Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

Ανοιχτή επιστολή του υπ. Δημοτικού Συμβούλου Ελευθερίου Κουρκουμέλη

Φίλες και φίλοι ,
Στις εκλογές που έρχονται, εγώ και οι συνεργάτες μου αποφασίσαμε για το κοινό καλό και το μέλλον του τόπου μας,όπως ο συνδυασμό μας, η ΄΄ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ΄΄, δώσει από κοινού τον αγώνα της με τον συνδυασμό της ΄΄ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ΄΄ με επικεφαλή τον υπ. Δήμαρχο Δανάκο Χριστόφορο.
Στόχος και των τριών πλέον ενωμένων παρατάξεων, είναι να συνεργασθούμε και να πρωταγωνιστήσουμε όλοι μαζί στην αποκατάσταση του κύρους και της αξιοπιστίας της πολιτικής του Δήμου μας.

Στην τετραετία που διανύουμε όπως γνωρίζετε , κανένα μεγάλο έργο δεν σχεδιάσθηκε, κανένα μικρό δεν πραγματοποιήθηκε . Καμιά παρέμβαση δεν ανακούφισε τις ανάγκες της πόλης μας. Ο κοινωνικός ιστός στην πόλη μας έχει βαθειά τραυματιστεί. Ο κάτοικος της πόλης μας νοιώθει απομονωμένος .

Η αδιαφορία για τους άλλους έχει γίνει τρόπος ζωής . Όραμά μου είναι μια σύγχρονη , πολιτισμένη και ανθρώπινη πόλη.Επιδίωξή μου είναι η ανατροπή του κοινωνικού τέλματος της ατομικής και οικογενειακής απομόνωσης.
Στην προσπάθειά μου αυτή ζητώ την στήριξη όλων σας, να προωθήσουμε βαθειές τομές που θα αναγεννήσουν το Δήμο μας. Να προωθήσουμε την αλληλεγγύη και την αξιοσύνη , να δώσουμε όραμα και έμπνευση σε κάθε πολίτη του Δήμου μας.
Ζητώ ακόμη την στήριξή σας, για την εφαρμογή μιας πολιτικής, κοινής συνισταμένης των προσδοκιών όλων των πολιτών του Δήμου μας, χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς. Μιας πολιτικής ενάντια σε κάθε διαφθορά, αδιαφάνεια , πελατειακές σχέσεις και εξωθεσμικές εξαρτήσεις.
Πιστεύω σε ένα Δήμο ευέλικτο, ένα Δήμο αποτελεσματικό, σε ένα Δήμο με ισχυρό ρόλο σε πεδία όπως η φροντίδα της υγείας, η καθαριότητα,ο αθλητισμός , η καταπολέμιση της ανεργίας ,η ασφάλεια το πράσινο,η στήριξη της οικογένειας,το εγγυημένο επίπεδο αξιοπρεπούς διαβίωσης.
Πιστεύω σε έναΔήμοΥΠΗΡΕΤΗ του πολίτη .Ενα Δήμο που θα αξιολογείται συστηματικά και θα ΛΟΓΟΔΟΤΕΙ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΕΥΡΩ που διαχειρίζεται. Σήμερα με την εφαρμογή του περιβόητου σχεδίου΄΄ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ΄΄από την κυβέρνηση, ενός σχεδίου γραφειοκρατικού,αντικοινωνικού,αντιαναπτυξιακού, συγκεχυμένων αρμοδιοτήτων με αδιευκρίνιστους οικονομικούς πόρους,οι παρεμβάσεις μας πρέπει να είναι σύνθετες ,να δημιουργούν νέα δεδομένα που επιφέρουν το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα και να μην περιορίζονται μόνο σε θεσμικές ρυθμίσεις.
Να μην συντηρούμε με τις νοοτροπίες μας και τις πρακτικές μας, ΟΜΑΔΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΩΦΕΛΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΑ ΧΑΣΟΥΝ. Και αναφέρομαι σ΄αυτούς που σήμερα θέλουν να μας διοικήσουν και πάλι. Μας καλούν να μην ασχολούμαστε με το παρελθόν .
Με το ποιός έχει φταίξει σε αυτόν τον τόπο και για ποιό πράγμα . Θέλουν να τους αμνηστεύσουμε για τα λάθη τους. Είναι η οδός της επανάκαμψής τους . Ζητούν να μας προσφέρουν και πάλι το μέλλον..
Σε αυτή τη νέα πολιτική σκηνή που διαμορφώνεται, ό τόπος έχει ανάγκη από νέα πρόσωπα.
Πρόσωπα που έχουν την δύναμη,την γνώση ,την εμπειρία αλλά που εκφράζουν κυρίως την νέα φωνή της κοινωνίας. Σήμερα φίλες και φίλοι ζητώ να γίνετε κοινωνοί του οράματός μας.Ζητώ μέσα από τον συνδυασμό μας, την ΄΄ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ΄΄να στηρίξετε την προσπάθειά μας ,για το κοινό καλό,για το μέλλον του Δήμου μας.Με την στήριξή σας, όλοι μαζί από σήμερα θα αρχίσουμε έναν αγώνα με θέληση και πίστη στη δημιουργικότητα.Σέβομαι τις κομματικές ταυτότητες όλων. Σέβομαι τις πολιτικές τους ιδεολογίες. Τα προβλήματα όμως του τόπου μας, όπως και των πολιτών του είναι κοινά .
Δεν γνωρίζουν χρώματα και ιδεολογίες. Είναι καιρός πλέον να αντιληφθούν κάποιοι, ότι οι δημότες δεν έχουν πολιτική ταυτότητα μόνον για να πληρώνουν και να ψηφίζουν ,αλλά έχουν κάθε δικαίωμα να απαιτούν και να διεκδικούν για ένα Δήμο με έμφαση στην ποιότητα ζωής. Ένα δήμο που ενισχύει τους θεσμούς,ένα δήμο που σέβεται την Δημοκρατία, ένα δήμο που σέβεται την συμμετοχή ,ένα Δήμο της κοινωνικής ανάπτυξης, με αειφορία σε όλους του τους πολίτες.
Γνωρίζω να τιμώ τις δεσμεύσεις μου και σας υπόσχομαι να μεταφράσω την δύναμη που θα μου εμπιστευτείτε σε έργο.
Έργο ορατό,θετικό και εύκολα αξιολογήσιμο.
Με εκτίμηση,
Ελευθέριος Κουρκουμέλης
Υπ. Δημοτικός Σύμβουλος
Αγίων Αναργύρων-Καματερού

Δεν υπάρχουν σχόλια: