανύπαρκτος (η τουλάχιστον ήταν μέχρι τον Απρίλιο του 2009).
Τόσο ο Δήμος Αγίων Αναργύρων όσο και ο Ο.Λ.Α Α-Π αν και τελούσαν εν γνώσει της νομικής και πραγματικής κατάστασης επί σειρά ετών, ολιγωρούσαν παραλείποντας να ασκήσουν τις νόμιμες υποχρεώσεις τους και να προβούν στις απαιτούμενες ενέργειες για την διασφάλιση των προϋποθέσεων στις απαιτούμενες ενέργειες για την διασφάλιση των προϋποθέσεων νόμιμης λειτουργίας της λαϊκής αγοράς».

Δεν υπάρχουν σχόλια: