Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2010

ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΥΣ

Από το http://terzogloupanagiotis.blogspot.com/
Πολλοί δημότες και αρκετά "αυτόνομα" blogs (μεταξύ τους κι εγώ) αναρωτιόμασταν για τη γρηγοράδα με την οποία τελείωσαν οι 2 βρεφονηπιακοί Σταθμοί, που όπως είναι γνωστό κατασκευάστηκαν με τη μέθοδο "μελέτη-κατασκευή". Δεν συνηθίζεται βλέπεις στη χώρα μας (και στο Δήμο μας) να γίνονται πολλά έργα και να τελειώνουν και σύντομα.
Εξήγηση τουλάχιστον στα δικά μου ερωτηματικά, έδωσε ένα άρθρο στην εφημερίδα ΠΟΝΤΙΚΙ της Πέμπτης 31/12/2009 και στη σελ. 7, το οποίο μεταφέρω αυτούσιο:
"ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΙ
Όπισθεν ολοταχώς
Με τη βούλα του νέου γ.γ. της Περιφέρειας Αττικής Ηλία Λιακόπουλου μπαίνει πλέον οριστικό τέλος στο υπό εκκόλαψη πανδημοτικό σκάνδαλο που αφορούσε τη δημοπράτηση 26 βρεφονηπιακών σταθμών σε 10 δήμους της Αττικής.
Η ανάκληση έγινε στις 23 Δεκεμβρίου και αφορούσε τις προσκλήσεις για την ανάθεση με το σύστημα "μελέτη - κατασκευή" των έργων αποτρέποντας ένα μεγάλου μεγέθους σκάνδαλο, όπως είχαμε αναφέρει εκτεταμένα και σε προηγούμενα δημοσιεύματα μας.
Έντονη αντίδραση στο θέμα εξέφρασαν και εκατοντάδες εργοληπτικές επιχειρήσεις οι οποίες θεώρησαν τις συγκεκριμένες δημοπρατήσεις "ενορχηστρωμένη προκλητική ανακοίνωση" και είχαν καταγγείλει, μεταξύ άλλων, ότι προέκυπταν σημαντικότατες διαφορές στις προϋπολογιζόμενες τιμές, που ξεπερνούσαν σε ορισμένες περιπτώσεις το 200% ανά τετραγωνικό μέτρο για πανομοιότυπα κτιριακά έργα.
Της ακύρωσης του συνόλου των σκανδαλωδών δημοπρατήσεων από τον Λιακόπουλο, προηγήθηκε εντολή του υπουργού Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση προς το Σώμα Επιθεωρητών - Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης για διερεύνηση της υπόθεσης ..."
Πιστεύω πως διαλύθηκαν πολλές απορίες ... άλλωστε άμα έχεις καλή ενημέρωση και τους κατάλληλους ανθρώπους ... δεν σε αφήνει ο καλός θεός της εργολαβίας να πας χαμένος.
Απορίας άξιο είναι, πως αυτό το θέμα δεν το ανακάλυψε ο δαιμόνιος ρεπόρτερ - εκδότης - ενοικιαστής δημόσιων χώρων;
Εδώ ανακάλυψε ότι: "βουλευτές της Β! Αθήνας τράβηξαν τα αυτιά σε προοδευτικούς παράγοντες των Αγίων Αναργύρων, για τα λειψά στοιχεία που τους έδωσαν ώστε να καταθέσουν ερωτήσεις στη Βουλή ..." και του ξέφυγαν οι σταθμοί;

Περίεργο ...
Είναι αναμενόμενο να έχει αυτή τη γνώμη για τους ανθρώπους της Αριστεράς, τόσο εκείνος όσο και οι μέντορες του, "διεγραμμένοι" από την Αριστερά. Δεν μπορούν να ξέρουν ότι στην Αριστερά δεν υπάρχουν άνθρωποι που να τραβούν αυτιά.

Όπως δεν υπάρχουν και Αριστεροί να δέχονται να τους τραβήξουν τα αυτιά.
Που να το ξέρουν ... που να το θυμούνται ... οι εργολάβοι!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: