Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

ΛΑΙΚΗ ΟΡΓΗ ΣΤΟ ΚΑΜΑΤΕΡΟ

Από το http://kro-potkin.blogspot.com/

Συγκέντρωση πραγματοποιείται σήμερα στις 5,30 το απόγευμα στη Λ. Φυλής (στάση Μανάρα) με αφορμή το κλείσιμο του υποκαταστήματος ΙΚΑ Καματερού, μία ακόμα συνέπεια του "ευεργετικού" Καλλικράτη.
Θυμίζουμε, ότι οι δημότες-κάτοικοι του Καματερού, αν και εφόσον το υποκατάστημα κλείσει, θα εξυπηρετούνται από το υποκατάστημα των Άνω Λιοσίων με ό,τι αυτό συνεπάγεται.
Την πρωτοβουλία για την συγκέντρωση πήρε ο Δήμαρχος και η δημοτική του πλειοψηφία, διαφημίζεται δε από το παραταξιακό του site (και ουδόλως δημοτικό) με επαναστατικά τσιτάτα.

Θεωρώντας θετικό βήμα κάθε κινητοποίηση που στόχο έχει τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών αλλά και διατήρησης των στοιχειωδών κεκτημένων τους, λίγες σκόρπιες σκέψεις.

1. Η κινητοποίηση δεν αποφασίστηκε ύστερα από πρόταση της δημοτικής αντιπολίτευσης, αλλά πρόκειται για πολιτική ντρίπλα του δημάρχου, ο οποίος "στριμώχτηκε" στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο, τόσο από τη ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ και την ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ όσο και από τους πολλούς παρευρισκόμενους καματεριώτες πολίτες. Πράγματι, μπροστά στη λαϊκή οργή, η δημοτική διοίκηση (που επιδίδεται μόνο σε ανώδυνες επικοινωνιακές κινητοποιήσεις - βλέπε Τρίτσης και 301), αφού πρώτα επιχείρησε (ανεπιτυχώς) να διαψεύσει-λοιδορήσει τους κ.κ. Κατσαντώνη και Δανάκο (χρησιμοποιώντας κατά κόρον την έκφραση "επαναστατική γυμναστική"), αναγκάστηκε να εισηγηθεί την παραπάνω κινητοποίηση, η οποία είναι και η πιο ήπια.


2. Όσες από τις δημοτικές παρατάξεις συνταχθούν τελικά με την "σαράντειο" κινητοποίηση πρέπει να έχουν κατά νου (και να κοινοποιήσουν) πως αυτή η δημοτική διοίκηση, ως απλός διεκπεραιωτής των εντολών της κυβέρνησης, δεν πρόκειται να προχωρήσει σε περαιτέρω ενέργειες, αν αυτές "ενοχλούν" την κυβέρνηση. Το δόγμα "το θέλουμε, αλλά τι να κάνουμε" σε συνδυασμό με τις κορώνες περί "οικονομικής κρίσης" είναι ο μπούσουλάς της. Ας μη ξεχνάμε, άλλωστε, πως η συγκεκριμένη δημοτική διοίκηση έχει αναγάγει την πρακτική του "yes sir" σε αμάχητο τεκμήριο των πολιτικών της επιλογών.


3. Σύμφωνα με αδιάψευστες δηλώσεις υψηλών στελεχών του ΙΚΑ, το υποκατάστημα Καματερού θα σταματήσει να υφίσταται από τις 15 του Μάρτη (σε μια βδομάδα από σήμερα δηλαδή). Συνεπώς, η αριστερή δημοτική αντιπολίτευση επιβάλλεται να μην επαναπαυθεί σε συμβολικά κλεισίματα δρόμων, αλλά να κλιμακώσει τις κινητοποιήσεις, ενεργοποιώντας όσο το δυνατόν τα στελέχη της αλλά και τους πολίτες. Αν αρκεστεί στην "καπελλωμένη" από τον δήμαρχο αποψινή κινητοποίηση, θα του έχει προσφέρει ένα βολικότατο πολιτικό άλλοθι.


4. Ζούμε σε μια εποχή όπου η απόλυτη ρήξη με τις επιλογές της κυβέρνησης (άρα και των τοπικών εκπροσώπων της) καθίσταται επιτακτική ανάγκη. Οι δήθεν συννενοήσεις και συστρατεύσεις κάτω από σημαίες της εγκληματικής πασοκικής κυβέρνησης επιβάλλεται να απορρίπτονται κατηγορηματικά. Ας γίνει απόψε το πρώτο βήμα κι ας πραγματοποιηθεί μια πραγματικά αριστερή κινητοποίηση στο περιθώριο και σε απόσταση από την πλειοψηφική μασκαράτα. Γιατί αν (παρ'ελπίδα) το ΙΚΑ Καματερού κλείσει σε μια βδομάδα, το μόνο που θα μας απομένει είναι (έτι μια φορά) η ανέξοδη και στείρα αυτοκριτική.

Δεν υπάρχουν σχόλια: