Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2009

7 Χρυσά και 2 χάλκινα μετάλλια για τους αθλητές

O Πανελλήνιος Σύλλογος Προσαρμοσμένων Αθλητικών και Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων, με την ευκαιρία του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας των Ατόμων με Αναπηρία στις 3 Δεκεμβρίου, αλλά και της ημέρας του Εθελοντισμού στις 5 Δεκεμβρίου, διοργάνωσε Αγώνες Βowling συλλόγων της Αθήνας, στο SUPER BOWL VILLAGE στο Ρέντη .

Σκοπός των αγώνων είναι πάντα η ενδυνάμωση των παιδιών με αναπηρία, η δημιουργία μιας νέας αντίληψης για τις ικανότητες και τις δεξιότητες τους και η σύσφιξη σχέσεων μεταξύ των φορέων της ειδικής αγωγής.

Δικαίωμα συμμετοχής είχαν αθλητές με αναπηρία, συλλόγων, σωματείων και φορέων του λεκανοπεδίου Αττικής. Όλοι οι συμμετέχοντες έπρεπε να είχαν υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις, που να αποδείκνυαν ότι μπορούν να πάρουν μέρος σε αθλητικές δραστηριότητες.
Ο Σύλλογος των Αγίων Αναργύρων «Ανοιχτή Αγκαλιά» πήρε μέρος στους Αγώνες με 9 αθλητές εκ των οποίων οι πέντε (5) αγωνίσθηκαν στο Ατομικό Αγώνισμα και οι υπόλοιποι τέσσερεις (4) στο Ομαδικό Αγώνισμα.
H σύνθεση της αποστολής για τους αγώνες ήταν:
Στα ατομικά αγωνίσματα συμμετείχαν οι αθλητές, Λεβεντούρης Παντελής (χρυσό), Λούτου Ευγενία (χρυσό), Σαραντή Ευσταθία (χάλκινο), Χριστοφοράκης Νικόλαος (χρυσό) και Σιμισακάκης Νικόλαος (χάλκινο).
Στο ομαδικό αγώνισμα ήταν οι αθλητές, Κυριάκος Παναγιώτης (χρυσό), Νινιός Ανδρέας (χρυσό), Νάστος Κων/νος (χρυσό) και η προπονήτρια Καραγεώργου Ευτυχία (χρυσό).
Αρχηγός αποστολής ήταν η Αφροδίτη Παρασκευοπούλου.
Για άλλη μια φορά όμως επιβραβεύτηκαν οι προσπάθειες των παιδιών που ανυπόμονα περιμένουν το Σάββατο για να δηλώσουν παρόντες στην προπόνηση και να προσπαθήσουν για την βελτίωση της τεχνικής τους, υπό την επίβλεψη των προπονητών τους. Τα αποτελέσματα, 7 χρυσά και 2 χάλκινα αποδεικνύουν την πρόοδο τους. Όλο και περισσότερα παιδιά ασχολούνται με αυτό το άθλημα που εκτός από την διασκέδαση και την ψυχαγωγία που προσφέρει στα παιδιά, αποδεικνύεται ότι είναι ένα άριστο μέτρο εργοθεραπείας που τονώνει την αυτοεκτίμηση και την αυτοπεποίθηση τους.

Από το www.agan.gov.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: