Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2008

ΝΕΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ

ΟΧΙ στην ανταποδοτικότηταΝέα αύξηση στα Δημοτικά Τέλη ύψους 5%
Η Δημοτική Αρχή του κ. Σαράντη, επιβάλει για τρίτη χρονιά αυξήσεις ύψους 5% στα δημοτικά τέλη καθαριότητας και φωτισμού, επιβαρύνοντας κι αυτή με τη σειρά της το εισόδημα των λαϊκών νοικοκυριών και των καταστημάτων της πόλης μας.

Η νέα αυτή αύξηση σε συνδυασμό με τις άλλες δύο αυξήσεις που προηγήθηκαν μέσα στο 2007 (ύψους 10%) επιβαρύνουν τα λαϊκά νοικοκυριά και τα καταστήματα μέχρι του ποσοστού του 16%, μόλις στα δύο πρώτα χρόνια διοίκησης της.
Ό επικεφαλής της Δημοτικής Αναγέννησης και Δημοτικός Σύμβουλος, Σωτήρης Ραυτόπουλος, καταψήφισε τις εισηγήσεις της δημοτικής αρχής, αντιτάχτηκε στη λογική της ανταποδοτικότητας και κατήγγειλε την αφαίμαξη του εισοδήματος των εργαζομένων, των συνταξιούχων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων, οι οποίοι πληρώνουν διπλά και τριπλά για υπηρεσίες που έχουν ήδη φορολογηθεί.
Οι αυξήσεις αυτές δεν είναι ούτε παράξενες ούτε πρωτοφανείς. Είναι συνέπεια της πολιτικής που εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και ακολουθεί πιστά ο κ. Σαράντης και η παράταξή του, πολιτική που υπηρετεί τις επιλογές του κεφαλαίου. Σήμερα αποκαλύπτονται όλο και περισσότερο ότι υπηρετούν ένα σύστημα που όταν χρειάζεται βρίσκει λύσεις για τις κρίσεις που γεννάει το ίδιο και που στηρίζεται στην ολοένα μεγαλύτερη εκμετάλλευση και επιδείνωση της θέσης των εργαζομένων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων.
Η Δημοτική Αναγέννηση καταγγέλλει ανοιχτά στο λαό της περιοχής μας το ρόλο του τοπικού φορο-εισπράχτορα που έχει υιοθετήσει η σημερινή δημοτική αρχή.
Η Δημοτική Αναγέννηση σε καλεί να συμπαραταχτείς μαζί της στον αγώνα ενάντια στη λογική της ανταποδοτικότητας, όχι μόνον στα δημοτικά τέλη, αλλά και στις παρεχόμενες δημοτικές υπηρεσίες, στον αθλητισμό, στον πολιτισμό, στην πρόνοια και στην υγεία.
Η Δημοτική Αναγέννηση σε καλεί πρώτα απ’ όλα να βγάλεις συμπεράσματα από την πολιτική που ακολουθείται τα τελευταία χρόνια στο δήμο μας και γενικότερα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση από τις διοικήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και να αγωνιστείς για την ανατροπή της.

Δεν υπάρχουν σχόλια: