Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2008

ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΨΕΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΙΠΛΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ



Στο προηγούμενο φύλλο είχαμε γράψει σχόλιο για την «αλλαγή επίπλωσης του γραφείου δημάρχου και τη διαμόρφωση των χώρων του με τίτλο «ΠΡΩΤΑ ΜΕΤΡΑ, αλλάζει σελίδα ο δήμος».
Επίσης στο ίδιο αναρωτηθήκαμε αν αληθεύουν οι πληροφορίες που είχαμε για το ύψος του ποσού που δαπανήθηκε.

Ο Δήμαρχος σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου παρουσιάστηκε «θιγμένος» από το σχόλιο μας αυτό και μας παρέδωσε αντίγραφα των τιμολογίων των επίπλων και του τεχνολόγου - πολ. μηχανικού (πτυχιούχου ΚΑΤΕΕ) που ανέλαβε τις οικοδομικές εργασίες. Από τα παραπάνω παραστατικά προκύπτει ότι τα έπιπλα και οι εργασίες κόστισαν 14.974,96 και 8.750,41 ευρώ αντιστοίχως συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ.

Δεν θεωρούμε το θέμα μείζον, γι’ αυτό άλλωστε και δημοσιεύθηκε ως σχόλιο.

Από την απάντηση όμως και μια προσεκτική ανάγνωση των παραστατικών που μας δόθηκαν μας γεννήθηκαν νέα και ίσως σημαντικότερα ερωτήματα:

Γιατί το τιμολόγιο αγοράς των επίπλων είναι στο όνομα του Δήμου Αγίων Αναργύρων και το τιμολόγιο για τις εργασίες και τη διαμόρφωση του γραφείου του δημάρχου στο όνομα της Δημοτικής Τεχνικής Αναπτυξιακής Επιχείρησης;

Γιατί το τιμολόγιο αγοράς των επίπλων φέρει ημερομηνία 19/09/2007 και ο τιμολόγιο για τις εργασίες ημερομηνία 9/6/2008;

Πρώτα έγινε η αγορά των επίπλων και μετά οι εργασίες;

Με ποια διαδικασία ανέλαβε τις εργασίες διαμόρφωσης από την Δημοτική Επιχείρηση ο κ. Δημήτριος Ι. Σπυρίδης, με έδρα το Αλιβέρι;

Δεν υπήρχαν συμπολίτες μας να αναλάβουν αυτές τις εργασίες;

Είναι όλως τυχαίο και συμπτωματικό ότι ο κ. Σπυρίδης έχει έδρα στην Εύβοια (Αλιβέρι) απ’ όπου είναι και ο Πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης κ. Ελαιοτριβάρης (Μονόδρυ Δήμου Κονιστρών);

Μήπως είναι πάλι τυχαίο και συμπτωματικό ότι το τιμολόγιο του κ. Σπυρίδη εκδόθηκε λίγες μέρες μετά την κυκλοφορία της εφημερίδας μας και τη δημοσίευση του σχετικού σχολίου; (Στις 29/5/08 κυκλοφόρησε η εφημερίδα μας, στις 9/6/08 εκδόθηκε το τιμολόγιο.

Το προϋπολογισθέν ποσό της μελέτης ήταν ύψους 53.100 ευρώ;

Κι αν ναι, ποια τα απολογιστικά της στοιχεία;


ΣΧΟΛΙΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ

Πολύ καλό παλικάρι εκείνο το "πράσινο golden boy"της δημοτικής επιχείρησης ,μπορεί να μη δίνει δουλειές σε δημότες αλλά δεν ξεχνά και αγαπάει τους συγχωριανούς του.

Άξιος ο μισθός του...συγνώμη... οι μισθοί του!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: