Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2008

ΝΑ ΕΛΕΓΘΟΥΝ ΑΥΣΤΗΡΑ ΟΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ

Πριν από λίγες ημέρες διαβάσαμε για την "δικαστική καμπάνα" που δέχτηκε γνωστή διαφημιστική εταιρία που τοποθετεί διαφημιστικές ταμπέλες σε κεντρικούς δρόμους της πόλης.
Εδώ και πολύ καιρό είχαμε γράψει ότι αρκετές από τις ταμπέλες αυτές αποτελούν πηγή κινδύνου για τους οδηγούς (ήδη έχουν καταγραφεί θανατηφόρα τροχαία) και μάλιστα πολλές τοποθετούνται παράτυπα ή και παράνομα με την ανοχή των δημοτικών αρχών.
Η καταδίκη της διαφημιστικής εταιρίας για όποιες παρανομίες έχει κάνει είναι σίγουρα προς την σωστή κατεύθυνση όμως δεν αρκεί μόνο αυτή.
Πρέπει και η δημοτική αρχή να ελέγχει την νομιμότητα της τοποθέτησης μιας διαφημιστικής πινακίδας και όταν διαπιστώνει παρανομία να την ξηλώνει άμεσα και να επιβάλει και τα ανάλογα πρόστιμα.
Επίσης πρέπει να απαιτήσει από τις εταιρίες αυτές τα χρήματα (τέλη διαφήμισης) που οφείλουν στο δήμο από την παραχώρηση του δημοτικού χώρου καθώς και να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα ελέγχου για την σωστή τοποθέτησή τους ώστε να τηρηθούν και οι κανόνες ασφαλείας τόσο για τους περαστικούς όσο κυρίως για τους οδηγούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: