Κυριακή 27 Μαρτίου 2011

Εκτός Δήμων οι ελεύθεροι επαγγελματίες

Από το http://www.aftodioikisi.gr/

Ασυμβίβαστη με την άσκηση καθηκόντων του ειδικού συμβούλου, του ειδικού και επιστημονικού συνεργάτη που απασχολούνται σε αρμοδιότητες των Δήμων, είναι η άσκηση του ελεύθερου επαγγέλματος.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με το άρθρο 163 του ν. 3584/2007 (ΦΕΚ Α´ 143/28-6-2007) συνιστώνται στους Δήμους ισάριθμες με τους αντιδημάρχους θέσεις Ειδικών Συμβούλων ή Ειδικών Συνεργατών ή Επιστημονικών συνεργατών.

Αυτό απαντά η γνωστή δικηγορική εταιρεία «Aναστάσιος Π. Πετρόπουλος και Συνεργάτες», σε ερώτηση αναγνώστη της aftodioikisi.gr, αν μπορεί να υποβάλλει αίτηση για να προσληφθεί ως ειδικός συνεργάτης του δήμου, την ώρα που διατηρεί ταυτόχρονα λογιστικό γραφείο.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο του ερωτήματος και της απάντησης:

Ερώτημα: Διατηρώ λογιστικό γραφείο. Mπορώ να υποβάλω αίτηση για να προσληφθώ ως ειδικός συνεργάτης Δήμου;

Απάντηση: Σύμφωνα με το άρθρο 163 του ν. 3584/2007 (ΦΕΚ Α´ 143/28-6-2007) συνιστώνται στους Δήμους ισάριθμες με τους αντιδημάρχους θέσεις Ειδικών Συμβούλων ή Ειδικών Συνεργατών ή Επιστημονικών συνεργατών.

Για όσους έχουν την ιδιότητα του ελεύθερου επαγγελματία, όπως εν προκειμένω του λογιστή, η άσκηση του ελευθέριου επαγγέλματος είναι ασυμβίβαστη με την άσκηση καθηκόντων του ειδικού συμβούλου, του ειδικού συνεργάτη και του επιστημονικού συνεργάτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: