Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ - ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ ΜΕ ΤΟ ΚΕΘΕΑ

Η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Αγίων Αναργύρων – Καματερού ξεκινάει τη συνεργασία της με το Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕ.Θ.Ε.Α.) στο πλαίσιο της ανάληψης δράσεων για τη στήριξη ατόμων και οικογενειών, που αντιμετωπίζουν πρόβλημα χρήσης ουσιών.
Το ΚΕΘΕΑ είναι αυτοδιοικούμενο Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου, που τελεί υπό την εποπτεία του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, και το οποίο παρέχει τις υπηρεσίες του δωρεάν. Βασικός στόχος του είναι η θεραπεία, η επαγγελματική κατάρτιση και η κοινωνική ένταξη των εξαρτημένων ατόμων, η συμβουλευτική και θεραπευτική στήριξη των οικογενειών που αντιμετωπίζουν πρόβλημα χρήσης ουσιών, καθώς και η ανάπτυξη δραστηριοτήτων πρόληψης, εκπαίδευσης επαγγελματιών και έρευνας στον τομέα της τοξικοεξάρτησης.
Το ΚΕΘΕΑ-Εξέλιξις είναι ένα από τα προγράμματα του ΚΕΘΕΑ, το οποίο λειτουργεί στο κέντρο της Αθήνας από το 1995 με κύριο στόχο τη μείωση της βλάβης από τη χρήση εξαρτητικών ουσιών σε ενεργούς χρήστες που δεν επιθυμούν να ενταχθούν σε διαδικασία θεραπείας ή είναι αποκομμένοι από τις κοινωνικές υπηρεσίες. Επίσης, παρέχει υπηρεσίες κινητοποίησης και προετοιμασίας για θεραπεία τόσο σε χρήστες όσο και στις οικογένειές τους.
Η Κινητή Μονάδα StreetWork αποτελεί μία από τις πρώτες και σταθερές δράσεις του ΚΕΘΕΑ, η οποία παρέχει στους χρήστες υπηρεσίες άμεσης πρόσβασης δουλεύοντας στον δρόμο, αλλά και στο σπίτι του ενδιαφερόμενου (χρήστη ή γονέα), όταν αυτό κρίνεται απαραίτητο. Η συνεργασία της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου Αγίων Αναργύρων – Καματερού με το ΚΕΘΕΑ εντάσσεται στο πλαίσιο αυτής της δράσης.
Στο πλαίσιο της συνεργασίας αυτής, η κινητή μονάδα του ΚΕΘΕΑ θα βρίσκεται στην κεντρική πλατεία των Αγίων Αναργύρων κάθε Πέμπτη από τις 10:00 έως τις 13:00 και θα παρέχει:
· Ατομικές και οικογενειακές συναντήσεις με τους ακόλουθους στόχους: Ενημέρωση. Διερεύνηση αναγκών. Παραπομπή. Συμβουλευτική. Κινητοποίηση για θεραπεία.
· Σύνδεση – Δικτύωση με τοπικούς φορείς.
Η κινητή μονάδα του ΚΕΘΕΑ απευθύνεται σε:
Άτομα που κάνουν χρήση (ανεξαρτήτως ηλικίας). Οικογένειες – συγγενείς – συντρόφους.
Η υπηρεσία αυτή απευθύνεται σε όλους τους κατοίκους των Δυτικών Προαστίων και παρέχεται δωρεάν.
Τηλέφωνα επικοινωνίας:
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΗΜΟΥ ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ – ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ:

210 2690852
ΚΕΘΕΑ: 210 3322007 6948808514

Δεν υπάρχουν σχόλια: