Παρασκευή 31 Ιουλίου 2009

ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΦΥΡΑ ΤΗΣ ΑΙΝΟΥ!!!

Από το http://www.dimotikianagennisiagionanargyron.blogspot.com/

Στο δημοτικό συμβουλίο της 29 Ιουλίου 2009 τα θέματα 3 και 4 αφορούσαν στην έγκριση καταβολής αποζημίωσης στα μέλη των διοικητικών συμβουλίων της ΓΑΙΑ Δημοτικής Α.Ε. και της Δημοτικής Κοινοφελούς Επιχείρησης Αγίων Αναργύρων. Δείτε την ημερήσια διάταξη εδώ.

Ο δημοτικός σύμβουλος της Δημοτικής Αναγέννησης Σωτήρης Ραυτόπουλος καταψήφισε και τα δυο θέματα με βάση την πάγια θέση της παράταξης για την κατάργηση των δημοτικών επιχειρήσεων και την ένταξη του προσωπικού τους στο δήμο και τα νομικά του πρόσωπα. Στην τοποθέτηση του για τα θεματα 3 και 4 προσέθεσε οτι ενώ τα διορισμένα μέλη των επιχειρἠσεων λαμβάνουν απρόσκοπτα τις αμοιβές και αποζημιώσεις τους, οι αιρετοί δημοτικοί σύμβουλοι επι τρία χρόνια δεν έχουν πάρει ούτε ένα ευρὠ. Διευκρίνησε δε ότι το ποσό των αποζημιώσεων που θα λάβει ο ίδιος, όταν αυτό καταβληθεί, θα αποδοθεί το σύνολο του για τις ανάγκες λειτουργίας της παράταξης.

Ο Δήμαρχος απαντώντας είπε οτι πλέον δεν υφίσταται οικονομικό ζήτημα και η καθυστέρηση οφείλεται στην καθυστέρηση έκδοσης των ενταλμάτων πληρωμής . Απέδωσε δε την καθυστέρηση στη λειψή στελέχωση της οικονομικής υπηρεσίας και εκτίμησε οτι η ενίσχυση της με εργαζόμενους που προέρχονται απο τις δημοτικές επιχειρήσεις θα συμβάλει στη λύση του πρόβλήματος από το Σεπτέμβριο. Αναμένουμε...

Το όγδοο θέμα της συνεδρίασης, που τελικά συζητήθηκε πρώτο, αφορούσε στην κατασκεύη της πεζογέφυρας που θα καταλήγει στις οδούς Αίνου και Καβάλας. Αρχικά έγινε μια τεχνική ενημέρωση απο τους υπευθύνους της ΕΡΓΟΣΕ.
Ο Σωτήρης Ραυτόπουλος στην τοποθέτηση του σημείωσε μεταξύ άλλων:
"Το έγκλημα του προαστιακού είναι ότι χειρότερο έχει συμβεί για την πόλη μας . Υπάρχουν πολιτικές ευθύνες στις διοικήσεις του δήμου που το επέτρεψαν."
Συγκεκριμένα για το τεχνικό κομμάτι, αναγνωρίζοντας την επιβάρυνση στην ποιότητα ζωής των δημοτων που είναι κοντά στην βάση της γέφυρας στην οδό Αίνου, πρότεινε ως λύση να παραμείνει η γέφυρα ως έχει με την προϋπόθεση να μονοδρομηθεί η Κωνσταντινουπόλεως εκατέρωθεν των γραμμών και παράλληλα να διαπλάτυνθούν τα πεζοδρόμια έτσι ώστε να εξασφαλίζεται η ασφαλής πρόσβαση και απομάκρυνση των πεζὠν.
Σε διαφορετική περίπτωση και ως ακραία εκδοχή να καταργηθεί η γέφυρα και να εξυπηρετούνται οι δημότες από τις οδούς Παλαμά και Ευβοίας.

Ο Δήμαρχος, χάνοντας τη ψυχραιμία του, κατηγόρησε τη Δημοτική Αναγέννηση για ψηφοθηρία και καιροσκοπισμό.
Ο δημοτικός σύμβουλος της Δημοτικής Αναγέννησης απάντησε οτι η δημοτική αρχή πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτική οταν απευθύνεται στην παράταξη που εκπροσωπεί και τον κατἠγγειλε ως δήμαρχο-φορομπήχτη.

Τελικά, ύστερα και απο τις τοποθετήσεις των κατοίκων της Αίνου που παρακολουθούσαν τη συνεδρίαση, ο δήμαρχος πρότεινε να γίνει δημοψήφισμα το Σεπτέμβριο στο γειτονικό σχολείο και η απόφαση του να είναι δεσμευτική, τουλάχιστον για τη διοίκηση.

Ο Σωτήρης Ραυτόπουλος καταψήφισε την πρόταση, όχι για την ουσία της, αλλά γιατί δε δόθηκε καμία λεπτομέρεια και δέσμευση για τον τρόπο διεξαγωγης του δημοψηφίσματος (π.χ. πλήθος συμμετεχόντων).

Δεν υπάρχουν σχόλια: