Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2008

Η Δυτική Αθήνα θα αντισταθεί στην καταστροφή του περιβάλλοντος

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ των 15 φορέων γιά την «Ελευσίνια πορεία περιβάλλοντος»

Η Δυτική Αθήνα θα αντισταθεί στην καταστροφή του περιβάλλοντος
Η «Ελευσίνια Πορεία» που έγινε στις 29 Σεπτέμβρη, απέδειξε με την επιτυχία της, ότι οι πολίτες της Δυτικής Αττικής και Δυτικής Αθήνας είναι αποφασισμένοι να αντισταθούν στα κυβερνητικά σχέδια που καταστρέφουν το περιβάλλον.
Αποδείχτηκε ακόμη η αναγκαιότητα της κίνησης των 15 περιβαλλοντικών φορέων, δημοτικών κινήσεων και συλλογικοτήτων πολιτών να πάρουν μέρος στην πορεία με δικό τους διεκδικητικό πλαίσιο, που αναδιεκνύει τα προβλήματα και τις ευθύνες σε κυβερνητικό, νομαρχιακό και δημοτικό επίπεδο.
Δεν είναι τυχαίο ότι μεγάλος αριθμός πολιτών προτίμησαν να πορευτούν κάτω από τα πανό των 15 φορέων και ότι αυτό το μπλοκ ήταν μαχητικό και μετέτρεψε τη φιέστα σε αγωνιστική κινητοποίηση.
Η μαχητική παρουσία των 15 ήταν σημαντική όχι γιατί «διατάραξε το πολιτικό σύστημα», ούτε γιατί «αφύπνισε τις συνειδήσεις» αλλά γιατί προσφέρεται για συμπεράσματα τόσο για τον ΑΣΔΑ όσο και για την Τοπική και Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση όσο και για τους φορείς.
Πρέπει να ξέρουμε ότι θα χρειαστούν πολύχρονοι αγώνες, και συντονισμός εκείνων των φορέων που ενδιαφέρονται να προβάλλουν μια άλλη πολιτική διαχείρισης των ορεινών όγκων καθώς και των δημόσιων χώρων. Η διγλωσσία, η ανεκτικότητα στις διαχρονικές πολιτικές επιλογές που συσσωρεύουν ρύπους και οχλούσες χρήσεις στη Δυτική Αθήνα δεν μπορεί να είναι αποδεκτή από οποιονδήποτε και αν προέρχεται.
Πρέπει να ξέρουν ότι «Δεν είμαστε όλοι μια ευτυχισμένη οικογένεια». Δεν έχουμε συναντίληψη για τον Ελαιώνα, το Ποικίλο Όρος, τα δικαιώματα των πεζών και των ποδηλατών στην πόλη, τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και τα τραπεζοκαθίσματα κ.λπ. Αυτήν τη διαφορετικότητα τη γνωρίζουν ο ΑΣΔΑ και οι περισσότεροι Δήμοι και ας μη υποκρίνονται. Εμείς οφείλουμε να προβάλλουμε τη δική μας αντίληψη, τη δική μας πρόταση. Ο κ.Σγουρός και η κα Μπέη, για παράδειγμα, δεν μπορούν να συμμετάσχουν σε κοινή πορεία "αλλά μπρατσέτα" μαζί μας και να διαδηλώνουν «όχι άλλο τσιμέντο στον Ελαιώνα». Οι «βιαστές του περιβάλλοντος δεν μπορεί να διαδηλώνουν μαζί με τους βιαζώμενους ενάντια στη βία». Αν δεν αναδειχτούν οι πραγματικοί υπεύθυνοι των προβλημάτων δεν μπορεί να υπάρξει "θεραπεία".
Πρέπει να ξέρουν ότι «Δεν μας έχουν στο τσεπάκι τους» και με την αντοχή, τις γνώσεις, τα μέσα, τον συντονισμό, την επιμονή θα αντισταθούμε και θα κρίνουνε πολιτικούς και αυτοδιοικητικούς. Θα καταθέσουμε προτάσεις σε συγκεκριμένη κατεύθυνση, θα οργανώσουμε παρεμβάσεις, γιατί δεν έχουμε ΕΞΑΡΤΗΣΕΙΣ και δεν εξυπηρετούμε ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ και ΠΟΛΙΤΙΚΑ.
Η προσπάθεια δεν σταματά, ο αγώνας συνεχίζεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια: