Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

Παραβιάζει τις αρχές της διαφάνειας και της ίσης μεταχείρισης;

Από το http://dimotis-agan.blogspot.com/

Πέραν της οικολογικής συνίδησης, έχουμε να αντιμετωπίσουμε και την συνίδηση της αδιαφάνιας.
.
Από πότε ένα Ν.Π.Δ.Δ. απέκτησε το δικαίωμα να παραβιάζει τις αρχές της διαφάνειας και της ίσης μεταχείρισης;
.
Από πότε ένα Ν.Π.Δ.Δ. εκμισθώνει σε ιδιώτη..... ακίνητο με κριτήριο την πλέον συμφέρουσα προσφορά, αλλά δεν καθορίζει την βαθμολογία - ποσοτικοποίηση των κριτηρίων που θέτει, ούτε και τον μαθηματικό τύπο που θα επεξεργαστεί την τελική βαθμολογία των κριτηρίων και την οικονομική προσφορά ώστε να προκύψει η πλέον συμφέρουσα προσφορά; (Εδάφιο 3 , β)
.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Με ποια αντικειμενικά κριτήρια η δημοπρατούσα Αρχή θα καταλήξει στη πλέον συμφέρουσα προσφορά;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Δεν υπάρχουν, ούτε έχουν γνωστοποιηθεί αντικειμενικά κριτήρια. Κορόιδα, σας στην σκάσαμε, η δημοπρατούσα Αρχή θα προβεί σε "ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΤΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΤΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ(!!!) (Εδάφιο 3 : ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ - ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΤΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΤΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ)
ΕΥΡΗΜΑ: ΑΔΙΑΦΑΝΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
.
Ερώτηση
Από πότε ένα Ν.Π.Δ.Δ. ζητάει " αποδεδειγμένη επιτυχή δραστηριοποίηση του υποψήφιου μισθωτή, (Εδάφιο 3 , α) " χωρίς να καθορίζει τα απαιτούμενα έγγραφα που θα αποδεικνύουν αντικειμενικά κάτι τέτοιο; Η "επιτυχημένη δραστηριοποίηση" , τι ποσοστό συμμετοχής έχει στη "πλέον συμφέρουσα" προσφορά;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ : Δεν υπάρχει, ούτε έχει γνωστοποιηθεί το ποσοστό συμμετοχής του κριτηρίου αυτού. Κορόιδα, σας στην σκάσαμε, η δημοπρατούσα Αρχή θα προβεί σε "ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΤΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΤΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ(!!!) (Εδάφιο 3)
ΕΥΡΗΜΑ: ΑΔΙΑΦΑΝΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
.
Ερώτηση
Από πότε ένα Ν.Π.Δ.Δ. συνεκτιμά τον "βαθμό ανταπόκρισης της προσφοράς προς το περιεχόμενο του "οικο-αναψυκτηρίου" με έμφαση στα βιολογικά προϊόντα και την μεσογειακή διατροφή" (Εδάφιο 3 , α), χωρίς από την άλλη να καθορίζει αυτόν το έρημο "βαθμό ανταπόκρισης"; Ο ακαθόριστος και φανταστικός "βαθμός ανταπόκρισης" τι ποσοστό συμμετοχής έχει στη πλεόν συμφέρουσα προσφορά;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ : Δεν υπάρχει, ούτε έχει γνωστοποιηθεί το ποσοστό συμμετοχής του κριτηρίου αυτού. Κορόιδα, σας στην σκάσαμε, η δημοπρατούσα Αρχή θα προβεί σε "ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΤΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΤΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ(!!!) (Εδάφιο 3)
ΕΥΡΗΜΑ: ΑΔΙΑΦΑΝΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ


Ομοίως, για να μην σας κουράζουμε, με τα του Εδαφίου 3 β περί:
- εμπειρίας, τεχνογνωσίας(;) έτσι γενικά κι αόριστα,
-επιχειρηματικών πλάνων(;) , όλα αυτά τα έχουμε ξαναδεί στην διακήρυξη για την εκμίσθωση του δημοτικού αναψυκτηρίου στο πρώην ΒΟΥΚΙΝΟ ,
-προτεινόμενης οικονομικής και υλικοτεχνικής επένδυσης σε δομικές κατασκευές(!!!) αυτό κι αν το έχουμε ξαναδεί,
-δραστηριότητας στην ενασχόληση ανάλογων εγκαταστάσεων , εδώ έχουμε και φωτογραφίες, αυτό βρωμάει πολύ κλπ., κλπ.

Όλα τα κριτήρια είναι ασαφή, χωρίς καταγραφή και κωδικοποίηση των εγγράφων που απαιτούνται για να αποδειχτούν , και χωρίς την ποσοτικοποίηση του καθενός χωριστά ώστε να είναι εκ των προτέρων γνωστός ο τρόπος που θα προκύπτει η πλέον συμφέρουσα προσφορά και ο μισθωτής, παραβιάζοντας κατ΄αυτόν τον τρόπο η δημοπρατούσα Αρχή τις αρχές της διαφάνειας και της ίσης μεταχείρισης.



Προς
Δημοτικές Παρατάξεις Δήμου Αγίων Αναργύρων - Καματερού και όχι μόνο.

Καταγγείλετε στα αρμόδια όργανα και προς πάσα κατεύθυνση την αδιαφανή διαδικασία για την μίσθωση του Οίκο(!) Αναψυκτηρίου.
Προς τον Υπουργό Εσωτερικών Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης
Προς το Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης
Προς το Σώμα Ελεγκτών και Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης κλπ,

κι αν όλοι αυτοί δηλώσουν αναρμόδιοι είναι υποχρεωμένοι να αποστείλουν την καταγγελία στην αρμόδια Αρχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: