Πέμπτη, 17 Μαρτίου 2011

Παρέμβαση από την Επιτροπή Κατοίκων για τη Σωτηρία του Πάρκου Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης "Αντώνη Τρίτση"

Από το http://www.parkosos.tk/

Θεωρούμε απαράδεκτες τις ενέργειες του φορέα διαχείρισης να προβεί σε εκμίσθωση ακινήτου του πάρκου για τη δημιουργία οικο-αναψυκτηρίου.
Τέτοιες πρακτικές οδηγούν τελικά στη λογική να μαζέψουμε χρήματα απ' όπου και όπως μπορούμε. Μας βρίσκει εντελώς αντίθετους καθώς θεωρούμε σημαντικό το πάρκο να συντηρείται με άμεση χρηματοδότηση για τα ελάχιστα έξοδα που χρειάζεται για την καθαριότητά του.
Οι υπερφουσκωμένες δαπάνες θεωρούμε ότι είναι ψευδείς προκειμένου να δικαιολογήσουν την ανάγκη εξεύρεσης πόρων. Η ιστορία έχει αποδείξει ότι από αυτές τις πρακτικές οι μόνοι που δεν έχουν ωφεληθεί είναι το πάρκο, οι κάτοικοι και οι επισκέπτες που το απολαμβάνουν όπως είναι χωρίς επιπρόσθετες "παροχές". Άλλωστε, τα πάρκα, όπως και τα δάση, οι θάλασσες, τα βουνά δεν έχουν ανάγκη κανενός είδους φορέα να τα διαχειριστεί.

Υ.Γ. 1.Απαιτούμε την άμεση οριοθέτηση του πάρκου και την απομάκρυνση κάθε είδους παρεμβάσεων (περιφράξεις, μπάρες, θέσεις στάθμευσης αυτοκινήτων, αυθαίρετων κτισμάτων και κατασκευών)

Υ.Γ. 2. Μπράβο στον Αγρό για την αποτελεσματικότητα της κινητοποίησης που έγκαιρα συγκάλεσε και ακύρωσε τη σύναψη της σύμβασης για το οικο-αναψυκτήριο της κάτω λίμνης.

Tα σκουπίδια μαζεύτηκαν ,οι μπάρες πότε θα απομακρυνθούν?

Δεν υπάρχουν σχόλια: