Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2008

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΑ ΜΥΚΟΝΙΑΤΙΚΑ

Φίλοι και πολίτες των Αγίων Αναργύρων διαβάστε παρακάτω με προσοχή μια σημαντική καταγγελία από έναν δικαιολογημένα "υποψιασμένο" συνδημότη μας.

"Έγκλημα Περιβαλλοντικό …σε ειδυλλιακό και πολυτελές περιβάλλον, με τα χρήματα των Συμπολιτών μας και των Ελλήνων φορολογουμένων.
Εδώ και 3 χρόνια έχει αρχίσει ένα έγκλημα περιβαλλοντικό με την ανοχή των διοικήσεων του Δήμου μας.
Επί διοικήσεως κ Τρίγκα και με την ανοχή τόσο της πολιτικής ηγεσίας όσο και των υπηρεσιών του Δήμου άρχισε να αλλάζει η μορφολογία-ανάγλυφο του εδάφους στην όχθη και την παραρεμάτια ζώνη στα Μυκονιάτικα με συνεχείς επιχώσεις.
Η ιστορία των επιχώσεων άρχισε ταυτόχρονα με την ανοικοδόμηση «πολυτελών διαμερισμάτων» από συγκεκριμένη τεχνική εταιρεία, συνεχίστηκε κατά την κατασκευή δημοτικής οδοποιίας, (εργολήπτης της οδοποιίας έχω την εντύπωση ότι ήταν στέλεχος της εν λόγω τεχνικής εταιρείας) και συνεχίζεται μέχρι και σήμερα μετά από νέες εκσκαφές θεμελίων για την ανέγερση κτιρίου πάντα από την ίδια εταιρεία..
Παρατηρώντας όμως τους δρόμους, που κατασκευάστηκαν στο πλαίσιο εκτέλεσης της εργολαβίας, διαπίστωσα ότι από τους 5 συνολικά δρόμους που έγιναν, οι 3 ήταν «τυφλοί» δηλαδή ημιτελείς οδηγούσαν σε αδιέξοδο και δεν είχαν συνδεθεί από την άλλη μεριά με το υπάρχον οδικό δίκτυο όπως ορίζει το σχέδιο της πόλης, ήταν πολυτελούς κατασκευής με κυβόλιθους «καλντερίμι» με μεγάλα πεζοδρόμια, διακοσμημένα με φοίνικες, το δε πλάτος του οδοστρώματος μεταβαλλόταν, αλλού στα 16 μέτρα και αλλού στα 6 μέτρα, σαν να έγιναν όλα με το μάτι.
Ξαφνικά συνειδητοποίησα ότι οι 3 τυφλοί δρόμοι καθώς και η πολυτελής διαμόρφωση του χώρου με μεγάλα πεζοδρόμια στολισμένα με φοίνικες, και με αλλοιωμένο ανάγλυφο του εδάφους, μέχρι και 2,50 μέτρα λόγω των συνεχών επιχώσεων, (μέρος προφανώς της εργολαβίας της οδοποιίας) πλαισίωναν και περιέβαλαν αποκλειστικά και μόνο τις νεόδμητες πολυκατοικίες των «πολυτελών διαμερισμάτων».
Μέχρι τώρα ήξερα ότι τα έργα δημοτικής οδοποιίας στόχο είχαν την βελτίωση της επικοινωνίας των κατοίκων μέσω των υφιστάμενων δικτύων, την ταχύτερη, ασφαλέστερη και οικονομικότερη μετακίνηση τους, την διευκόλυνση των παραγωγικών, εμπορικών δραστηριοτήτων κτλ. και έπρεπε να είναι έργα που αποτελούν ολοκληρωμένες και όχι αποσπασματικές παρεμβάσεις με τα αποτελέσματά τους να διαχέονται στο σύνολο. (Έτσι τουλάχιστον οριοθετεί και το Πρόγραμμα «ΘΗΣΕΑΣ» προκειμένου τα έργα αυτά να ενταχθούν και χρηματοδοτηθούν …Φαντάσου δηλαδή η συγκεκριμένη οδοποιία να χρηματοδοτήθηκε και από το «ΘΗΣΕΑΣ»).
Μα καλά αόμματοι, σαν τους 3 τυφλούς δρόμου, ήταν όσοι έβαλαν τις υπογραφές τους, δήμαρχοι αντιδήμαρχοι τεχνικές υπηρεσίες; με ποια σκοπιμότητα και ποιους στόχους ενέκριναν υλοποίησαν και πλήρωσαν τέτοιο έργο; μήπως το μόνο που κατάλαβαν ήταν …η διευκόλυνση των παραγωγικών, εμπορικών δραστηριοτήτων… και μπέρδεψαν το σύνολο …με την τσέπη του ενός επιχειρηματία, εγκρίνοντας μια τόσο χρήσιμη αν και τυφλή, πολυτελή οδοποιία;
Σημασία πάντως έχει ότι εκπληρώθηκαν οι επιχειρηματικές υποσχέσεις περί «πολυτελών διαμερισμάτων» σε ειδυλλιακό και σε πολυτελές πλέον περιβάλλον, με τα χρήματα των Συμπολιτών μας και των Ελλήνων φορολογουμένων (περί τις 600.000 ευρώ ο προϋπολογισμός της τυφλής αλλά χρήσιμης πολυτελούς οδοποιίας).
Εν τω μεταξύ οι επιχώσεις στην όχθη του ρέματος (στην Αγίου Νικολάου) καθώς και δίπλα στον υπάρχοντα πλακοσκεπή αγωγό (εκεί που έχει εγκατασταθεί το εργοτάξιο για την διευθέτηση της Εσχατιάς) συνεχίζονται.
Ο Εισαγγελέας νομίζω ότι πρέπει να ασχοληθεί με την εργολαβία της οδοποιίας, μα πρωτίστως με το περιβαλλοντικό έγκλημα που γίνεται στις όχθες του ρέματος της Εσχατιάς".

Με εκτίμηση
Ο ΔΗΜΟΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: