Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010

ΠΟΕ – ΟΤΑ: Και επίσημα η αποχή από τις εκλογές

Από το www.aftodioikisi.gr
Απόφαση για αποχή από τα καθήκοντά τους το ερχόμενο Σαββατοκύριακο και κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους ενόψει των εκλογών της 7ης Νοεμβρίου αποφάσισαν, όπως αναμενόταν οι δημοτικοί υπάλληλοι.
«Η αρνητική απάντηση της κυβέρνησης να καθορίσει το ύψος της εκλογικής αποζημίωσης των υπαλλήλων στους Ο.Τ.Α., τους μόνους που απασχολούνται πραγματικά για την προετοιμασία, τη διεξαγωγή και τη μεταφορά των αποτελεσμάτων, μας αναγκάζει να εφαρμόσουμε την απόφαση για ΑΠΟΧΗ από κάθε εργασία, εκτός ωραρίου εργασίας, που έχει να κάνει με τις Περιφερειακές και Δημοτικές Εκλογές», αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΠΟΕ – ΟΤΑ.
Και προστίθεται: «Αφετηρία της αποχής μας είναι το ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 16 και 17 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2010, όπου σύμφωνα με την εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών θα πρέπει τα Δημαρχεία και τα Κοινοτικά καταστήματα να είναι ανοικτά για την απρόσκοπτη χορήγηση των απαραίτητων δικαιολογητικών προς όλους τους υποψήφιους.
Επίσης, δεν αναλαμβάνουμε καμία εργασία (ΕΚΛΟΓΙΚΗ) που δεν αναφέρεται στα καθήκοντά μας.
Η υλοποίηση της απόφασης και η συμμετοχή ΟΛΩΝ ΜΑΣ στην ΑΠΟΧΗ από κάθε εκλογική εργασία είναι ο μόνος τρόπος για να αναγκάσουμε την κυβέρνηση να καθορίσει το ποσό που θα καταβληθεί στους εργαζόμενους των Ο.Τ.Α.
Γι’ αυτό, μην υποκύπτετε σε καμία παρέμβαση, καθώς μόνο η δυναμική και αγωνιστική συμμετοχή μας θα κάμψει την αδιάλλακτη τακτική του Υπουργείου Εσωτερικών», τονίζεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.
Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες του aftodioikisi.gr οι συνδικαλιστές της ΠΟΕ – ΟΤΑ το ερχόμενο Σαββατοκύριακο θα προχωρήσουν και σε αποκλεισμούς δημοτικών καταστημάτων, κυρίως μεγάλων δήμων, με αποτέλεσμα ακόμη και αν κάποιοι υπάλληλοι αποφασίσουν να εργαστούν, σε πολλούς δήμους της χώρας να μην προχωρήσουν οι εκλογικές διαδικασίες.
Να υπενθυμίσουμε ότι την Κυριακή 17 Οκτωβρίου λήγει η προθεσμία για τη δήλωση των συνδυασμών και αρκετοί από τους υποψηφίους που δεν θα προλάβουν μέχρι την Παρασκευή, θα χρειαστεί είτε να εκδόσουν τα απαραίτητα πιστοποιητικά που να επιβεβαιώνουν ότι είναι δημότες του συγκεκριμένου δήμου είτε να προχωρήσουν σε μεταδημοτεύσεις, προκειμένου να καταθέσουν τις υποψηφιότητες τους στο Πρωτοδικείο
.

Δεν υπάρχουν σχόλια: