Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2008

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΚΝΕ ΓΙΑ ΤΗΝ 35η ΕΠΕΤΕΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

Προς την εργαζόμενη νεολαία,τους φοιτητές και σπουδαστές,τους μαθητές
…35 χρόνια μετά την εξέγερση στο Πολυτεχνείο τα συνθήματα και το μήνυμα της παραμένουν ζωντανά και ανεκπλήρωτα.

Οι ανάγκες της συντριπτικής πλειοψηφίας της κοινωνίας δεν μπορούν να βρουν λύση στον καπιταλισμό.
Αντίθετα, η οικονομία του είναι που γεννάει τις κρίσεις, τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, πολέμους, το αιματοκύλισμα των λαών και την πολύμορφη επίθεση στα δικαιώματα λαού και νεολαίας.
…35 χρόνια μετά και όπως και τότε έτσι και σήμερα η συντριπτική πλειοψηφία είναι αυτή που παράγει, ενώ ο πλούτος πηγαίνει σε όλο και λιγότερα χέρια.
Η σημερινή οικονομική κρίση του καπιταλισμού και η προσπάθεια να φορτωθεί στις πλάτες του λαού με ακόμα πιο σκληρά μέτρα ενάντια στα μορφωτικά και εργασιακά δικαιώματα βάζει ακόμα πιο επιτακτικά επί τάπητος το δρόμο της διεξόδου.
Υπάρχει διέξοδος! Ο δρόμος της ρήξης και της ανατροπής που καλεί το ΚΚΕ!
Είναι η μόνη διέξοδος που μπορεί να δώσει ελπίδα και προοπτική στις ανάγκες και στα όνειρά σου.
Είναι η δική σου διέξοδος! Είναι ο μόνος δρόμος που απαντάει σε αυτό που βλέπεις γύρω σου: να παράγεται όλος αυτός ο πλούτος και από την άλλη να σε προορίζουν σε ακόμα χειρότερη θέση και ακόμα πιο εφιαλτική προοπτική.
Αυτός ο δρόμος που μπορεί να κρατήσει σήμερα ζωντανό τον αγώνα και τα συνθήματα του Πολυτεχνείου είναι η πολιτική πρόταση του ΚΚΕ!
Είναι η συγκρότηση της κοινωνικής συμμαχίας, του Λαϊκού Μετώπου με στόχο μια άλλη εξουσία και οικονομία, όπου η παραγωγή, η επιστήμη, η τεχνολογία θα είναι υποταγμένη στις κοινωνικές και λαϊκές ανάγκες.

Η Λαϊκή Οικονομία και Εξουσία μπορεί να δώσει λύση στα επίκαιρα συνθήματα «ψωμί – παιδεία – ελευθερία» και «Έξω αι ΗΠΑ», «Έξω το ΝΑΤΟ». Εγγύησή σου η ενίσχυση του ΚΚΕ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: