Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2008

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΑΝΑΡΓΥΡΟΥΣ

Ιατρικές εξετάσεις σε ευπαθείς ομάδες πληθυσμού
Ο Δήμος Αγίων Αναργύρων σε συνεργασία με την «Εργοερευνητική ΜΚΟ» υλοποιεί πρόγραμμα υγείας σε ευπαθείς ομάδες πληθυσμού. Κύριοι στόχοι της δράσης είναι η έγκαιρη διάγνωση της Χ.Α.Π. (Χρόνιας Αναπνευστικής Πνευμονοπάθειας), που αποτελεί μια σύγχρονη απειλή για τα εθνικά συστήματα υγείας των χωρών της Ε.Ε. λόγω της συνεχώς αυξανόμενης επίπτωσης, ιδιαίτερα σε αστικές περιοχές λόγω και της ρύπανσης του περιβάλλοντος. Αποτελεί μία από τις τρείς κύριες αιτίες θανάτου, την πρώτη αιτία εισαγωγής σε Νοσοκομεία μεταξύ των χρόνιων παθήσεων, αιτία αναπηριών και πρόωρων συνταξιοδοτήσεων αλλά και μείωσης της ποιότητας ζωής μεταξύ των ατόμων της τρίτης ηλικίας. Η νόσος δεν δίνει συμπτώματα στα πρώιμα στάδια όμως η έγκαιρη διάγνωση ανακόπτει την φυσική πορεία της νόσου, μειώνει το κόστος των δαπανών της υγείας και βελτιώνει την ποιότητα ζωής. Οι ιατρικές εξετάσεις των μεταναστών στοχεύουν στον εντοπισμό λοιμωδών νόσων με ιδιαίτερη έμφαση στην TBC (φυματίωση), αφού λόγω των υποβαθμισμένων συνθηκών διαβίωσης των πιο πάνω ομάδων αλλά και της περιορισμένης πρόσβασης αυτών στις υπηρεσίες υγείας, πιθανόν να μην έχουν διαγνωστεί.
Εκ μέρους του Δήμου Αγίων Αναργύρων την δράση έχει αναλάβει να συντονίσει η Αντιδήμαρχος Αργυρώ Γιαννάκη. Τις διαδικασίες από την μεριά της «ΕΡΓΟΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗΣ» έχει αναλάβει ο διαχειριστής Θεόδωρος Κολυπέρας.
Στις δραστηριότητες της δράσης που προβλέπονται μέχρι την ολοκλήρωση του προγράμματος που έχει καταληκτική ημερομηνία την 25η Δεκέμβρη περιλαμβάνονται:
- Ημερίδες και δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης
- Δημοσιεύσεις -τοπική δημοσιότητα
- Πληροφοριακό και έντυπο υλικό
- Παραγωγή cd-rom


ΠΗΓΗ:www.agan.gov.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: