Τρίτη 7 Ιουλίου 2009

ΟΜΗΡΙΑ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ...

Aπό το http://dimotis-agan.blogspot.com/

'Άρθρο 17 - (Προστασία της ιδιοκτησίας, απαλλοτρίωση)
1. H ιδιοκτησία τελεί υπό την προστασία του Κράτους, τα δικαιώματα όμως που απορρέουν από αυτή δεν μπορούν να ασκούνται σε βάρος του γενικού συμφέροντος.
2.
Κανένας δεν στερείται την ιδιοκτησία του, παρά μόνο για δημόσια ωφέλεια που έχει αποδειχθεί με τον προσήκοντα τρόπο όταν και όπως ο νόμος ορίζει, και πάντοτε αφού προηγηθεί πλήρης αποζημίωση...
Αυτό σημαίνει ότι, προκειμένου να στερηθεί ένας πολίτης την ιδιοκτησία του... πρέπει να συντρέχει λόγος δημόσιας ωφέλειας που έχει αποδειχθεί με τον προσήκοντα τρόπο και πάντοτε αφού έχει προηγηθεί πλήρης αποζημίωση.
Στο δικό μας παράδειγμα,
ήτοι με το οικοδομικό τετράγωνο 409 του Δήμου μας, είδαμε ότι ο Δήμος το είχε δεσμεύσει από το έτος 1995 για χώρο σχολείων, το 1997 το ξαναδέσμευσε για κοινωφελή χώρο, το 2002 το μα τα ξαναδέσμευσε για χώρο garage και η σημερινή Δημοτική Αρχή ξεκίνησε να το δεσμεύσει για τέταρτη φορά ως χώρο πρασίνου (το Δημοτικό Συμβούλιο θα συνεδρίαζε στις 2 Ιουλίου 2009 για να ληφθεί η σχετική απόφαση, αλλά ανεβλήθη η συνεδρίαση, θέμα 14
δείτε εδώ).
Τώρα ενημερωνόμαστε ότι στην συνεδρίαση της 7ης Ιουλίου 2009 δηλ. αύριο, συζητείται η δέσμευση του Ο.Τ. 409 για χώρο... Βρεφονηπιακού Σταθμού!!! (θέμα 9
δείτε εδώ)
Και όλα αυτά συμβαίνουν από το 1995, χωρίς οι ιδιοκτήτες να ορίζουν την ιδιοκτησία τους επί 15 έτη!!!, αλλά και χωρίς να έχουν αποζημιωθεί (σύμφωνα με τις πληροφορίες).
.
Και αναρωτιόμαστε Κύριοι της Δημοτικής Αρχής και κ. Δήμαρχε,
πώς θα μας πείσετε για το ότι, συντρέχει αποδεδειγμένα λόγος δημόσιας ωφέλειας και μάλιστα με τον προσήκοντα τρόπο;
Μάλλον περί δημόσιας αφέλειας πρόκειται!!!
Την μία Κύριοι, οραματιστήκαμε ως δημόσια ωφέλεια το χώρο σχολείων, την άλλη το κοινωφελή χώρο, την παρά άλλη τον χώρο garage και τώρα ο σημερινός μας Δήμαρχος είχε διπλή ενόραση για την δημόσια ωφέλεια.
Στις 2 Ιουλίου 2009, τα ουράνια του υπέδειξαν στην ενόραση που είχε... χώρο πρασίνου, αλλά μετά από μια βδομάδα σκληρής νηστείας και επίμονης πνευματικής άσκησης είδε ο Μεγάλος στην ενόραση του... χώρο βρεφονηπιακού σταθμού!!!
.
Τι καλαμπούρια είναι αυτά;.
Αυτός ο αυτοσχεδιασμός επί 15 έτη, προκειμένου να εφεύρουμε δημόσια ωφέλεια είναι σύμφωνα με τον... προσήκοντα τρόπο που μας λέει το Σύνταγμα του Κράτους;
.
Και καλά, εμείς λέμε ότι δε ξέρετε τι θέλετε και τι ζητάτε, για να μην πάει ο νους κάποιων στο πονηρό δηλ. την εκμετάλλευση των ιδιοκτητών και κάθε ιδιοκτητών που κατά καιρούς έχετε σε ομηρία είτε για πολιτικά - επικοινωνιακά είτε για προσωπικά οφέλη και εν γένει ιδιοτελείς σκοπούς.
Τουλάχιστον δεκαπέντε χρόνια τώρα, που αναζητάτε την... "δημόσια ωφέλεια", βρήκατε τα λεφτά για την αποζημίωση ή ξεχάσατε την πιο βασική και απαραίτητη προϋπόθεση για την στέρηση της ιδιοκτησίας ενός πολίτη και το μυαλό σας κόλλησε μόνο στην δέσμευση του "ψητού";
.
Μόνο η ομηρία των ιδιοκτητών σας ενδιαφέρει;
Ποιοι είναι αυτοί ο ιδιοκτήτες που θα μάθουν ότι ο Δήμαρχος θα τους δεσμεύσει την περιουσία τους και αυτοί δεν θα τρέξουν να τον παρακαλέσουν να μην το κάνει ή να αποζημιωθούν τουλάχιστον, μιας και δεν ορίζουν πλέον την περιουσία τους;
Δεκαπέντε χρόνια ομηρίας και εκμετάλλευσης των ιδιόκτητων καταντάει φάμπρικα και παρατηρήσαμε ότι όλοι οι Δήμαρχοι από το 1995 και μετά "επισκέπτονται" το Ο.Τ. 409!!!
Ούτε ο Αλ Καπόνε δεν "επισκεπτόταν" τόσες φορές αυτούς που είχε "βάλει" στο στόχαστρο.
Είστε έκθετοι για τις πραγματικές σας προθέσεις, οι οποίες θέλουν να έχετε σε ομηρία όχι μόνο τους συγκεκριμένους αλλά και όλους του υπόλοιπους συμπολίτες μας, ιδιοκτήτες δεσμευμένων οικοπέδων επί δεκαετίες και οι οποίοι δε έχουν λάβει τις αποζημιώσεις τους.
Μια τακτική που ξεκίνησε από τον Δήμαρχο που θήτευσε κατά το 1995 και συνεχίζεται μέχρι σήμερα.
Κύριοι,
ως προς τις πραγματικές σας προθέσεις είστε έκθετοι, τόσο από τις πράξεις σας που έχουν καταγραφεί από το 1995 έως σήμερα όσο και από τις παραλήψεις σας..
Είχαμε πληροφορήσει τους αναγνώστες μας ότι, σε μια δέσμευση οικοπέδου, αν δεν καταβληθεί εντός ορισμένου χρόνου η αποζημίωση, με δικαστική προσφυγή του ιδιοκτήτη επέρχεται η άρση της δέσμευσης..
Επειδή ο Δήμος μας, προφανώς στις αγαθές του προθέσεις, δεν είχε σκοπό να αποζημιώσει τους ιδιοκτήτες, τουλάχιστον έτσι τεκμαίρεται μέχρι σήμερα, άλλαζε κατά τακτά χρονικά διαστήματα τον χαρακτηρισμό του χώρου (χώρο σχολείων, garage κλπ), προκειμένου να δανείζεται χρόνο για παρατείνει την ομηρία και την εκμετάλλευσή των ιδιοκτητών... κατά πάγια τακτική του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: